Reklama

Reklama

Afro Samurai

(seriál)
  • USA Afro Samurai
všechny plakáty
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Na temnou cestu ve futuristickém feudálním Japonsku se vydává samurai prahnoucí po pomstě za vraždu svého otce, kterou na vlastní oči kdysi v mládí viděl. Ze studia Gonzo se na nás valí přehršle soubojů , krve a končetin poletujících vzduchem. Seriál částečně čerpá z RUROUNI KENUSHIN: TSUIOKUHEN a SAMURAI CHAMPLOO. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Jo, musim souhlasit se Subjektivem, že na to jak je Afro Samurai zaměřenej na souboje, tak nejsou až tak uchvacující. Tady to zvlášť zamrzí vzhledem k tomu, jak se to chvástalo, že to čerpá z Kenshina atd. Nejen, že to choreograficky - o ději vůbec nemluvě - Kenshina nepřekonalo, ale ke kvalitám jeho OVy se to ani nepřiblížilo. A to je ta OVA skoro o deset let starší.( Taky mi trochu vadilo to, že anglickej dabing tam občas ulítle nechává japonský fráze, který bohužel i Samuel vyslovuje dost vidlácky. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Na to jakou jsem na to slyšel chválu to žádný zázrak teda nebyl. Všichni vytekli z toho, že to dabuje L. Jackson, přitom tam utrousí větu za díl. Navíc to má tak neskutečně přímočarej a plochej děj, že i ty souboje se vám za pět dílů okoukají. Je fakt, že poměr techno/tradiční Japonsko je tam slušně vyvážený, ale to je asi jediný klad seriálu. Animace mi přijde dost úděsná, už jenom kvůli té statické čelence, která je asi nagelovaná, když vlaje i v bezvětří. ()

Reklama

Klay 

všechny recenze uživatele

Ta hromada skvělých soubojů nemůže úplně zastřít dějovou pustotu za kterou se skrývá nejjednodušší myslitelná revenge šablonka a pocit, že by se to dalo celé odvyprávět v průběhu 20 minut. Dobře že jde o minisérii, dívat se na to v kuse, tak je to určitě za 3*. Takhle vás aspoň s každým započatým dílem znovu okouzlí stylová animace a bitky krvavější, než ty z Kill Billa. 70% EDIT: S odstupem zaokrouhluju hodnocení dolů. Afro samurai až příliš stojí na zpracování, a kromě vzpomínek na hezké obrázky ve mně nic nenechal. Stařičký Ninja scroll taky dějově neoslní, ale i přes archaický vizuál je mnohem nápaditější, dynamičtější a hlavně zábavnější. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelné, temné, depresivní. Odehrává se to v perfektním světě. Je to středověké japonsko a řežou se tam katanama, ale vytuněnější bojovníci mají klidně pistole nebo bazuky. V jednom díle se objeví i Afro Droid. Bitky jsou neuvěřitelně stylové podpořené nekompromisnímy přísnými beaty hip hopového guru RZA. A když už děj vypadá obehraně a zdá se, že Afro Samuraj prostě jen jde a kosí, tak přijde nějaký perfektní flashback (dorazil mne 4. díl). Pokud máte odvahu navléct si "number two headband" tak neváhejte a sežeňte si to! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech jsem to chtěl vážně vypnout,,mám rád pořádnou jakožejaponskou-akci na meče ale tohle mi přišlo fakt hodně jednoduché,=boj,bitka,další rváč,další litry stříkající krve a do toho všeho ten nesnesitelně užvaněný alter-hoper s tím svým já jsemnegrztohonejdrsnějšíhomadrfakrghetta přízvukem........Poslední dva díly ale celému příběhu dodaly aspoň jakous takous emocionální,příběhovou a přemýšlivou rovinu,,alterdebil zmizel+vizuální stránka celého počinu+docela dobrá hudba(rap nemusím ale RZA hudbu k filmům umí :) ) = Jde o docela pěknou směsici všehomožného v bublajícím hrnci akce,,hodně jednoduché a přímočaré ale kdo má rád useknuté končetiny,japonské meče,užvaněné a mlčenlivé černochy a rap,ten si příjde a své. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Výroba jednej epizódy stála približne 1 milión dolárov. (Mihail123)
  • Původní stejnojmennou mangu, která byla seriálu inspirací, napsal a nakreslil Okazaki Takashi. (Claude Speed)

Reklama

Reklama