Reklama

Reklama

Afro Samurai

(seriál)
  • USA Afro Samurai
všechny plakáty
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Na temnou cestu ve futuristickém feudálním Japonsku se vydává samurai prahnoucí po pomstě za vraždu svého otce, kterou na vlastní oči kdysi v mládí viděl. Ze studia Gonzo se na nás valí přehršle soubojů , krve a končetin poletujících vzduchem. Seriál částečně čerpá z RUROUNI KENUSHIN: TSUIOKUHEN a SAMURAI CHAMPLOO. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Děj je úplně debilní, ale chápu, že tvůrce chtěli revenge storku plnou akce, takže si vymysleli vykonstruovaný blábol o vrazích prahnoucí se za čelenkami a snažící se získat tu s číslem jedna. Bohužel ani neni příliš jasné proč. Žvatlá se tu něco o tom, že číslo jedna je prakticky Bůh, ale nijak víc se to nerozvede. Protagonista je prázdný a všechny interakce mezi postavami jsou nudné. Dialogy jsou vyloženě špatné. Postavy neustále říkají, že něco udělají a pak se o to pokusí a nic z toho. Jen samotný Afro nic neříká. Nijak se tu nepracuje ani s legendou či mytologií. A samotné fighty na tom nejsou lépe. Vlastně mi to přijde dost nepřehledné. Postavy dělají hop a sek, pak následují záběry na to, jak z těl prská rudá. Anime animace je hnusná a uznávám její opodstatnění jen tehdy, kdy má mýt show stovky dílů a nelze se zdržovat s vizualizací. Afro Samurai má ale dílů 5 a obsah nijak nevynahrazuje ten obrazovej kýč. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Mnohí tvrdia, že best Anime Seriál je Berserk. Áno Berserk bol drsný, ale chýbalo mu to, čo som našiel v Afrovi. Rýchlejší spád. Tu to proste "odsejpá". Afro Samuraj je príbeh plný krvi, pomsty a drsnej animácie, na ktorú ma naozaj bavilo pozerať. A ešte musím pochváliť prostredie, cyber-feudálne Japonsko. Fakt, pozeraním tohoto seriálu nemôže nikto nič pokaziť a nebude ani ľutovať. ()

Reklama

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem člověk, který moc anime neholduje, nevěděl jsem, s čím Afro Samurai příjde. Popravdě... moc jsem mu nevěřil. Ale nečekané se stalo skutečným a já si dosytosti užíval nadpozemsky propracovaný příběh o dvou páskách, sladké chuti pomsty a jednom mlčenlivém samurai, který po tom všem touží... ()

gambit 

všechny recenze uživatele

Naprosto zničující atmosféra, geniálně propracovaný vizuál a skvělý hudební doprovod od RZA. Svět Afro samuraie mě okamžitě pohltil, leč musim přiznat, že po třech minutách mi byl jasný vývoj celé zápletky včetně rozuzlení. Tahle šablonovitost a předvídatelnost mi brání v udělení páté hvězdičky, přesto sem si tohle dílo maximálně vychutnal a komukoliv ho rád doporučim. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Velice fresh počin. Zapomeňte na příběh, tady jde o styl! A ten kluci z Genza mají (a to dokonce "pořádně ostře vybroušený"), o RZAovi a jeho hudební složce snad ani pochybovat nelze. Drsňák s afrem jak z výstavy obří zeleniny prochází historicko-nanotechnolohickým Japonskem a usekává hlavy a končetiny všem, které potká. Provází ho jeho alterego (nebo jak to jinak slušně nazvat) se zásobou černočerných hlášek a hlasem Samuela L.Jacksona (který sice namluvil i Afra, ale ten řekne za celý seriál tak 20 slov). Dočkáte se "tak trochu drsnější" romantiky (palec nahoru), skvělého grafického zpracování a hektolitrů krve. Co chtít víc? ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Výroba jednej epizódy stála približne 1 milión dolárov. (Mihail123)
  • Původní stejnojmennou mangu, která byla seriálu inspirací, napsal a nakreslil Okazaki Takashi. (Claude Speed)

Reklama

Reklama