Reklama

Reklama

Jeden z nejoblíbenějších a zároveň nejodsuzovanějších hudebních žánrů. Unikátní kanadský dokument. Heavymetalový nadšenec a „hrozič" Sam Dunn, původní profesí antropolog, hledá v netradičně pojatém dlouhometrážním dokumentu odpověď na otázku, proč je jeho oblíbený žánr předmětem ustavičného stereotypního odmítání a odsuzování. Heavy metal si během své čtyřicetileté existence získal miliony příznivců po celém světě. Při svém putování zpovídá Sam řadu význačných i rozporuplných osobností ze všech stran názorového spektra. Snaží se pochopit motivaci odpůrců heavy metalu a současně pátrá po příčinách až bezmezného obdivu jeho stoupenců. Za svůj dokument obdržel Sam Dunn v roce 2007 Cenu Kanadské filmové a televizní asociace (Gemini) za nejlepší původní scénář. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Attta 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o mém oblíbeném hudebním stylu. Průlet rodokmenem metalu a hardrocku + rohovory legendárních kapel a hudebníků (Dio apod.) na vynikající úrovni. Divák taky navštíví Wacken a může si s ledovým klidem zavzpomínat na to jak ho ráno bolelo za krkem když celou noc pod pódiem hrozil a mlátil svými (tehdy) ještě dlouhými vlasy. :).................... PS: Ptáte se proč je metal neoblíbený mezi veřejností?? Protože banda idiotů ve skandinávii spojuje tuhle hudbu s pálením kostelů a jiných zhovadilostí, které dělají téhle muzice špatnou pověst.a taky proto, že si všichni pod pojmem metal představí jen death, doom metal a podobné podžánry, které jsou ovšem spíše nováčky a na všeobecnou veřejnoust působí prostě drasticky a satanisticky. Mám takovou zkušenost že když jsem měl ještě na střední v anglické konverzaci prezentaci o hardrocku a metalu a jedné milé profesorce jsem pustil ukázku (Iron Maiden), tak mi řekla: "tohle je TEN metal? To je dobré, já si představovala něco tvrdšího a takové to řvaní přes hrdlo." ..........Na druhou stranu, kdyby tahle muzika byla tak popularizovaná, taky by to nebylo ono, nebo snad ano ? :)) Ještě dodatek pro neposluchače metalu a rocku. Pokud neposloucháte a nezajímá vás tahle muzika, tak vás to nejspíš nebude bavit, protože nebudete znát známé osobnosti, s kterými se zde dělají rozhovory a nebude to pro vás nijak zajímavé, ale pokud nejste vyloženě hudební barbaři a jste trochu tolerantní, tak to můžete brát jako takovou metalovou encyklopedii a něčemu se přiučit (ovšem varuju, některé věci se zde musí brát s rezervou a obzvlášt diváci, kteří metalu neholdujou). ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej dokument o metalové hudbě, kterej bych doporučil zejména lidem, kteří o tom nemají ani páru a akorát to pomlouvají atd. Tady máte krásnej nenásilnej přehled o celým spektru metalu, rozhovory s hudebníkama i odborníkama z jiných oblastí (sociologie atd.), kteří to velice pěkně popisujou. P.S.: závidím mu všechny ty rozhovory a setkání se všema těma osobnostma! ()

Reklama

U.Tarare 

všechny recenze uživatele

Dokumentu nechyběla objektivita, zkrátka zdařilý dílko o mý oblíbený muzice, teda až na toho troubu co dokumentem provázel. Škoda jen, že některými odnožemi metalu se dokument nezabýval, na druhou stranu, není jich zrovna málo. Na rozhovor s kluky z Mayhemu budu dlouho vzpomínat. To samý s Gaahlem z Gorgorothu, nebyl sice tolik nalitej, ale mlel taky pěkný sr*čky :-D ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Řepy, metloši, hroziči, hrozně moc kůže, cvočků, pyramid, pubertálních triček, ošminkovaných ksichtů, hlučné hudby a Lemmyho epická bradavice. Hezké rozhovory s hezkými lidmi o hezké hudbě, plné emocí. Určitě nejkrásnější člověk je zpěvák z Gorgoroth, nejchytřejší se jevil zpěvák z Mayhem a dnes je nejmrtvější bohužel Ronnie James Dio. Jsou tam i hezké ženy, jako Dorka Pešková nebo Alice Cooperová, prostě každý si tam najde to svoje. Tedy...téměř každý... fanoušci Lady Gaga, Justina Bíbra a hustí gangstas nebudou schopni dokument docenit. ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Obsáhnout a popsat všechny žánry, nadžánry a podžánry metalu, aniž by se nevynechalo nic zásadního je téměř nadlidský výkon, myslím však, že Sam Dunn to zvládl se vší verbou a důstojně nahlédl do zákulisí svých idolů aniž by byl nějak zaujatý (možná vůči death a black metalu, ale řekněte sami...) Je zajímavé vidět "ikony zla" v civilu, Dio hladí kočičku, Alice Cooper a Slayer mluví o póze a Mayhem se nezmůžou na nic. Nejsem pravověrný fanoušek, ale jsem nadšený. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama