Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (548)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jde zkrátka o to, že někteří lidé náleží do smečky perverzních a nevěrných úchylů, a když taková skutečnost vyplave na hladinu, udělají vše proto, aby jí potopili zpět na dno. A to si pak Jason Statham se svojí bandou kumpánů nemůže ani vykrást banku a lup si v klidu užít. Co k filmu napsat nebo dodat?? Svižné a elegantně ukrojené masové sousto, které při prvním kontaktu s jazykovými chuťovými pohárky lahodí, lehce se rozmělní, snadno se polkne, ale až v žaludku trochu zazlobí, protože bylo orestované příliš zprudka, a tudíž vevnitř nedodělané. Film jakoby se snažil vše rychle odvyprávět, ale neví přesně, na co nebo koho se soustředit. Škoda, že se nevěnoval z větší části hlavním postavám Terryho gangu. Pro mě je to však jediné vada na kráse. Statham se do těchto rolí skvěle hodí, nakonec své pěsti i orazítkuje do tváří pronásledovatelů, takže spokojenost. Ještě vlastně jedna věc, která mi možná unikla: všichni truchlí nad ztrátou jednoho z nich, ale co ti dva další?? 42 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tam kde Ocean's Eleven končí vyrehotanými xichtíkmi sympatických robberov, Bank Job ešte len začína tlačiť na pílu. A reže celkom hlboko a z pôvodne očakávanej lightovej krimi-komédie sa stáva mrazivý súboj o všetko. Škoda detajlov (chcem väčších machrov, drsnejšich badguyov, vtipnejšie kecy s trochou irónie a tony atmosféry retro Londýna). Takto film ťahá predovšetkým premyslený a nadupaný scénar (a Statham) a až na ďalšiom mieste je trošku sterilná, pravítková réžia. 90% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vím, že to je možná trochu přestřelené hodnocení, ale mně se tenhle film opravdu líbil. Hlavně kvůli tomu, že mě vždy dokázal překvapit. Tak například, když se poprvé zmíní o loupeži, tak jsem čekal, že než dají plán dohromady, tak to bude půlhodina, než to uskuteční, druhá. Ale ne, tady to jde vše krásně a svižně ráz na ráz. Navíc, Jason má charisma, že by utáhl i dvojnásobně delší film, Saffron byla překrásná no a David Suchet jako pornomagnát taky neměl chybu. Navíc ta čistá britská angličtina (a akcent!)… Prostě a jednoduše, tenhle film se mi opravdu líbil. Určitě si ho pustím někdy znovu. 100 %. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase jedna solidní kriminálka, z které přímo čiší 70. léta. Thriller založený na skutečné události, kdy si tajná policie "objednala" vykradení banky, aby získala materiál kompromitující princeznu Margaret a zároveň jim to umožnilo zatknou "vůdce" černochů Michaela X. Jason Statham po spíše průměrných kouscí zazářil a jeho drsňácké vzezření dodává hlavní postavě to správné charisma. Přítomnost sexbomby Saffron Burrows oceňuji spíše jako příjemné zpestření než pro její herecké kvality. Pro mě bezesporu to nejlepší co zatím Roger Donaldson zplodil. Druhá polovina filmu je vynikající a i těch 5 hvězdiček by zasloužila, ale první mě příliš nenadchla, takže slušné 4 hvězdičky...... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší film, v akom Jason Statham v posledných (mnohých) rokoch hral. Ba dokonca aj naozaj hral. Výborne napísaná aj natočená, svižná, a najmä zručne vygradovaná záležitosť. V okamihu, keď už sa zdá, že to stratí dych, začne to mať omnoho väčšie gule, tvorcovia výrazne pritvrdia a záver je doslova strhujúci. Bavilo ma to tak veľmi, že som chvíľu rozmýšľal o piatich hviezdičkách. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Britský černošský revolucionář Michael X (vlastním jménem Michael de Freitas) skutečně byl v roce 1975 oběšen na rodném ostrově Trinidad za vraždu Gale Bensonové, dcery vlivného člena britského parlamentu, která s jeho tamní komunitou žila. Její napojení na britské tajné služby je ovšem (v tomto případě mírně řečeno) jen další spekulací. (curfew77)
  • Cameo si strihol spevák skupiny The Rolling Stones Mick Jagger ako zamestnanec banky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama