Reklama

Reklama

Afro Samurai

(seriál)
  • USA Afro Samurai
všechny plakáty
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Na temnou cestu ve futuristickém feudálním Japonsku se vydává samurai prahnoucí po pomstě za vraždu svého otce, kterou na vlastní oči kdysi v mládí viděl. Ze studia Gonzo se na nás valí přehršle soubojů , krve a končetin poletujících vzduchem. Seriál částečně čerpá z RUROUNI KENUSHIN: TSUIOKUHEN a SAMURAI CHAMPLOO. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech jsem to chtěl vážně vypnout,,mám rád pořádnou jakožejaponskou-akci na meče ale tohle mi přišlo fakt hodně jednoduché,=boj,bitka,další rváč,další litry stříkající krve a do toho všeho ten nesnesitelně užvaněný alter-hoper s tím svým já jsemnegrztohonejdrsnějšíhomadrfakrghetta přízvukem........Poslední dva díly ale celému příběhu dodaly aspoň jakous takous emocionální,příběhovou a přemýšlivou rovinu,,alterdebil zmizel+vizuální stránka celého počinu+docela dobrá hudba(rap nemusím ale RZA hudbu k filmům umí :) ) = Jde o docela pěknou směsici všehomožného v bublajícím hrnci akce,,hodně jednoduché a přímočaré ale kdo má rád useknuté končetiny,japonské meče,užvaněné a mlčenlivé černochy a rap,ten si příjde a své. ()

predators 

všechny recenze uživatele

...tak ačkoliv se jedná o kreslený film, teda nic pro děti:-) A jak se říká, že by se člověka krve nedořezal, tak tady je červená nejpoužívanější barva:-) Ale pojďme k filmu samotnému...pokud máte nějakou tu lepší tv(rozumějme HD), tak jsou to naprosto vizuální animované orgie, bohužel s malou a asi jedinou vítkou. Některé screeny jsou dost nepřehledné. To může mít však i kladný vliv, a to ten, že se na film podíváte znovu. A ještě v rychlosti, vynikající hudba, dabing S.L.Jacksona a podíváte se na to znovu. Toď vše...75% ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - Vítejte do světa, ve kterém vládne jen pár pravidel. Kdo má příslušnou čelenku, je bojovnií číslo 1, je nedotknutelný, je jako Bůh. Skoro. Jediný, kdo s ním smí bojovat, je majitel čelenky druhé, číslo 2. A s ním smí bojovat každý. Afro Samuraj se vydává za pomstou - zabije nynější Jedničku, toho, který zabil předchozí Jedničku, Afrova otce? Uvidíme... Verdikt - Afro Samurai je silácká blbinka bez myšlenky, která se vyžívá hlavně v usekaných končetinách a cákancích krve. Máme jednoho nemluvného hrdinu, který prostě jde jako stroj a přibližuje se svému cíli - odkráglování Jedničky. Do cesty se mu přitom z různých důvodů motají chlapíci další a on je kosí. Všechno komentuje Afrův užvaněný průvodce, postava nesnesitelná a zbytečná. Také je to skvělý zabiják. Tak jako on, nikdo atmosféru zabít nedokáže. Ani další postavy charismatem, skutečností a sympatičností zrovna nehýří. Kdyby alespoň ony souboje, kterých je toto OVA plné, ba je jimi přeplněno, byly pastvou pro oko...ale až tak nejsou. Pro mě hodně slabé ***, a to si to možná ještě rozmyslím. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Toto vznikne,když se smýchá anime s američany.Seriál má spoustu dobrých vizuálních efektů,které mě celkem překvapily.Pak tu je dost jednoduchý děj a spousta krve,která ovšem asi nikomu nevadí.Celkem chápu,že když jeden díl stál 1 milion dolarů,tak to má jen pět dílů.Řekněme,že kdyby to natahovali a bylo by z toho třeba jen 50 dílů,tak bych se na to asi ani nedíval.Celý seriál jsem měl shlédnutý asi za dvě hodiny a bavil jsem se,ale picity tam nebyly skoro žádný,což od anime bohužel docela očekávám,takže jsem uvažoval o třech,nebo čtyřech hvězdičkách a nakonec dávám čtyři za snahu. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Děj je úplně debilní, ale chápu, že tvůrce chtěli revenge storku plnou akce, takže si vymysleli vykonstruovaný blábol o vrazích prahnoucí se za čelenkami a snažící se získat tu s číslem jedna. Bohužel ani neni příliš jasné proč. Žvatlá se tu něco o tom, že číslo jedna je prakticky Bůh, ale nijak víc se to nerozvede. Protagonista je prázdný a všechny interakce mezi postavami jsou nudné. Dialogy jsou vyloženě špatné. Postavy neustále říkají, že něco udělají a pak se o to pokusí a nic z toho. Jen samotný Afro nic neříká. Nijak se tu nepracuje ani s legendou či mytologií. A samotné fighty na tom nejsou lépe. Vlastně mi to přijde dost nepřehledné. Postavy dělají hop a sek, pak následují záběry na to, jak z těl prská rudá. Anime animace je hnusná a uznávám její opodstatnění jen tehdy, kdy má mýt show stovky dílů a nelze se zdržovat s vizualizací. Afro Samurai má ale dílů 5 a obsah nijak nevynahrazuje ten obrazovej kýč. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Původní stejnojmennou mangu, která byla seriálu inspirací, napsal a nakreslil Okazaki Takashi. (Claude Speed)
  • Výroba jednej epizódy stála približne 1 milión dolárov. (Mihail123)

Reklama

Reklama