Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem viděl Františka. Toho děvkaře. Film, který mi bude navždy připomínat krásné časy václavovických THS, kde se o Františkovi bavila Ony s Vladysem. Takže taková nostalgická povinnost. Musím říct, že to bylo skoro na čtyři hvězdičky, a že to bylo lepší než většina posledních filmů Woodyho Allena. A začal jsem se lehce zajímat o Petru Nesvačilovou, která mě tam tak nějak zaujala. Asi to bude velmi schopná žena. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Ten optimismus bych mirnil, ale nic to nemeni na faktu, ze Frantisek je docela prijemna komorina, ktera by nemusela nikoho moc urazit. Jen dej to ma drobet zmatenej, respektive mirne neuzavrenej, neohranicenej a zbytecneš dojmovej.. Ale docela me potesil ten Polasek. Ne teda ze by tu hral kdovijakej partes, proste je tu za truhlika, kterej si nemuze pomoct, ale neni spatnej. A Leos Noha vladne, nejlepsi syn naseho naroda :o))))) ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si vyrazil do kina na český film s nadějí, že odejdu alespoň dobře pobaven. František je děvkař to téměř splnil, ale rozhodně to nebyla žádná bomba (párkrát jsem se zasmál, ale být to delší tak nevím, nevím). Velkou devízou je příjemný výkon Josefa Poláška a vedlejší role Petra Čtvrtníčka či filmového bratra Poláška. Ovšem říkám na rovinu, že scénář mi přišel slabý a kameraman se také zrovna nevyřádil. Na české poměry dávám slabší tři hvězdičky, ale jedno vím jistě, že už to podruhé vidět nechci....... ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Josef Polášek táhne film silou medvědí, ale jestli ho utáhne i pro náročného diváka, který čeká majstrštyk od každého českého filmu, těžko říct. Oceňuju odvahu, obsadit filmově neznáme tváře a risknout film, který staví na jedné zajímavé postavě stvárňující ještě ne zcela kladného hrdinu. Komu fandit? Jenoznačně režisérovi, aby vše ukočíroval, aby vše vypadalo neamatérsky a aby jeho vtipy neuvízly kdesi mezi papírem a filmovým plátnem. Debut je hold svině, zvláště u nás, kde po jednom výtvoru vyřknem jednoznačnou budoucí prognózu. Nechávám vrátka otevřená a budu se těšit na váš další film pane Prušinovský. Jednou větou: Kdo chce děvkařem býti, při tom ženu míti, počítat bude muset s tím, že jednou se vše provalí a on povalí tam, odkud byl vyslán na tento svět...ke své MAMINCE:) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ne, ne, ne... já se prostě na českej film nesmím těšit a odměnou mi pak může být jedině příjemné překvapení... tentokrát pln očekávání, sedíc v téměř prázdném kině a litujíc ztraceného času dospěl jsem právě k tomuto poznatku... polášek byl divnej, ostatní nijací, příběh jsem nenašel, párkrát se pravda zasmál... ale jinak velké zklamání. 40% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)
  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)
  • Film byl, mimo jiné lokace, natáčen i na střeše a uvnitř obchodního centra "Šestka", v pražské Ruzyni. (EKLEKTIK)

Reklama

Reklama