Reklama

Reklama

Hrozba v poušti

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři měsíce před invazí v Afganistánu, během tajemné mise, šest vojáků z elitární vojenské jednotky se musí postavit proti nepříteli, o kterém se jim ani nezdálo! Film režiséra kultovního snímku The Blair Witch Project. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

maddy 

všechny recenze uživatele

Boredjective! Nie, nie a ešte raz nie! S Blair Witch Projectom to má síce spoločné viac ako by jeden čakal - podivné talizmany z dreva v strede púšte/lesa, kompozícia príbehu takmer identická a pod., len sa z toho bohužiaľ vytratil všetka atmosféra. To čo fungovalo v lese, v púšti absolútne zlyháva .. vo filme sa po celý čas takmer nič nedeje, zo začiatku pozornosť drží aspoň celkom zaujímave a neopozerané prostredie Afganistánu, ale keď sa hrdinovia vyberú smerom k púšti, tak je to neskutočná nuda, ktorá by neutiahla ani len 30 minútovú epizódu nejakého seriál, nie to ešte celovečerný film. Minimum zaujímavých scén - všetky tie s podivnými svetlami, ktoré efetkne zabijú (resp. rozprášia) vždy iného vojaka - bohužiaľ sú dohromady asi 3 a trvajú max. 3 sekundy. 1,5* ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Temné lesy městečka Burkittsville vystřídala Afghánská pustina, vlezlou podzimní kosu a déšť zase neúnosné horko a sucho a legendu o Blairské čarodějnici zase Blízká setkání třetího druhu. Několik věcí mají obě skupinky hlavních hrdinů společné. Všichni bloudí, jsou postupem času vyčerpaní, podráždění a bojí se neznámého a neviditelného nepřítele. Skupinka vojáků bloudí v Afghánském trojúhelníku, kde se setkají s "čímsi" z jiných světů. Film je tak (ne)šikovně vymyšlen, že se v podstatě nedozvíme, co přesně se vlastně děje. Samozřejmě náznaky jiné civilizace jsou zřejmé, ale celkově nám stejně nic z toho není jasně vysvětleno a objasněno. Otevřený konec je sice zajímavý, nicméně neodpovídá téměř na žádné otázky, které si jistě spousta diváků během sledování pokládala. Daniel Myrick si zřejmě řekl, že nechá téměř všechen prostor pro fantazie diváků, kteří si celý snímek vyloží po svém. Hrozba v poušti má rozhodně zajímavý příběh, který je však jinak poměrně jednotvárně a nezáživně zpracován. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, po celkem dobrém Slunovratu přišlo zklamání. Totálně od začátku jsem nevěděl co se děje, ne že by film byl nějak složitej ale je prostě tak neuvěřitelně nezáživnej až by z toho člověk blil. Co je dále dost špatné je naprostá neatmosféra, kde u Blair witch učůrávám strachy tam se u Objective spíše směju. Myrick šlápl hodně vedle. Ale nápad nebyl vyloženě špatný. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Parta vojáků - spíše "vojáčků", jak by řekl pan Bennett z Komanda - vedená agentem (to je na tom CIA opravdu blbě, pokud zaměstnává takové od pohledu chudáky) z místa A do místa B, řešíc úkol, který stejně nevyřeší a ještě při tom zařvou při souboji s ... čím?? No, nakonec se něco vyřeší, ale výsledek jsem jaksi nepochopil. Kdyby přitom alespoň agent nemlel takové kokotiny o chcípnutí za vlast. Vlastně i ti vojáčci v džínsách nevedli dvakrát inteligentní rozhovory. Nejlepší byl ten "speciál", co viděl (dle filmu se příběh odehrává v roce 2001) sověty a jiné teroristy za každým rohem. A přitom se z toho dalo vyždímat víc! Jak tak čtu, je to od maníka co dal do kupy Blairwitch. V tom případě dost pokles. Ztráta času za 3/10 ()

oje 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Blair Witch byl čekal víc. Pěkná výprava na střední východ a začátek filmu slibně navnadí. Pak jsem ale příliš uspokojen nebyl a moje očekávání se změnilo v čekání na konec. Snaha o atmosféru na mně nezafungovala, postavy a jejich dialogy byli slabé. Dejme tomu, že trocha úzkosti by se našla ale jinak se táhlo jak smrad. Sázka ne strach z neznáma se tentokrát nevyplatila a chybělo pár nápadů, které by rozehnali tu monotónní nudu. Jako thriller slabé, jako válečný film ještě slabší. Podobnými snímky, ve kterých se se zlou potáže skupinka vojáků, jsou například Mrtvá hlídka nebo Rudý písek. Alternativa: Deathwatch, Red Sands, Bunker. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Namiesto skutočného Afganistanu sa natáčalo v Maroku. (MikaelSVK)
  • Film niesol aj označenie Ultimate Patrol. (MikaelSVK)
  • V čase 03:16 zazní ve filmu „...považují ho za duchovní sílu, co pomůže mujahideenům porazit sověty.“ Vzhledem k tomu, že se film odehrává na konci roku 2001, jedná se o zjevný historický nesmysl. Sovětská vojska se z území Afghanistánu stáhla v průběhu roku 1989 a samotný Sovětský svaz přestal existovat 26. 12. 1991. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama