Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za mejdžra zímena v málem prozrazeném utajení. Vsadím se, že byl celou dobu krvelačnému skeletonovi na stopě, ovšem když viděl lidský bobosapiens, který si vybral ke krájení.....celé to nechal být svému osudu. Jediný herecký výkon skutečně znamenalo několikasekundové cameo barda české kriminalistiky. 10% ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle smradlavé lejno těžce zapáchá protekcí. Jinak by se tenhle zvratek ani nemohl dostat na dvd. Nemá cenu rozepisovat, co je na filmu špatně, protože je tam špatně všechno a byl by to hodně dlouhý článek. Mnohem jednodušší by bylo vypsat, co je na filmu dobré, ale není tam nic takového. Celé to působí, jako když děcka dostanou první kameru a hned zkouší nějakou tu scénku. Velmi legrační byly neustálé pokusy hrdinů otevřít dveře (tvůrce si asi myslel, že tím vytvoří napětí), jenže asi po 36. pokusu mě i ten smích přešel. Nutno dodat, že celkově je jich cca 55. Naivita se říká tomu, když chce člověk ve slasheru v roce 2009 ohromit bodáním obětí. Ultranesoudnost se říká tomu, když se člověk, který nemá rozpočet, dobré herce, kvalitní kameru atd, pokouší točit vážný horor (a taky tomu, když tomuhle dá někdo jeden bod a víc). Dát tomuhle jedinou hvězdičku, byla by to urážka všech filmů, kterým jsem dal odpad. ()

Reklama

Alfréda odpad!

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že Poslední výkřik bude jen druhý nejhorší český horor :D Tohle je ještě níže než dno. Přestože špatně hrají všichni, předabováni jsou všichni s výjimkou Turka :D třetinu filmu vidíte prd, protože obraz je příliš tmavý, točený proti světlu, nebo snímá jen polovinu hlav protagonistů. Komické papírové vzkazy, které vrah schovává do šuplíků nebo prostrkuje pod dveřmi, nejsou to nejhorší - naštve především nesmyslný konec, který nedává rozhřešení pachateli a nechá jej všechny pozabíjet a utéct. Jinak je to skrz na skrz vybrakovaný Vřískot, snad ještě okatěji než výše zmiňovaný druhý počin bratrů Kučerů. Vzkazy, kostým a bizarní maska, dva vrazi namísto jednoho, rodinný motiv pomsty, výročí úmrtí. Totální brak. 9% ()

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu o natočení českého žánrového filmu, tím ale vše pozitivní končí, neboť Čepel smrti je čirou blitkou, která selhává všech směrech. Z vizuálního hlediska se film sotva přibližuje průměrnému televizáku a zdá se, že ho tvůrci natočili na kameru, která nemohla stát víc jak pár táců…a možná bych věřil i tomu, že kameraman po place běhal s mobilem. Ani lepší technika by ale nedokázala zastřít fakt, že ten, kdo film natáčel, by měl raději natáčet svatební videa a maturitní plesy…a moc si při tom neúčtovat. Je sice hezké, že tvůrci okoukali některé žánrové postupy a opsali pár záběrů z Cravenova Vřískotu, v jejich podání to ale celé působí přímo směšně. Se směšností silně koketují i (ne)herecké výkony, které se nemohou ani opřít o kvalitní repliky (scénář je příšerný) a celé to je navíc završeno dodatečným dabingem, který je v mnoha scénách silně nedoladěný. Když si k tomu všemu přičtu nemalé množství do očí bijících chyb, cameo Štěpána Turka a směšnou masku vraha, kterou rejža asi koupil za patnáct kaček v papíráku, vyjde z Čepele smrti celkem vtipná podívaná a učebnice toho, jak by se filmy točit rozhodně neměly. Veskrze amatérský počin, kterému se nepochopitelně dostalo mnohem více pozornosti, než by si zasloužil. ()

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Problémov je tu dosť. Kde začať? Pri námete? Pri (?)hercoch? Pri spracovaní? Punc akejsi nie Ztkovej produkcie, filmu dodáva dabing, kde počuť mnoho známych a populárnych hlasov. Ale to je asi tak všetko. Mám rád a nevyhýbam sa amatérskym filmom, ale kým v zahraničných low budget produkciách, sa pri minimálnom rozpočte rozvíja kreativita tvorcov, ako ten a ten záber natočiť s minimom prachov, ale s čo najväčším efektom, tu sa niekto pozrel na zohnaný obnos a povedal si - ´´Za málo prachov, málo muziky´´. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)
  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)
  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)

Reklama

Reklama