Reklama

Reklama

Neznámá

  • Itálie La Sconosciuta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh mladé Ukrajinky žijící v italském městě brzy odhalí její smutnou minulost plnou násilí a ponižování. Ve snaze dosáhnout svých snů se snaží za každou cenu dostat práci. Stane se domácí hospodyní v bohaté rodině a stále více se jí rodina stává bližší. Ale jednoho dne přichází někdo z její minulosti a přináší nové zlo a násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Obchod s bílým masem, holohlavý Michele Placido a zoufalá snaha najít něco, co snad ani nelze. Giuseppe natočil tenhle film úplně jinak, než ty jeho předešlé. Víc jak třetinu mi nějak nesednul, ale zbytek jsem už slupnul, jako malinu. Určitě ne dokonalý, rozhodně však zajímavý pohled, který se mnohým ženám stal a to nejen v Evropě. Sympatická hlavní hrdinka, téměř kriminální příběh a snesitelný konec ( nemyslím úplně závěrečnou scénu), tohle vše nakonec rozhodlo o trošku horší čtverce. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Přetrpěla jsem první třetinu a říkala si, že je to strašně zmatená a studená nuda. Asi bych nechtěla hodnotit umělecký dojem z práce funebráků, maximálně jejich profesionalitu. S těmito pocity jsem film vypnula a vrátila se k němu až za dva dny. První třetina byla stejně studená a zmatená. Jenže potom začal příběh dávat smysl a začínaly z něj občas i vypadávat emoce. Zpočátku spíše omylem. A pak najednou došlo ke grand finále. A já zůstávám s pusou dokořán a cítím, jak mi vlhnou bulvy. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Pod mysterioznim povrchem se skryva syrova a velmi tiziva filmova latka, ktera je pravdivejsi a blize realite, nez by se nam libilo. Ennio Morricone tradicne vyborny, misty az Herrmannovsky efektivni. Jediny problem mam s hlavni predstavitelkou, ktera sem sice skvele zapadne, ale radsi bych se dival 2h na nekoho sympatictejsiho, v tom je ale podstata celeho filmu, tohle je realita, ktera je brutalni a malokdy hezka na pohled. 7/10 ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako dráma o utrpení prostitujúcich žien z najvýchodnejších častí Európy to funguje len chvíľu a od prvej chvíle to vlastne v tomto smere dosť výrazne kríva. Tornatore sa nezaujíma o osudy týchto žien a dievčat, len potreboval, aby sa hlavnou postavou jeho príbehu stala jedna z nich. Ukradol si ju a zneužil - hrdinku sociálnej drámy vrhol do najtemnejšieho a najsurovejšieho thrilleru, vyskladaného z toľkých dejových, žánrových a charakterových kľučiek, odbočiek a slepých uličiek, až je zázrak, že to celé drží pokope. Ten film je tá najšpinavšia kurva, klamárka a podvodníčka, ktorá vám ale vymrdá mozog z hlavy v takom veľkom štýle, že sa nestíhate nasrať. Bezohľadná jazda s otravnou hudbou, ale výrazne korenená výkonom Michele Placida. Nad tým všetkým doteraz neveriacky krútim hlavou. (...a nad niektorými tunajšími komentármi taky tak) ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Takhle hutný psychologický thriller jsem už dlouho neviděl. Tornatore se s ničím moc nemaže a hned od prvních minut servíruje syrově drastický portrét života jedné východní imigrantky, která se snaží v Itálii alespoň trochu normalizovat svůj život. Děj má spoustu vedlejších motivů a podzápletek, což se pozitivně promítá do psychologické hloubky celého příběhu. Upřímně si teď nevybavím moc podobných filmů, kde by psychika hlavní postavy byla podrobena podobně hluboké analýze. Neznámá je takovým vícevrstevnatým psychologickým filmem, ve kterém je pomocí znepokojivých flashbacků a současných pohnutek (taktéž zatížených a podmíněných minulostí) postupně vytvářen komplexní obraz charakteru hlavní postavy. Chvílemi je to sice dost atmosférická, ale zároveň velmi nepěkná podívaná. Silné 4*. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V decembri 2005 prebiehalo natáčanie v uličkách prístavného mesta Terst, následne sa v januári týždeň točilo v Ríme a filmovanie sa zakončilo v stredotalianskom regióne Umbria. (ludovit14)
  • Kseniya Rappoport při obsazení do hlavní role neuměla Italsky. Naučit se řeč musela krátce před začátkem natáčení. (Rugero)
  • Talianski zástupcovia zvolili snímku Neznáma ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama