Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění. (Honza dAve)

(více)

Recenze (204)

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Romper Stomper 2 hvězdicky, byla to násilná blbost. Kult hákového kříže 3 hvězdičky pro přemíru hardcore násilných scén. This is Fucking England 4 hvězdičky, protože se zatím s daným tématem vypořádali nejlépe (nevynechali násilné scény, jak by si někdo mohl po předchozích větách myslet, že jsem nějaká citlivka:o)) ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Morálně problematický film, bez kritiky samotného obsahu moc nevím, jestli sleduju oslavné dílo nebo naopak kritické. Na nejvyšším stupni v hodnocení těchto filmů stojí samozřejmě American History X a This is England měla potenciál se alespoň na bednu dostat. Vždyť všichni herci a prostředí nemá chybu. Samotná konstrukce příběhu je však příliš jednoduchá a k náplni filmu nekritická. ()

Reklama

lena60 

všechny recenze uživatele

Zlinfest 2008: Tak to byla fakt síla! Velmi věrohodný pohled do hlubin skinheadské duše. Dvanáctiletý Shaun je terčem posměchu svých spolužáků. Jednoho dne potká "zajímavou" partičku lidí, která mu pomůže zbavit se trablů...Velmi emotivní snímek, při některých drastických scénách spojených s působivou hudbou mě až mrazilo... ()

erased 

všechny recenze uživatele

Rok '83. Jedinečný vhled do života obyčejných lidí v neobyčejné době. Právě slovo vhled je to co tento nezávislý film odlišuje od velké většiny podobně laděných filmů. Autobiografickými prvky zmizelo jednoduché černobílé rozlišení postav. Postav maloměstských znuděných výrostků v postimperiální verzi doby temna. Postav žijících si vlastní život, ne život vykonstruovaný perem scénáristy. I zde se chvíle každodenní radosti a nudy jen zřídka střídají s dechberoucími dramatickými momenty. S přibývajícími díly se tak této první a nejvíce šokující „epizodě“ dostává stále větší hloubky a člověku najednou dochází že možná nesleduje jen nějakou partičku z anglických West Midlands, ale dost možná i své vlastní okolí. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Autenticky působící snímek mapující přerod pravých, nekonfliktních skinheads do dnes známější rasistické podoby - propuštěný vězeň Combo si pomocí rasismu a hojně ventilované nenávisti léčí své komplexy a bohužel s sebou strhává i část Woodyho party, včetně dvanáctiletého Shauna, kterého při sobě drží neustálými narážkami na hrdinství Shaunova otce (padlého v boji o Falklandy). Drsný a přímočarý příběh o předčasné dospělosti a vystřízlivění do reality... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Film je věnován matce Thomase Turgoose, Sharon, která zemřela v roce 2006. (don corleone)
  • Film je silně inspirován mládím režiséra Shane Meadowse, který vzhlížel ke staršímu skinheadovi, jako malý kluk. Ten ho přizval do své party a staral se o něj jako o svého syna, hodně scén je inspirováno životními zkušenostmi režiséra. (don corleone)
  • V 8. minutě, když jde malý Shaun ze školy, hraje v pozadí skladba „Tainted Love“ od britské kapely Soft Cell z roku 1981. (Trajektt)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno