Reklama

Reklama

Arn

  • Švédsko Arn - Tempelriddaren (více)
Švédsko / Velká Británie / Dánsko / Norsko / Finsko / Německo / Maroko, 2007, 138 min (Director's Cut: 139 min)

Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva - ale i mocichtiví chudí šlechtici - táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř - templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku... (Film+)

(více)

Recenze (269)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová, komorní verze Království nebeského bez pacifistických myšlenek, Riddleyho Scotta, Liama Neesona a Orlando Blooma. Vše v ní vypadá názorně, epický rozsah je zastoupen čtyřmi, pěti lokacemi, saladinovo vojsko čítá odhadem sta mužů, scénář není právě oscarový výtvor, ani postavy příliš nezaujmou, nepočítaje sympatického týpka z Říma. Přeze všechny vyjmenované nedostatky mi byl Arn svým způsobem velmi sympatický a ráda se podívám i na plánovaný druhý díl, kdy si na konci Arn s Cecilií konečně padnou do náručí. (Alespoň předpokládám...) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tento historický filmek má skvělou výpravu a pěkné souboje. V mnoha případech je podobný slavnějšímu filmu Království nebeské, protože se odehrává ve stejné době. Hudba je taky parádní a pěkně dokresluje atmosféru filmu. I přes svou délku film nenudí a příběh je hodně povedený. I konec filmu se mi líbil. Za mě 85% :) ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Království nebeské po Švédsku-ne to není výtka. Výpravný historický velkofilm s romantikou jako hrom, krásnými kostými a s nádechem té správné atmosféry. Styl vypravění skvěle splnil svůj účel a nedovolil mi odtrhnout oči, což však lehce kazila přílišná rozvleklost. Patřičný drajf potom postrádaly hlavně bojové scény. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak nejen rusové se svým Vlkodavem, ale už i severský státy začínaj v současnosti točit lepší dobrodružný historický filmy než američani. Sice kvůli faktu, že je to točený s vědomým, že to bude na pokračování, tak to působí hodně zdlouhavým seznamovacím dojmem, protože příběh je tu vyprávěnej fakt dopodrobna a celý ty dvě hodiny jsou v podstatě takový, jako je jinde půlhodinovej úvod. Nicméně celý to nechává tušit, že pokračování bude fakt řežba, protože i těch pár soubojů, co se tu objeví, je moc pěkně krvavě i choreograficky zpracovaná, výprava super a kostýmy perfektní, vůbec to nepůsobí lacině ani televizním dojmem a příběh, potažmo osud hlavní postavy, dává velkou naději, že druhej díl bude fakt stát za to a já se těšim. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

No mne osobne utkvela zimomriava zvrátenosť cirkvi svätej , ktorá za to , že bez jej súhlasu sa dvaja mladí ľudia z čistou láskou pomilujú prichádza trest. Dievča 20 rokov tvrdej basy v klaštore pod dozorom bacharky v podobe matky predstavenej a madý muž zato , že zasial život bez ich súhlasu musí zabíjaním zobrať životy neveriacim vo svätej zemi a ked ich už má na konte pár stoviek dostáva súhlas , aby sa naostro miloval so svojou blížnou. Osobne sa mne najviac páčil kultivovaný Saladin , po ktorom sú pomenované záhrady v Izraeli. ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Rozpočet bol 210 mil. SEK (švédskych korún), čo je asi 30 mil $. (Smok)
  • Švédska televízia SVT stiahla svoju podporu z projektu len niekoľko mesiacov pred jeho vydaním, udávajúc nedostatok kvalitného materiálu a uspokojivých záberov ako hlavný dôvod. Štúdio "Svensk Filmindustri" tvrdí, že spor vznikol kvôli obavám o rozpočet. (Smok)
  • Exteriéry sa natáčali v juhozápadnej švédskej provincii Västergötland, ale aj v Maroku a Škótsku. (Smok)

Reklama

Reklama