Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každým rokem se o jarních prázdninách populace ospalého jezera Victoria rozroste z 5 tisíc na padesát. Ve výhni slunce vypukne hlučná zábava se spoustou alkoholu. Tento rok ale existuje další důvod, proč se obávat a nepůjde jen o těžká rána po večírku nebo stížnosti od sousedů. U jezera se objevil nový druh strachu a ohrožení. Po nenadálém zemětřesení pod vodou začnou místní obyvatelstvo ohrožovat prehistorické lidožroutské ryby. Skupiny návštěvníků, kteří se navzájem ani trochu neznají, se musí spojit a společnými silami zabránit novým ostrozubým obyvatelům resortu, aby si z lidí udělali potravu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (806)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Masakr, ke kterému dojde zhruba půlhodinu před koncem, je opravdu neskutečný a jedinečný. Tahle skvělá, nekompromisní a dost nápaditě krvavá scéna byla ovšem tím jediným, co mě na filmu vážně pobavilo. Byly doby (před pubertou a částečně i během ní), kdy jsem přesně kvůli takovým ptákovinám civěl na televizi do dvou tří hodin do rána... Ale ty doby jsou pryč. Dvě hvězdy dávám za onu MEGAscénu a za pány Lloyda a Dreyfusse. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Strhující, romantické drama o kozách a rybách, které vás emocionálně ohlodá na kost. Ano, již v prvních minutách pochopíme, že kozy jsou zde symbolem jakési režisérovy nevyzrálosti a neradostných vzpomínek na dětství v pařížském předměstí, které ovšem bravurně transponoval na plátno, aniž by narušil konzistenci děje a kontinuitu tak tklivého příběhu. Na druhé straně ryby, a jejich behaviorální studie v nepřirozeném prostředí a zejména interakce s inkriminovanýma kozama, bezesporu představují v intencích Bordwelovského neoformalizmu vypořádání se autora se svou melancholickou minulostí a ve výsledku dosažení osobní vyvážené ataraxie těla a müsli. No zkrátka je to dobré jak sviňa, plné polonahých a nahých kikin, kterým jde místy vidět i ryba, okousaných mrtvol, stříkající krve a každý úchyl si to prostě musí pořádně užít. Paráda! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Piranha se jednoznačně pasovala na horor roku 2010 (tento fakt není ovšem překvapivý, protože těch povedených hororů je v letošním roce jako šafránu). Alexander Aja oprášil brutalitu a nemilosrdnost a nechal v jezeře na pospas kozy, pincky a bobry jako návnadu. Filmu nemám absolutně co vytknout, snad jen že 3D jsem protrpěl, už by se nad touhle novinkou měl někdo zamyslet, bochnout do stolu a říct dost! Dabing mě překvapivě nerušil. Zpátky k filmu, ten obsahuje menu jaké by měl mít pořádný horor: napětí, teenagery, kozy, ultimátní zabijáky (mimochodem pekelně provedené a hladové), starého vědce, hrdinského policistu a nějaký ten mladý pár co musí nakonec přežít, k tomu přihodit ještě nějaké komické figurky (skvělý Jerry O'Connell) a je prostřeno na večeři. Z kina jsem odcházel dost ušlápnutý, s poničenou psychikou, Aja se krve rozhodně neštítí a jak tady již jeden kolega poznamenal, oproti jiným režisérům dokáže ponechat oči otevřené i tam kde již druzí odcházejí. Aja prostě dokáže jít až na samou hranici. A tak se divák dočká spousty ohříbaných končetin. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $25,003,155Tržby Celosvetovo $83,314,723Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,474,329 //počet predaných kusov 54,263Tržby za predaj DVD v USA $6,057,986 //počet predaných kusov 363,822 ║ Zážitok ako sa patrí, taká mňamka pripomínajúca to najlepšie z tohto tipu "pod-vodného degustačného" horror žánru(Čeluste, Piraňa, Aligátor+Anakonda(1997)) zo 70.-80.rokov. Alexandre Aja potešil, veľa krát eroticky pošteklil, pobavil, nadmieru znechutil a aj lakačkami postrašil. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Slabota, která se snaží být tak moc nad věcí, až nezapadá vůbec nikam. Hororem není, poněvadž chybí jakýkoliv strach z neznámého či čehokoliv jiného (pravda, mizerné triky spolehlivě zabíjí nadějné pokusy o zprostředkování děsu skrze masožravé kousavky), komedií také ne, protože nedovede ničím rozesmát (humor chybí a chcípání plaváčků prostě vtipné není) a thrillerem rovněž ne... na to je zde až příliš málo napětí. Skoro se zdá, že Piraňa 3D vznikla jenom kvůli deseti minutám krvavého masakru, kolem něhož se postavil jakýs takýs příběh s tím, že to tupé stádo teenagerů zblajzne i s navijákem. Já říkám "kašlete na Aju a jdětě po Danteho originálu." Sice tam nejsou kozy ve třech rozměrech, ale ty má každý rozumný člověk doma. A ještě si na ně může kdykoliv sáhnout. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení probíhalo 42 dní. (KucC)
  • Původně byl film natočen ve 2D. Do formátu 3D byl předělán až v postprodukci. (darek kartac)

Reklama

Reklama