Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (547)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zajimavy krimi, i kdyz jsem cekal neco drobet jinyho. Zacatek filmu vypada jak tuctovej pribeh o bankovni loupezi, prislo mi, ze to tvurci berou drobet s nadhledem a vtipem, ale nikdy se to nezvrhlo v naky vylozeny hlaskovani, coz me trosku stvalo. Nicmene pak tvurci uplne zvazneli a film ozvlastnili linii o fotkach, coz bylo fajn, kdyby se to ke konci nezaclo silene zamotavat a az neverohodne prekombinovavat, az se v tom clovek na zaver skoro nevyznal. Nicmene film je udajne podle skutecny udalosti, tak se neda nic delat, napeti ostatne dokaze vytvorit slusny. Vetsi problem jsou herci, vsichni hrajou solidne a Statham se nijak nepredvadi, problem je, ze i tak si z filmu zapamatujete pouze Stathama, protoze ostatni jsou zoufale nevyrazny a to nemluvim pouze o jeho partacich, ale naprosto o vsech. Celkove jsem se nenudil, film dokaze zaujmout, ma solidni atmosferu a je fakt dobre natocenej. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Byl jsem podveden a křičím hurá, čekal jsem totiž nějakou rádoby cool veselou trapnost ve stylu Dannyho parťáků, kterou bych tak zaplácal kus odpoledne a zároveň bych měl námět na večerní pošklebování se uctívačům tohohle pseudožánru. A ejhle, dostal jsem velmi slušnou kriminálku kombinovanou s politickým thrillerem, když zmiňuji kombinaci, mám na mysli rozumnou zápletku, ne jak když koupíte vysoce sofistikované kombinačky s vodním scooterem od Horsta Fuchse. Ze začátku mě přesto napadaly různý krávoviny v souvislosti s kopáním tunelu pro prašulky a s tunelem Blanka stavěným z lásky, ovšem pak, když vylezly na světlo boží obrázky Pavlíků Bémovijc a jiných mazlíků v krajkových kalhotkách, které kdejaká kráva bitchovala a zřejmě jim i chcala na pomazané hlavy, pak se snímek už dokonale zlomil a přitvrdil. Statham, kupodivu až na jednu výjimku, nebyl ten klasickej neohroženej superbijec a zkrátka to nebylo nikterak přitažený za vlasy, a že by to šlo překrásně, tolik afra pohromadě jsem dlouho neviděl :). Zkrátka kvalitní žánrovka, která celou stopáž šlape víc a víc na plyn a až na samotný závěr, který je trošku uťáplý, člověk neví jak co a kdo dopadne... Odpouštím :), vše nemusí nutně skončit sekerou v prdeli, aby to neztratilo punc solidní retro drsňárny. Nenapadlo mě, že to napíšu v souvislosti se Stathamem v hlavní roli, ale moc dobrý pokoukání a silné 4 hvězdice. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Na to, že sem tam "vlastně nic neděje" a chybí mi tam motivace řady postav, nějaká ta dobrá hláška, bližší info k princezně ani nedozvíme (v případě odhalení kompomitujících fotek princezny Margaret by se jednalo o velký skandál, tak proč na tu práci nasadí bandu neumětelů??), tak to odsejpalo a Jason si u mě ukradl 4.* A ten černoch je tam zbytečnej, asi jako barva na vlasy pro Stathama. Mummy! Daddy's on the radio! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jason Statham si napravuje reputaci po dementním War a představuje se ve stylovém heist filmu. A že je to vážně fajn. Atmosféra 70. let je vynikající a ta kamera mi přišla jako by vypadla z těch let. Člověk se nenudí ani na chvilku, první hodinka slušně odsejpá a pak se ještě víc šlápne na plyn a je to ještě lepší. Všechno tu prostě sedí jak má. Jason je drsňák (a nakonec si i zakope) a Saffron Burrows mile překvapila. Možná jenom ta linie s tím černochem v Africe tam byla trochu navíc, ale zase chápu že se to muselo držet skutečných událostí. Prostě prima filmík, kterej pobaví a nebude mi dělat problém si ho pustit znova. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Posledné štyri filmy si Donaldson natočil na vrcholovej úrovni a vidno, že tento pán si vie oveľa lepšie poradiť s prvotriednym scenárom, než s béčkami, ktoré točil predtým. Perfektný lúpežný snímok, dokonalá atmosféra, skompletizované napätie do poslednej minúty a zároveň ľahkosť, ktorá úraduje prostredníctvom ostrých hlášok. Záver je trošku vážnejší a hlavne akčnejší. To všetko podľa skutočnosti, samozrejme len inšpirované, ale je mi to ukradnuté, pretože ja som sa bavil kráľovsky. Skvostné a štýlové. Statham, herci, hudba, kamera, filtre, hlášky, scenár a záver. Možno oveľa viac by som sa bavil, keby som to videl v kine alebo na DVD, ale keďže distribútori radšej dovážajú sračky, ktoré si divák vo videopožičovni požičia raz za rok, musel som opäť využiť trestné možnosti. 85%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Při loupeži v roce 1971 měly podle oficiálních informací zmizet věci přibližně v hodnotě 500 tisíc liber, což je částka, která dnes odpovídá zhruba pěti milionům stejné měny. O 500.000 liber se také mluví uprostřed filmu, když o krádeži informují v rádiu, postavy lupičů se ale částce smějí a sami odhadují lup na (shodou okolností právě) pět milionů liber. V závěrečných titulcích se pak tvrdí, že "podle odhadů" zmizely věci za 4 miliony liber (bez upřesnění, zda tehdejší nebo dnešní hodnoty) a případ je porovnáván s takzvanou Velkou vlakovou loupeží. Při té ale podle oficiálních informací zmizelo více než 2 a půl milionu TEHDEJŠÍCH liber (přes 40 milionů v přepočtu na současnou měnu). Jinými slovy, informace v závěrečných titulcích o "trumfnutí" Velké vlakové loupeže je také pouze nepotvrzenou spekulací. (curfew77)
  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)
  • Britský černošský revolucionář Michael X (vlastním jménem Michael de Freitas) skutečně byl v roce 1975 oběšen na rodném ostrově Trinidad za vraždu Gale Bensonové, dcery vlivného člena britského parlamentu, která s jeho tamní komunitou žila. Její napojení na britské tajné služby je ovšem (v tomto případě mírně řečeno) jen další spekulací. (curfew77)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno