Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diana se stala před lety svědkem přestřelky na střední škole, při které zemřela její kamarádka. Nyní žije s pocitem viny, že může za její smrt. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (106)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hmm.. Já si myslím, že to je tím, že přestala hulit.. Vystřízlivěla, zjistila, že je v hajzlu a hned vzápětí na tom hajzlu skončila. Proto tedy doporučuju nepřestávat a hulit dál! Ba ne, kecám. Tady se to vykloubilo mnohem dřív a to hned u názvu. Kdo by asi tak přeložil "The Life Before Her Eyes" do českého "Pocit viny"??? Poklona všem ynglišmenům, já švidrám sklivcem po ájině teprve čtyři týdny.. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

V. Perelman má takovýto žánr v krvi a moc dobře ví, kam a jak daleko zabruslit. The Life Before Her Eyes je natolik tíživý snímek, že s hlavní hrdinkou prožíváte snad úplně každý moment. Když už čekáte, kdy přijde ten konec, který je přece absolutně zřejmý, zjistíte, že hloubka celého příběhu leží naprosto v jiné dimenzi. A to rozuzlení vám dá jen citovou prodlevu a spoustu otázek, které si sami zodpovíte společně s vašimi emočními frustracemi, hned vzápětí, až vám všechno hezky dojde. Tenhle snímek je pro mě velkým překvapením, a podle mě je v něm mnohem větší potenciál, než ukazuje dané hodnocení. ()

Reklama

Dharter 

všechny recenze uživatele

Pointa filmu je předvídatelná. Proč? Protože to vecpali před divákův zrak na poster. COŽE? Tematika (po)smrtného života je v Biblickém pásu zformovaném v USA velmi rozšířená (nezaměňovat s Mežasem ze seriálu Lost! - Mezi životem a smrtí!). Je mi fakt líto těchto siokřesťanských jedinců. Oni celkově jsou degenerování a neschopni se stát meritokratistou, který by šel proti plutokratům, takže proto pro ně dávají sionisté do filmů a posterů křesťanské píčoviny. Kolikrát jste slyšeli ve filmu biblické píčoviny jako „Ježíši“ (nikoliv Isá, Ezau); „Pane bože“ (Kriste, nikoliv Enlile/Ele/Alláhu); „Amen“ (nikoliv zakončení: Alláh je větší, než šejtánství)? Ano, hodněkrát jste to slyšeli. _ _ _ Ale abych se vrátil k tomu, že pointa je snadno k vidění (je před zrakem v názvu filmu), tak tento film se jmenuje The Life Before Her Eyes (Život před jejími očima). _ _ _ No vidíte, snadno viditelná pointa (po)smrtného života. -- Síla filmu není ani tak v tom natočit film o této tematice, jako spíše v provedení. Z toho důvodu vysoké hodnocení odemne. Ikdyž mám pejorativní vztah k Očistci, aka (po)smrtnému životu. ✔ ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Troufám si tvrdit, že nesmyslnost českého názvu přidává aspoň 20% k obtížnosti pochopení filmu; protože až když jsem si uvědomil, jak se film jmenuje, tak mi došlo, na co se to vlastně dívám. Nápad jistě dobrý - výsledky nebyly dobré; je to příliš nudné a místy i zavádějící. Myšlenku oceňuji, jinak bych to asi zhodnotil ještě o bodík níž... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dosť vydarené, a napriek tomu vo mne prevládajú rozporuplné pocity! Pretože mám pocit, že som celý film veril niečomu, čo bola v podstate len vízia a predstava budúcnosti. Príbeh bol však naozaj vynikajúci a s napätím som očakával rozuzlenie. O to viac ma sklamal ten koniec, keďže celý čas som rozmýšľal aký bol ten osudový argument, ktorý vtedy počas prestrelky zachránil tú jej situáciu. A napokon bolo všetko úplne inak... Evan Rachel Wood bola perfektná, a aspoň pre mňa bola oveľa väčším ťahákom ako Uma Thurman. Ten koniec ma dosť vyviedol z miery, ale aj tak musím uznať, že som mal z toho určite lepší dojem ako z predchádzajúceho Perelmanovho filmu House of Sand and Fog. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Uma Thurman zde vystupuje jako dvaatřicetiletá matka, ve skutečnosti jí však v době natáčení bylo již 37 let. Rovněž dvacetiletou Evan Rachel Wood scénáristé omladili - na sladkých 17. (hippyman)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach a školách v americkom štáte Connecticut. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama