Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Poměrně oddechový, zvláštní druhý díl něčeho, co první díl nemělo. Efekty, na kterých se šetřilo, schlamstly poměrně velkou část rozpočtu, což je na filmu vidět. Stardustu to ale konkurovat nemůže ani v nejmenším, což je škoda. Takový druhý Zlatý kompas - není to vyloženě děsné, ale vnoučatům o tom vyprávět nebudu. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Poselstvím tohoto příběhu je asi něco ve stylu "buďme opatrní v tom, co si přejeme/napíšeme, protože je tu riziko, že se to opravdu stane". A filmaři se nám rozhodli názorně ukázat zhmotnění velmi nejasné představy o reálném filmu. Takovýhle námět by chtěl režiséra s výrazným vizuálním cítěním. Stylizace je ovšem natolik mdlá, že jsem si během sledování raději představovala, jak by to třeba vypadalo jako bergmanovské komorní drama, kdy by byli všichni zavření v tom hradu, chodili ze stínu na světlo a zpět a přemítali o tom, kdo vlastně jsou, jaké je jejich místo na zemi a co je to skutečný zázrak. Nechyběla by scéna nuceného svádění žalářníka němou ženou a Paul Bettany by několikrát brečel. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Fantasy od, kterého jsem čekal vzhledem k obsazení o něco více. Kvalitní herci zkrátka těžko pozvednou úroveň průměrného příběhu o lvl výše. Jak jsem očekával, tak z Eliza Bennet vyrostla do krásy a dneska je z ní moc pěkná mladá žena. Laťku filmu vzhůru naštěstí zvedlo mé oblíbené zvíře - fretka, která tu v jistém směru všechno zachránila :D... 60%, ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Inkheart je rodinná fantasy, která by se svou kvalitou dala přirovnat k předloňskému "propadáku" jménem The Golden Compass. Tentokrát se však realita s fantazií pouze mísí prostřednictvím knih a předčítače, který má tu moc oba světy vzájemně propojovat. Musím říct, že trailer navnadil celkem dobře, ale samotný film se jen nezajímavě a pomalu plazí ke svému konci. Za co tedy ty **(*)? Asi za toho nacistického vůdce, který mi připomínal plešatého Mr. Beana (Andy Serkis) a za kejklíře s ohněm (Paul Bettany), ale Brendan Fraser by se měl raději vrátit k mumiím a tím zrovna nemám na mysli další pokračování. Zbytek nestojí za řeč a ta knižní magie, která se ze začátku snímku utvářela, se v jeho průběhu postupně vytratila kamsi mimo filmové plátno. (5/10) ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Námet vhodne napínavý, nebol ani zďaleka dotiahnutý tam, pokiaľ siahal jeho potenciál. V tomto filme, ktorý je vhodný na nedeľňajšie predpoludnie sa striedajú fantastické motívy s podpriemernými hereckými výkonmi a s toporným scenárom. Autori sa chceli zviezť zadarmo na vlne úspechu fantasy. Ale zabudli na to, že čierni pasažieri budú nájdení prísnymi revízormi. Veľké sklamanie .... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • V čase 01:07:56 môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)
  • Keď Kozoroh donúti Meggie (Eliza Bennett) čítať knihy, v jednom zábere môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)
  • Jennifer Connelly, žena Paula Bettanyho, se tu mihne v cameo roli ženy jeho postavy. (Petr23)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama