Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění. (Honza dAve)

(více)

Recenze (204)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že som pilotný film videl až po pozretí troch minisérii, ktoré nadväzovali na tento príbeh, som si ho vychutnal plnými dúškami. Malý Shaun, traumatizovaný smrťou otca počas vojny o Fauklandské ostrovy, ktorý je terčom šikany na škole sa zoznámi zo skupinkou okolo Woodyho, ktorý Shauna vezmú medzi seba a Shaun má konečne pocit, že niekam patrí. Tento pocit však trvá iba do chvíle, keď sa z väznice vracia Combo a Shaun rovnako ako zvyšok ich skupiny sa musí rozhodnúť, na koho stranu sa postavia - či na stranu Woodyho alebo na stranu Comba. Výhodou v porovnaní z ostatnými divákmi bolo, že som vedel ako sa budú vzťahy medzi jednotlivými postavami odvíjať v pokračovaní a v kontexte toho Combo zďaleka nevyzerá tak zle, ako je tomu v tomto filme. Zúfalstvo na britských ostrovov počas vlády pani Teacherovej viedlo k rozmachu hnutia skinheads a atmosféru tohto obdobia sa hercom, rovnako ako tvorcom filmu podarilo vystihnúť dokonale.Jeden z najlepších filmov, ktorý je kritikov doby a spolu s filmom Keby sú dokonalým obrazom života na britských ostrovoch v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch... ()

pools 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší nízkorozpočtový film roku. Zajímavý příběh, který "chytne u srdce", výtečná kamera a trochu netradiční pohled na Thatcherovskou Anglii v totálním rozkladu, s obrovskou nezaměstnaností a problémy s přistěhovalectvím. Jedny z věcí které potěší jsou výběr hudby - většinou reggae, ska a pak i nějaký ten oi-punk, či dobové záznamy z "fucking Faulkland war" či svatby princezny Diany. 10/10 ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

This Is England ma jeden problém. Nevie či chce riešit osud malého vzdorovitého Shauna, alebo príbeh prepusteného väzňa Comba, alebo len podrýpnuť do citlivej otázky naciaonalizmu potažmo rasizmu. Rozožere, ale nedožere čo je veľká škoda. Navyše tento problém ide ruku v ruke s ďalšiou chybičkou krásy a tým je od polovice jasný ťah na jednu "nevyhnutnú" scénu, ktorá je nakoniec vrcholom filmu a svojím prevedením trochu zamlží obsah výpovede. Pozitíva sú prakticky všetko ostatné. Od hudby, cez dobovú atmosféru, končiac pri typovo skvelo obsadených a dobre zhratých charakteroch. Hlavne Stephen Graham (alias Tommy z Podfu(c)ku) je s vyholenou hlavou a 20 kilami navyše úplný ďábel. 70% ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Romper Stomper 2 hvězdicky, byla to násilná blbost. Kult hákového kříže 3 hvězdičky pro přemíru hardcore násilných scén. This is Fucking England 4 hvězdičky, protože se zatím s daným tématem vypořádali nejlépe (nevynechali násilné scény, jak by si někdo mohl po předchozích větách myslet, že jsem nějaká citlivka:o)) ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Skvelé! Autentické, silné, drsné a v závere aj dosť smutné. Celkovo, film ide brutálne pod kožu a je to zážitok. Je len na divákovi, čo dokáže prijať a s čím je schopný stotožniť sa. Stephen Graham je vo svojej roli fantastický, no do riti ho určite strčil malý spratek v podaní agresívneho puberťáka Thomasa Turgoosea. Z môjho pohľadu výborná réžia Shanea Meadowsa. Úplne presne vystihol to čo chcel povedať. Moc dobré. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Film je silně inspirován mládím režiséra Shane Meadowse, který vzhlížel ke staršímu skinheadovi, jako malý kluk. Ten ho přizval do své party a staral se o něj jako o svého syna, hodně scén je inspirováno životními zkušenostmi režiséra. (don corleone)
  • Zhruba v polovině filmu, kdy hlavní hrdinové jedou autem na vlasteneckou přednášku, zazní písnička „Warhead“ od britské punkové kapely UK Subs. (Olík)
  • Film je věnován matce Thomase Turgoose, Sharon, která zemřela v roce 2006. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno