Reklama

Reklama

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?

  • Slovensko Na povale alebo Kto má dnes narodeniny (více)
Trailer 1

Na zapadlé půdě starého domu je tajemný svět.  Bydlí v něm odložené hračky a mají tady své království. Je tam panenka Pomněnka a aby jí nebylo smutno, má tři kamarády: medvídka, rytíře a skřítka. Je jim spolu veselo a každý den si vymyslí nějakou hru. Například, že má někdo narozeniny. Panenka upeče dort a oslavenci zahrají písničku. A pak jdou “ do práce”.  Ale vládce Říše Zla  jednoho dne krásnou Pomněnku nechá unést. Její kamarádi se vydají panenku zachránit. Vždyť opravdoví přátelé udělají jeden pro druhého všechno a nebojí se ničeho a nikoho! (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

topi 

všechny recenze uživatele

Jiří Barta je duhej Švankmajer, jeho bizarní postavičky jsou perfektní a ve spojení různých předmětů, které se povalují dlouhou dobu na půdě, je to nádherná kouzelná podívaná! Výborně nadabované postavičky v čele s " Hlavou " jiřího Lábuse jsou bezvadné! K tomu vynikající hudba Michala Pavlíčka (ani se mě nechce věřit, že dokázal zkomponovat tak různorodou hudbu) a vznikl originální animovaný snímek, na který se rád zase někdy podívám. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Olbřímí exploze dětské obrazotvornosti a fantazie spojená s řemeslnou zručností nejvyšší úrovně, dělá z tohoto snímku jeden z nejlepších porevolučních animovaných počinů. A to, že je řada věcí pouze nakousnutá (častá to výtka v komentářích vůkol), není vůbec na škodu věci...od čeho jiného máme vlastní fantazii, než právě od toho, že si to nedořečené domyslíme sami. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

No jo, no, ději by se dalo ledacos vytknout. Třeba mně osobně vadila ta přehršel panenek Poměnek v závěru, to jsem vůbec nepochopila - proč? Ale za tu uvolněnou fantazii a výtvarné nápady si to zaslouží přimhouřit oko. I když v tomhle případě spíš naopak oči doširoka otevřít a vychutnávat vodopád obrazových gagů. A nechat se vtáhnout do někdy poetické a jindy zase strašidelné atmosféry. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Plný počet bodů, tentokrát zkrátka není co řešit! Tahla fantastická věc by vrátila do dětských let i devadesátiletého staříka. No vážně. Skvěle vybrané hlasy pro všechny postavy, výborný Jiří Lábus, perfektní Pavlíčkova hudba (Já CHCI soundtrack) a hlavně - animovaný svět plný detailů, který doopravdy žije! Ale co to nízké hodnocení tady? Nechápu. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Hermína Týrlová by měla určitě radost,já už méně. Nebýt Bártovy předchozí tvorby ,bylo by to u mě určitě na sto procent. Ovšem chápu,že sehnat nyní peníze na kratší a ponurejší dílko o něčem není sranda. Mít na to ,rád bych si připlatil třeba na Poslední lup ll.,nebo něco. Ale nemám,co nadělám,-nic moc a tak alespoň dík za tu už málo vídanou animaci a zbírčičku toho všemožnýho půdního šuntu,který i já mám tak rád. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se celkem 333 dnů (16.6. 2007 – 5.9. 2008). (Trainspotter)
  • Český lev 2009 za výtvarný počin roku. (zdeny99)

Reklama

Reklama