Reklama

Reklama

Buble e GO!! Timemachine wa drum šiki

  • Japonsko バブルへGO!! タイムマシンはドラム式 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když geniální vědkyně Mariko Tanaka omylem promění obyčejnou pračku na stroj času, japonská vláda ji přesvědčí, aby cestovala do roku 1990 a zabránila oznámení nové legislativy, která spustila úpadek národního hospodářství. Ale objeví se problém, při kterém Mariko zmizí a vláda je proto nucena poslat její dceru Mayumi - barovou hostesku topící se v dluzích a zároveň jedinou osobu, která může použít stroj času - aby zjistila, co se stalo. Mayumi dorazí do časů, kdy japonská ekonomika je na vrcholu a společnost je posedlá materiálním bohatstvím a utrácením. Její varování, že se blíží kolaps ekonomiky, nikdo nebere vážně. Budoucnost Mayumi a celého Japonska začne záležet na její schopnosti přesvědčit jediného člověka: stejného finančníka, který ji poslal zpět v čase. Problém je v tom, že ten je o sedmnáct let mladší a naprosto nespolehlivý. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec se mi nestává často, že bych se u filmu smál nahlas, ale tohle prakticky nemá chybu. Tedy, určitě by se daly najít nějaké ty "logické chybky" a tedy hnidopichové spokojení nebudou, ale nejde o věci, které by byly důležité z hlediska smyslu filmu - který je, pobavit. Perfektní zábava nejen pro fanoušky ekonomie, se skvělým Hiroshim a roztomilou Ryoko v hlavních rolích. Prostě bezva. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Už druhý velký japonský film z poslední doby s obrovským potenciálem, který byl z velké většiny vyplýtván. Cesty do minulosti spojené se srovnáváním životního stylu a běžných reálií jsou velmi vděčné, tvůrci se nezmohli na moc víc než mobily, tanec a módu. A Hirosue sice s léty roztomilosti hodně ztratila, Hiroshi ji však svým fenomenálním herectvím drží na hladině. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Hmmm... ano. Začátek nedává moc tušit, oč vlastně půjde. Asi o komedii, ale vypadá nějak lacině... Pak přijde pecka, najednou jsme na praštěném začátku devadesátých let, což zvlášť v Japonsku bylo hodně ostré (zde je krátká etapa přehrávání, ale dá se přežít). Lacinost rekvizit je pryč, na řadě je slušná práce kostymérů a přijatelné počítačové triky. Místy dobrá situační komika, pěkná camea slavných lidí, na které se aplikují postupy z Back to Future apod. ("nejste vy ten a ten? v budoucnu dokážete to a to..."), kteréžto je ostatně výslovně citováno. Lidi vesele potkávají svá minulá já, nikdo si moc neláme hlavu s časovým paradoxem... a tohle upřednostnění komedie nad logikou zde kvituji, já starý rejpal, kupodivu pozitivně. Možná se najde chytrák, co řekne, že tuhle zápletku čekal -- já zdaleka ne. Potěšilo mě, jak spousta věcí do sebe čím dál víc zapadala. Inu zkrátka, jeden z nejmilejších filmů, co jsem za dlouhou dobu viděl. ()

trinan_kop 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný film, čo sa týka príbehu, obsadenia, spracovania. Vykreslenie 90tych rokov nemá chybu, a rôzne humorné aspekty sú spracované nenásilne, a pôsobia veľmi prirodzene (na rozdiel od viacerých "komédií" západnej produkcie). Ryoko Hirosue predvádza opäť perfektný výkon - dokazuje svoje kvality ako jedna z najlepších súčasných japonských herečiek. Škoda len že tento film pravdepodobne nikdy neuvidíme v niektorej z našich TV staníc. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komediálne sci-fi v ktorom sa hlavná hrdinka vydáva 17 rokov späť do minulosti nájsť svoju stratenú matku a popritom zachrániť Japonsko od finančného bankrotu. Rjóko Hirosue je roztomilá ako vždy, ale jej postava nie je príliš zaujímavá. Celý čas je zmätená a nič poriadne neurobí. Chýba jej akýkoľvek plán a všetko sa vyrieši zhodou rôznych náhod. Takže napínavé to príliš nie je a vlastne ani tá komediálna rovina príliš nefunguje. Iba sem tam som sa pousmial. Z časti môže byť problém v tom, že film cieli na rôzne popkultúrne dobové odkazy, ktoré pochopia iba Japonci. Najlepšie na filme funguje osobná línia hlavnej hrdinky medzi ňou, jej otcom a matkou. To bolo celkom zaujímavé, ale mohli to tiež lepšie vyťažiť. Hiroši Abe ako ochranca Rjóko Hirosue je skvelý ako vždy. Výsledkom je priemerná sci-fi komédia, ktorá nenadchne ale ani neurazí. 5/10. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama