Reklama

Reklama

Chcete, aby z vaší dcery nevyrostla fňukna, která se při sebemenším problému sesype? Pošlete ji do školy St. Trinian’s! Tam vládne anarchie a mladé slečny musí mít pořádně ostré lokty, aby přežily svérázné metody svých profesorů a ulítlé nápady spolužaček. Jenže škola je právě před krachem, protože ředitelka tohoto podivného institutu si s ničím moc neláme hlavu, a to ani s upomínkami od banky, kterých už má pěknou hromádku. Takže je třeba vymyslet plán. Velmi chytrý plán, který škole vynese pořádný balík peněz. Co takhle ukrást obraz? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (129)

gocatgo 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem že jsem se bavil. Hodně překvapivé obsazení, Colin Firth, můj oblíbený Stephen Fry, Paloma Faith v roli jedné z emařek a taky Cheryl Cole jako jedna ze zpěvaček dívčí kapely v závěru a hlavně Everettova parádní dvojrole. Z filmu čiší čirá anarchie, a to nejen ve škole, ale i za kamerou. Pro mě příjemné překvapení, a to hlavně díky druhé půlce filmu. Keep out of skunk :) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Chtěli jste někdy vědět, kde si svou školní docházku odpykávala Wednesday Addamsová? Pravděpodobně někde jako na St. Trinian's - dívčí škole, vedené v přísně anarchistickém duchu. Film je vlastně reboot, původní série to dotáhla až na 5 snímků, co se ale zajímavosti námětu týče, mé podvědomí je na vážkách. Šílené zázemí oceňuji, kostra příběhu je sice z otřepanějších (škola má problémy, hurá, pojďme ji zachránit) a počáteční svěží feeling brzo střídá rutina, přesto lehce si představím, že nepřizpůsobivé chovanky St. Trinian's figurují na nejednom z osobních žebříčků guilty pleasure. U mě to tak zatím není, nikdo ale neříká, že tyto novodobé poběhlice časem nevyšoupnou z letitého fleku třeba ŠÍLENÉHO CECILA :-) 60% ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Colin Firth, Russell Brand i Rupert Everett jsou pro mne důvodem, abych zasedl k obrazovce. Po deseti minutách lehce infantilní zábavy jsem chtěl přepnout na něco zajímavějšího, ale z ničeho nic jsem s překvapením žjistil, že se bavím. Nemohl jsem tomu uvěřit, snímek jsem dokoukal s přiblblým úsměvem a pocit lítosti z promarněného času se stále nedostavil. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se podíval, protože jsem si myslel, že bude podobný celkem dobrému filmu ze stejného prostředí "Puberťačka". Nebyl. Šlo o internát podobně situovaný, ale s jinými metodami a jiným příběhem. Zde to bylo více do komedie, nešlo však tak moc o vzájemné vztahy. Pro mě toto nebyl tak moc kvalitní film, i když chápu, že adolescentům se to líbit může. Už jen pro netradiční způsob filozofie této školy. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelně ujeté, místy je humor až trapný a trvá bezmála dobrou polovinu snímku, než si na tenhle neobvyklý styl zvyknete, ale v závěru jsem se královsky bavila. Škoda, že je kvalita snímku v průběhu tolik proměnlivá, ale kvůli slabosti pro britskou kinematografii a především Colina Firtha nemohu jít pod tři hvězdičky. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Když se spolu Geoffrey (Colin Firth) a Camilla (Rupert Everett) znovu setkají, tak "ona" říká "Another time!" a on odpoví "Another country!", což je název filmu, ve kterém si spolu oba herci poprvé zahráli - Jiná země (1984). (Stanislaus)
  • Colin Firth, Anna Chancellor, Talulah Riley a Gemma Arterton si již někdy dříve zahráli v některé z filmových, resp. seriálových adaptací románu "Pýcha a předsudek". (Stanislaus)

Reklama

Reklama