Reklama

Reklama

Vede báječný život, ale ve skutečnosti ho nikdo nemá rád... François je obchodník se starožitnostmi ve středním věku. Má skvěle zařízený byt a báječný život, ale na večeři s těmi, které považuje za své nejbližší známé, ho ohromí zjištění, že nikdo z přítomných ho ve skutečnosti nemá rád. Jeho známí jej považují za arogantního, sebestředného a krutého člověka, který neví, co je to přátelství. Françoisova obchodní společnice Catherine mu nabídne sázku: když jí představí svého nejlepšího přítele, bude si moci ponechat obrovskou řeckou vázu, kterou to odpoledne vydražil na účet podniku. Pokud ne, připadne váza jí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Evander 

všechny recenze uživatele

Od této komedie jsem si poměrně hodně sliboval, bohužel má očekávání nebyla ani zdaleka naplněna. Můj nejlepší přítel není příliš zábavným filmem, což je u komedie nemalý problém. Přitom rozjezd nebyl vůbec špatný, myšlenka samotná skýtá autorům velký prostor pro manévrování. Upřímně, kdyby to netočili Francouzi, asi by to bylo úplně někde jinde. Nic proti Francouzům, ale tohle jim prostě nejde nebo jinak, komedie tohoto typu jsou stravitelné prostě pouze zase jen pro Francouze. Pro Čecha je to hlavně divné. Celkové hodnocení vidím někde kolem 50%. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Mnohé ankety a analýzy dokazujú, že francúzi sú jedným z najsmutnejších a najdepresívnejších národov sveta. Preto sa nečudujem, že námetom tohto filmu je príbeh osamelého človeka, ktorý sa zúfalo snaží nájsť aspoň jedného priateľa. Ak chcete vedieť, čo priateľstvo znamená a aké sú jeho zásady, odporúčam aj Vám zhliadnúť tento film. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* malý nenápadný skoro televizní film, který však svým civilním pojetím hravě převálcuje mnohé známější filmy. Navíc svým lehkým humorem je mnohem stravitelnější pro široké publikum. Herecké obsazení je taky příjemné a vše funguje tak jak má. Takže čtyři hvězdičky jsou zasloužená odměna a tolerance patří nejen do vztahu [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Výborný francouzský film, o hledání pravého přítele. Zdá se to jako jednoduchá zápletka, ale co když nemáte žádného přítele, natož toho nejlepšího? Jak pak najdete toho pravého, navíc za 10 dní? O tomhle je tato podařená komedie. I když ze začátku to vypadá všelijak, tak věřte tomu, že po půlhoďce se to skvěle rozjede. Jediná výhrada z mé strany je pouze divná hudba. Ani nevím proč, ale v některých momentech se mi fakt nelíbila. Ale jinak můžu doporučit. P. S. A navíc mi tento film připomněl, proč jsem měl rád soutěž Chcete být milionářem? Je fakt škoda, že ji už nedávají a namísto toho je padesátá repríza kdejakého seriálu... :-( ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása, což v tomto případě platí dvojnásob. Člověk bez přátel je třtina ve větru se klátící a hledání přítele může být pěkná patálie. Ve francouzském pojetí je to ale především poetický příběh, který s neuvěřitelnou lehkostí vede k očekávanému šťastnému rozuzlení. Od začátku je vše dané a jasné a přesto to fuguje skvěle. Skvělá režie a tudíž i film, stojící na Auteilovi a jeho nejlepším příteli...90% ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama