Reklama

Reklama

Nemilosrdný střelec

  • Japonsko Sukijaki Western Džango (více)
všechny plakáty
Trailer

Snímek se odehrává v dobách válek Genpei v Japonsku konce 12. století. Mocné klany Minamoto a Taira se utkávají v městě Yuda. Obyvatelům přichází na pomoc tajemný ozbrojený muž. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Sukiyaki Western Django je přesně ten film, který je založen na své intermedialitě. Bez znalosti universa kulturních, žánrových a filmových kontextů nemůžete film nijak uchopit. Je to film točený pro specifické publikum a počítá tedy s divákovou obeznámeností, stejně jako třeba učebnicově točené filmy Tarantina (který si zde zahrál jednu z rolí). A mimo to je to ještě navíc docela jízda... ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Bizardní variace na Pro hrst dolarů či Yojimba, jak je komu libo, která tradiční zápletku obohacuje o nadsazenou komisovou estetiku, Shakespeara, Válku růží a určité prvky z Kill Billa (origin Krvavé Benten). Působí to sice mnohdy jako dort ukuchtěný pejskem a kočičkou, ale úroveň zábavy se naštěstí po většinu času drží na velmi vysoké úrovni. Jen škoda, že jako tradičně nejsympatičtejší a zároveň nejvíc cool postava musí bohužel nakonec zemřít. Silné 3*. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Dosť divné spojenie východnej a západnej kultúry má obrovskú umeleckú hodnotu. Film nie je žiadnym mainstreamom, ale filozofickou štúdiou konania ľudí v období chamtivosti, podfarbenou brutalitou a skvelými vizuálnymi obrazmi. Kto sa nebojí experimentovať s nezvyčajným žánrovým spojením, tak toto určite stojí za to. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Přestylizované westernové divadlo, které klasické motivy žánru roubuje na asijskou kulturu. Nápad to není špatný a ani samotné provedení neukazuje na žádný amatérský počin, ale především ze začátku je to nesnesitelně táhlé a chvílemi i nechtěně směšné. Nicméně, pár scén je hodné zapamatování (pouštění kulek podle větrnostních podmínek, sezoomovaný skok na koně z prvního patra nebo maximálně zábavná scénka s mečem zaseknutým do hlavy) a ke konci to má prostě žádaný spád. Ale zase ty závěrečné plky a dovětky už mohly být vynechány. 55% ()

corbeau 

všechny recenze uživatele

Ne, nebudu z toho nadšenej jenom proto, že v tom hrál Tarantino. Kdybych kromě tohohle viděl z japonských filmů jenom Ran a ze spaghetti westernů jenom Djanga, asi bych si řekl, že je Nemilosrdný střelec (s překladem se tvůrčí skupina opravdu vytáhla) spojením dvou žánrů, kterým prostě nerozumím. Protože jsem ale viděl mnoho podařených filmů obou výše zmíněných žánrů, můžu s klidem prohlásit, že je to shit, ve kterém se nepovedlo skoro nic - příběh, humor, postavy, dokonce ani ta převzatá scéna s kulometem. Snad leda ta závěrečná přestřelka je, vzhledem ke směšnému rozpočtu, slušně technicky zvládnutá. Ale to tu zbývající hodinu rozhodně neobhájí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Nemilosrdný střelec má na DVD původní stopáž 121 minut. Na náš distribuční trh se dostává verze pro americké půjčovny s anglickým (pochopitelně i českým dabingem) zněním a o půl hodiny kratší stopáží. (Rodriguez)

Související novinky

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

Tarantino: Kill Bill 3 nebo western?

16.02.2010

Už jsme si zvykli, že když se Quentin rozhoduje, do čeho se pustí příště, má... hm, jak říct slušně „plnou hubu keců“? Asi takhle: „mluví o mnoha různých projektech, které by rád natočil“. V… (více)

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Reklama

Reklama