Reklama

Reklama

13: hra smrti

  • Thajsko 13 game sayawng (více)
všechny plakáty
Trailer

Nová tajná soutěž bohatých nabízí možnost vyhrát obrovskou sumu peněz. Nabídka hry však přichází pouze těm, kteří mají problémy v práci, s penězi, rodinou a láskou. Pokud se jim podaří splnit 13 úkolů, dostane se jim bohatství, které přesahuje jejich nejdivočejší sny. Ale má to háček, úkoly prověří veškeré jejich schopnosti - od lásky přes náboženství až po morální hodnoty. Jako v každé hře, i zde jsou však pevně daná pravidla a kdo je nedodrží, ZEMŘE! Jak daleko jste ochotni zajít v honbě za penězi VY? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hra na Saw? I tak by se dal zkráceně přiblížit obsah filmu 13 Beloved. Thajské prostředí je exotické, stejně jako místní mluva. To však nebrání nikomu natočit velmi zajímavý a svým způsobem stále originální snímek, který sleduje příběh muže v dluzích, který dostane šanci se jich zbavit. Co stačí udělat? Zabít tu otravnou mouchu... pro tentokrát. Co dále? Kolotoč úkolů a odměň zvyšuje obrátky skrze mrtvá těla, hromadu krve a neustálé pobíhání po městě, aby ve vynikajícím a promyšleném finále dalo nejen divákovi, ale i postavě, co si zaslouží. Přestože hlavní postava s naprosto nevyslovitelným jménem herce vypadá jak looser z Klubu rváčů, velmi překvapí... Když tohle dokáží natočit thajci, proč se v česku konečně nenatočí něco jiného než lidské drama o problémech v rodině? ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Poprvé opravdu lituji, že jsem se nechal přesvědčit zdejšími hodnotícími. Český název varuje před kategorií B, ale když jsem četl srovnávání s Falling down, Fincherovou The Game a podobně...musel jsem to zkusit. Chyba!! Většina postav snad ani nejsou herci, avšak doufal jsem že konec by tuhle naivní povídku mohl vytáhnout......ale dočkal jsem se akorát směšných, rádoby cool světáckých frází... ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zacal to Arnie s Running Man, nasledoval Fincherov upgrade The Game a thajci koncept "reality hry" dovieli v snimke 13 Beloved takmer do dokonalosti. V tvrdsej a imho i inteligentnejsej podobe. Ovsem, nie v zmysle rafinovanych point, ale v praci s divakom i zanrovymi mantinelmi. 13 Beloved je podobne ako viacere oblubene sucasne popkulturne filmy zanrovym chameleonom, kde zmena farby neindikuje len zmenu zanru, ale i samotny presah do kritiky nasho informacneho/medialneho veku. Zaroven, ako snimka postupnym absolvovanim jednodtlivych uloh skrz hlavneho hrdinu vyborne graduje, odhaluje priamo divak sam na sebe aj druhy objekt kritiky - voyerizmus, u ktoreho sme vdaka skvelo vybudovanej identifikacii s hlavnym hrdinom sami hlavnymi aktermi a tercom zaroven. Skoda toho zbytocneho popisneho finale cez "zakulisie hry", pretoze vsetko dolezite uz bolo predtym povedane. Btw. Hollywood uz stihol zakupit pravo na americky remake... .90% ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nějaký rámcový námět ujde. Scénář už je na tom o poznání hůř. Hlavní postava vypadá jak nějakej utrápenej žid z filmu od Spielberga a tak nějak nechápu, proč v thajském filmu hraje hlavní roli vyholenej běloch? Konec už bejt horší snad ani nemohl a rozpaky nad tím, jestli je tahleta vedlejší postava muž či žena, mě taky dost iritovaly. Nějaká rádoby hluboká myšlenka o tom, že všechno to zlo máme v sobě a vždycky máme na výběr... co to má bejt, do hajzlu? Ještě to mohl místo třináctiletýho kluka pronášet na konci třeba nějakej transformer s kuřecí hlavou, nebo nějaká ještě uvěřitelnější postava a bylo by to úplně nejlepší - věděli bychom, že jde o zábavu, takhle se to snaží tvářit jako thriller, což tomu nijak neprospívá, spíš naopak, ve filmu je totiž celkem dost komediálních vložek (usměvavý mladík z uřízlou půlkou hlavy, mačetou sejmutej pejsek, jedna zmasakrovaná a zpoloviny sežraná kráva, talíř plnej hoven...prostě samý veselosti) Ve finále je to ale namísto napětí, nebo alespoň tý srandy, docela nuda... ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Vítejte v naší hře, kde si můžete přijít k hezkým penězům. Stačí splnit 13 úkolů. Toto slyší hlavní hrdina v telefonů poté, co mu zavolá neznámé číslo. Od této doby film jede na plné obrátky a úkoly jsou čím dál náročnější a zkoušejí trpělivost hlavního hrdiny. Ve filmu nechybí plno černého humoru, který mi zde sedl náramně a nejednou jsem se uchechtl. Dva úkoly ve mě vyvolali docela odporné pocity a za to dávám hvězdičku navíc. Finále docela epické a nečekané. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Exkrement, který má Phuchit za úkol sníst, byl vytvořen ze směsi buráků, syrupu a durianu. (Raztubyl)
  • Výroba filmu zabrala sedm měsíců. (Holina)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno