Reklama

Reklama

Neznámá

  • Itálie La Sconosciuta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh mladé Ukrajinky žijící v italském městě brzy odhalí její smutnou minulost plnou násilí a ponižování. Ve snaze dosáhnout svých snů se snaží za každou cenu dostat práci. Stane se domácí hospodyní v bohaté rodině a stále více se jí rodina stává bližší. Ale jednoho dne přichází někdo z její minulosti a přináší nové zlo a násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem strašlivě depresivní drama, ale naštěstí je to spíše velmi napínavý biják. Má to spád od první vteřiny a fakt mě zajímalo, jak se to vyvine. Stále bych pár dějových nitek potřeboval dovysvětlit, ale to mi na zážitku pranic neubralo. Z herců jednoznačne vládne brutální pasák Michele Placido. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Obchod s bílým masem, holohlavý Michele Placido a zoufalá snaha najít něco, co snad ani nelze. Giuseppe natočil tenhle film úplně jinak, než ty jeho předešlé. Víc jak třetinu mi nějak nesednul, ale zbytek jsem už slupnul, jako malinu. Určitě ne dokonalý, rozhodně však zajímavý pohled, který se mnohým ženám stal a to nejen v Evropě. Sympatická hlavní hrdinka, téměř kriminální příběh a snesitelný konec ( nemyslím úplně závěrečnou scénu), tohle vše nakonec rozhodlo o trošku horší čtverce. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Giuseppe Tornatore mi dal pěknou nakládačku. Děj byl dost spletitý a minimálně do půlky filmu jsem byl udržován v nejistém napětí s přezvěstí něčeho temného a zlého, což ve druhé polovině začalo postupně vyplouvat na povrch a mě z toho bylo hůř a hůř. K tomu vynikající hudba Ennia Morriconeho udělala z tohoto filmu skutečný zážitek. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako dráma o utrpení prostitujúcich žien z najvýchodnejších častí Európy to funguje len chvíľu a od prvej chvíle to vlastne v tomto smere dosť výrazne kríva. Tornatore sa nezaujíma o osudy týchto žien a dievčat, len potreboval, aby sa hlavnou postavou jeho príbehu stala jedna z nich. Ukradol si ju a zneužil - hrdinku sociálnej drámy vrhol do najtemnejšieho a najsurovejšieho thrilleru, vyskladaného z toľkých dejových, žánrových a charakterových kľučiek, odbočiek a slepých uličiek, až je zázrak, že to celé drží pokope. Ten film je tá najšpinavšia kurva, klamárka a podvodníčka, ktorá vám ale vymrdá mozog z hlavy v takom veľkom štýle, že sa nestíhate nasrať. Bezohľadná jazda s otravnou hudbou, ale výrazne korenená výkonom Michele Placida. Nad tým všetkým doteraz neveriacky krútim hlavou. (...a nad niektorými tunajšími komentármi taky tak) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Depresívny thriller s puzzleovitým, nelineárnym príbehom, ktorý sa vám zahryzne do pamäti na dlhú dobu. Možno nie vďaka dokonalosti a súhre všetkých komponentov, určite však nezabudnete na skvostné herecké výkony, mrazivo záhadnú atmosféru gradujúcu každou minútou a dokonalú hudobnú zložku, ktorá túto atmosféru ešte viac prehlbuje. Takže ak chcete vedieť ako to funguje s prostitúciou a nelegálnym obchodom na východ od našich hraníc, tento film bude plnohodnotnejších svedectvom než akýkoľvek dokument. 85%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V decembri 2005 prebiehalo natáčanie v uličkách prístavného mesta Terst, následne sa v januári týždeň točilo v Ríme a filmovanie sa zakončilo v stredotalianskom regióne Umbria. (ludovit14)
  • Kseniya Rappoport při obsazení do hlavní role neuměla Italsky. Naučit se řeč musela krátce před začátkem natáčení. (Rugero)
  • Talianski zástupcovia zvolili snímku Neznáma ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama