Reklama

Reklama

13: hra smrti

  • Thajsko 13 game sayawng (více)
všechny plakáty
Trailer

Nová tajná soutěž bohatých nabízí možnost vyhrát obrovskou sumu peněz. Nabídka hry však přichází pouze těm, kteří mají problémy v práci, s penězi, rodinou a láskou. Pokud se jim podaří splnit 13 úkolů, dostane se jim bohatství, které přesahuje jejich nejdivočejší sny. Ale má to háček, úkoly prověří veškeré jejich schopnosti - od lásky přes náboženství až po morální hodnoty. Jako v každé hře, i zde jsou však pevně daná pravidla a kdo je nedodrží, ZEMŘE! Jak daleko jste ochotni zajít v honbě za penězi VY? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Arkos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thajský thriler, se zajímavou zápletkou a s několika nápady, které nepostrádají originalitu. Na druhou stranu jsem zde občas postrádal logiku, třeba jsem se musel ptát, kde byly schované kamery, které všude snímaly hlavního hrdinu. A co mě vyloženě zklamalo, byl představitel hlavního záporáka, který byl ukázán v závěru filmu. Váhal jsem jaké dát hodnocení, ale nakonec dám pouze 3 hvězdy. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

"Já ho nezabil, to mi všichni !" Na Thajce velice silný Thriller, po kterém mě trošku mrazilo, podobný námět tu byl již několikrát, ale v Thajském podání zase trošku jiné. Chuťovka v restauraci mě dost rozhodila a konec dost zbořil. Co všechno je člověk schopný udělat pro peníze a kde má své zábrany ? Zpracování a zvuk za zajímavým námětem trošku pokulhávají, a nevykreslují tak dostatečně atmosféru, což je veliká škoda. 70 % ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tak nějak pořád přemýšlím nad tím, proč tomuto snímku nedát 5*. A na nic nemůžu přijít. Opravdu perfektní. Od začátku (kdy budeme záhadným telefonátem vtáhnuti do hry) až do konce (který končí naprosto neočekávaně). Úkoly jsou vybrány rozmanitě, u některých se budeme smát (moucha), některé jsou nechutné (exkrement) jiné zase drastické(motorkáři). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zacal to Arnie s Running Man, nasledoval Fincherov upgrade The Game a thajci koncept "reality hry" dovieli v snimke 13 Beloved takmer do dokonalosti. V tvrdsej a imho i inteligentnejsej podobe. Ovsem, nie v zmysle rafinovanych point, ale v praci s divakom i zanrovymi mantinelmi. 13 Beloved je podobne ako viacere oblubene sucasne popkulturne filmy zanrovym chameleonom, kde zmena farby neindikuje len zmenu zanru, ale i samotny presah do kritiky nasho informacneho/medialneho veku. Zaroven, ako snimka postupnym absolvovanim jednodtlivych uloh skrz hlavneho hrdinu vyborne graduje, odhaluje priamo divak sam na sebe aj druhy objekt kritiky - voyerizmus, u ktoreho sme vdaka skvelo vybudovanej identifikacii s hlavnym hrdinom sami hlavnymi aktermi a tercom zaroven. Skoda toho zbytocneho popisneho finale cez "zakulisie hry", pretoze vsetko dolezite uz bolo predtym povedane. Btw. Hollywood uz stihol zakupit pravo na americky remake... .90% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vcelku překvápko. Jasně-je to celé konina bez logiky, ale na to prostě musí divák přistoupit aby příběh fungoval. V prvních 2/3 dokonce film operuje s velmi příjemnou dávkou nadhledu a černého humoru a člověka pak trošku mrzí, že se tenhle dobře fungující mix- někde okolo úkolu 9 -přehoupne do větší vážnosti s občasnou ztrátou tempa(tím spíše, že tady by měl příběh začít gradovat). Naštěstí vše zachraňuje finální(překvapivá?) poenta, která přicházi přesně v momentě, kdy si člověk začíná rvát vlasy nad ubohostí téhle zdánlivé moralitky. Nakonec hodnotím 4-už jen pro tu krásně rozjetou první polovinu a hezký závěr. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Exkrement, který má Phuchit za úkol sníst, byl vytvořen ze směsi buráků, syrupu a durianu. (Raztubyl)
  • Výroba filmu zabrala sedm měsíců. (Holina)

Reklama

Reklama