Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění. (Honza dAve)

(více)

Recenze (204)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné drama s dobrým nápadem ohledně přijetí malého kluka mezi partu skinheadů. Překvapením je pro mě velmi dobrý herecký výkon hlavního představitele, kterému jsem jeho roli opravdu věřil. Zajímavé téma a vykreslení tehdejší doby, po nudnějším začátku mě to chytlo a pustilo až na konci, který mi přišel trochu nedořešený a ustřihnutý. Pak fajn hudba, vhodně použité dokumentární záběry, sem tam něco k zasmání (imdb nakonec nezklamalo jak jsem se obával), takže spokojenost. Jinak chápu, že má někdo problém s důvěryhodností ohledně toho přijetí Shauna, ale myslím si, že to opravdu viděli jako takový malý nábor výborně tvárného a ovlivnitelného chlapce (vztah s o dost starší holkou nebo až překvapivě tolerantní matka mi už sedly méně). ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Zvlastni film o parte pravych a nepravych skinheadu.Celou dobu jsem si myslel ze je tak 10-15let stary,ale tady zjistuji ze ne.)Celou dobu se nic moc nedeje a vse vrcholi jednou scenou-pointa filmu mi vsak zcela jasna nebyla,bylo to spiz zachyceni jedne casti zivota maleho chlapce.Kazdopadne film spatny neni a moc takovych asi neuvidite-diky skvelemu vykonu chlapce a ,Comba, jdu na 4* ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £1,5miliónaTržby USA $329,379Tržby Celosvetovo $8,155,222 ║ Ozaj krásny obraz Angličanov, fakt výstižné, herecky veľmi pôsobivé a dej určite zaujme aj keď ide o dosť krutú sondu do spoločnosti. /videl v kine: 55%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Romper Stomper 2 hvězdicky, byla to násilná blbost. Kult hákového kříže 3 hvězdičky pro přemíru hardcore násilných scén. This is Fucking England 4 hvězdičky, protože se zatím s daným tématem vypořádali nejlépe (nevynechali násilné scény, jak by si někdo mohl po předchozích větách myslet, že jsem nějaká citlivka:o)) ()

capák 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavej film o fenoménu skinheads, kterej zčásti ukazuje tuhle subkulturu bez rasovejch předsudků, který s původní ideologií neměly nic společnýho. V první části filmu se režisér zaměřuje především na životní styl, což je oproti většině skinheadskejch filmů, který se zabývaj převážně ideologií, vítaná změna, ve druhý části je pak důraz kladenej právě na ideologii včetně prvků rasismu, kterej nakonec rozdělí partu stejně tak, jako ve skutečnosti rozdělil celou subkulturu. Film obsahuje spoustu přesnejch tématickejch detailů včetně oblečení, odkazů na zlatej rok 69 a ideologickejch prvků jako jsou patriotismus, sociální nespokojenost nebo jednota. Velmi dobře je vybraná i hudba a herci, jejichž prostřednictvím nejenže konečně skinheads nejsou vyobrazený jen jako plešatý násilníci, ale taky je díky nim z filmu patrná spojitost skinů s jinejma subkulturama jako jsou punk nebo jamajský rude boys. Na postavě Shauna je navíc dobře vidět, proč se mladý lidi přidávaj k subkulturám, ať už jsou důvodem potřeba vzoru nebo problémy se sociálním přizpůsobením. Zatímco filmu Romper Stomper chybí výraznější myšlenka, kterou This is England má, oproti Kultu hákovýho kříže tady zase schází výraznější moment, kterej by vás posadil do sedaček. Jako objektivní výpověď o skinheads má ale This is England z týhle trojice jasně navrch. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Zhruba v polovině filmu, kdy hlavní hrdinové jedou autem na vlasteneckou přednášku, zazní písnička „Warhead“ od britské punkové kapely UK Subs. (Olík)
  • Film je věnován matce Thomase Turgoose, Sharon, která zemřela v roce 2006. (don corleone)
  • Thomas Turgoose nikdy předtím nehrál, byl dokonce vyloučen ze školního divadelního kroužku. Za účast na konkurzu si vyžádal 5 liber. (don corleone)

Reklama

Reklama