Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapený. Po naprosto katastrofální nemocnici po 25 letech jsem už o nové osudy neměl zájem a jejich televizní premiéra šla kolem mě. Jejich současná repríza na čété mi ukázala, jak jsem se mýlil. Nové osudy jsou daleko zajímavější a především se zbytečně se nepitvají v životech původních představitelů...což mě štvalo u 2. pokračování. Tento seriál určitě patří k nadprůměru ;-) ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

příjde mi to lepší než druhá řada, ale určitě odvar oproti první. a ve výčtu chybějících osobností bych já osobně ke Štrosmajerovi rozhodně připojila Fastovou (Medřickou) i když možná Cibulková (ta se mi tam fakt líbí) jí má trochu připomínat... rozhodně nechápu změnu mladého Blažeje, kdy ve 2. řadě byl klaďas jak vyšitý a teď z něj dělají nesympaťáka, zatímco jeho matka (Maciuchová) se zničehonic nejvíc přátelí s ex-manželem, kterého ve druhé řadě nechtěla znát a "ujímá" se jeho syna, kvůli kterému (a Ině) jí původně opustil... nechápu ani tu zápletku se saniťákem (F.Blažek) a jsem zvědavá, jestli ten jeho odchod k sestrám má nějaký význam nebo to bylo jen naťuknutí aktuálního problému s napadáním záchranářů v reálu... sestava sester na ortopedii se mění podle řad - jasně, sestry přecházejí na lepší, ale že by ŹÁDNÁ nevydržela delší dobu na svém místě a nezůstala tam z některé z předchozích řad? :-O Do nové sestavy přibrali i Libušku Šafránkovou, která prý původně měla hrát Alžbětu Čeňkovou... musí se ale tak nápadně "náhodně" potkávat se starým Blažejem? To už je každému jasné, že se nejspíš dají dohromady... Ovšem nejvíc mě (stejně jako jednoho z předchozích přispěvovatelů) vytáčí zabití hodná dcera Töpfera a Hrzánové. Bohužel, takových ženských, které své dítě vychovávají jako malého génia a vidí ho přes růžové brýle je opravdu dost... ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Musela to být hodně hluboká a hodně smradlavá stoka, že se jim podařilo vylovit takový odpad současné tv tvorby: korn, krajčo, vondráčková - hovnama je to teda nabitý. O lucii konášové šla jeden čas fáma že je talentovaná scénáristka, no, byla to rozhodně fáma. Sory, já prostě nemám ani sílu psát jména těch nul s velkejma písmenama. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Po "druhé" sérii Nemocnice přišla třetí - Nové osudy. Musím říct, že jsem velice příjemně překvapený. Tohle měla být totiž Nemocnice po 20ti letech - tenhle seriál staví na původní sérii, rozvíjí ji, nebojí se jí. Je tu humor, nové postavy jsou zajímavé a jejich problémy uvěřitelné. Stará garnitura je excelentní - doktorka Čeňková/Balcerová zase půvabná a schopná, Blažej/Abrhám autoritativní a nosný... líbí se mi, že dostaly prostor i postavy, které by málem upadly v zapomění (výborná Maciuchová, Topfer s Hrzánovou konečně mají co hrát a dá se jim věřit, Preiss atd atd...). Musím scénáristku pochválit - dobrá práce vrátit legendě něco z jejího lesku. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí druhej série jasný odpad, ale výmena scenáristky za Luciu Konášovú z toho spravila slušne pozerateľný seriál. Nebyť pridávania všetkých tých multi-kulti somarín do deja, bolo by to ešte lepšie. Tipujem, že v ďalšej sérii sa dočkáme aj nejakého gaya, lesbičky, eutanázie, rodovej rovnosti a pozitívnej diskriminácie. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)
  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)
  • Během 149 dní natáčení se v seriálu vystřídalo celkem 60 herců a dalších 170 účinkujících ve vedlejších rolích. (Agatha)

Reklama

Reklama