Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

rawen 

všechny recenze uživatele

Pro místy nádhernou hudbu, krásnou vizuální stránku, lehkost humoru a taky vykreslení postav dávám 7.5/10, zážitek mi bohužel pokazil banální příběh, kýčovité scény ke konci a hlavně občasný dojem, že šlo o film pro mládež, které pouští ČT1 v neděli v devět ráno :) Přesto nelituju, fajn zážitek. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

V prípade tohoto veľmi krásneho filmu by som vymenil miesta v žánroch dráme a romantike. Dievča ktoré dokáže cestovať v čase vás obíme svojou krásou tak,že budete prežívať príbeh spolu s ňou.Na začiatku ešte nie je jasné,že prečo Makoto dokáže cestovať v čase dovtedy je to veľmi lahodné a človeka to naplní bezstarostnoustou.Ale neskôr sa začínajú vo filme objavovať prvky drámy a vtedy sa začnete spútaný týmto filmom obávať,že čo sa stane ďalej. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Když už jsem objevila Mizayakiho, řekla jsem si proč se nepodívat po nějakých jiných tvůrcích japonského anime. No a s tímto snímkem jsem rozhodně nenarazila, ba naopak naprosto mě uchvátil. Rozhodně bych to neoznačila za pohádku a doporučila spíše starším dětem a dospělým, protože ,možná to bylo už tou pozdní večerní hodinou anebo opravdu je tento snímek vcelku komplikovaný a těžký na pochopení, kdy se vše, pro mě ani ne úplně vše, rozuzlí na konci. Bylo tam vše humor, napětí, akce, romantika taky, smutek, krásné barvy a anime, charakterně vykreslené postavy, hudba, napětí ..prostě vše...už jsem se zase přistihla u toho, že dělám výčet, měla bych se to vážně odnaučit:D takže 5* i více, kdyby to šlo. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, který postupně nezávazné pohody přituhuje šrouby až k hutnému dramatu. Získávalo si mě to sice pomaleji, ale nakonec jsem si všechny tři charaktery oblíbil. Velmi slibné téma, solidně zpracované, s pár zajímavými zvraty, ale to je i kámen úrazu. Skončit ten film, v jeden inkriminovaný moment, řekněme čtvrthodinu před koncem, asi bych šel na plnej. Takto to sice je taky dobré a má to pár zajímavých myšlenek, ale nepůsobí to tak silně jak by mohlo - aspoň na mě. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Ačkoli samotný námět a nakonec i provedení je dobré, při hodnocení musím souhlasit s komentářem Sysla_cz. Je to prostě nevěrohodné. Sice se to s postupem času zlepšovalo a závěr byl povedený, pořád mě to ale nedokázalo přesvědčit, že se hlavní postavy chovají volně podle vlastní vůle a ne podle předepsaného (a sem tam nelogického) scénáře... i když to jsou japonci. Přesto tenhle film určitě stojí za pozornost, osobně jsem možná jen čekal trochu víc. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)
  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)
  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)

Reklama

Reklama