Reklama

Reklama

Prosincoví kluci

  • Austrálie December Boys
Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh štyroch chlapcov zo sirotinca, narodených v decembri. Pri príležitosti ich narodenín podniknú výlet k moru. Mladý pár, nachádzajúci sa na pobreží, prejaví záujem o jedného z nich. Priateľstvo nerozlučných kamarátov je zrazu podrobené ťažkej skúške. Ktorý z nich bude vybraný a nájde si svoju novú rodinu? (jojoping)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát 3*, ale tak nějak nemůžu. Mám totiž problém s tím, že tady byl promrhán takřka milionový námět, zadruhé mě iritovaly ty fantasmagorické náboženské iluze (jakkoliv to bylo myšleno v nadsázce) a zatřetí tvůrci nepochopitelně zazdili romantickou linku mezi Lucy a Mapsem. Navíc závěr je jen těžko uvěřitelný. Nejde vyloženě o nepovedený film, ale výše vyjmenované skutečnosti mě prostě vadily. 50% ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Slušné tri hviezdy. Atmosféra filmu ma najprv opantala, rozprávanie malého chlapca mi tak trošku pripomínalo Forresta Gumpa. No neskôr prichádzali do deja rušivé elementy, ktoré mi tú peknú atmosféru akosi kazili. Chvíľami som mala pocit, že film odrazu prevzal iný režisér, ktorý má o jeho prezentácii úplne inú predstavu ako ten pôvodný (vízie mníšok, častokrát nevhodne zvolená, až hororová hudba, ktorá mi vôbec nezapadala do tej krásnej klavírnej z úvodu...). Navyše ma sklamalo záverečné rozhodnutie chlapca, ktoré mi jednoducho prišlo scestné. Odhliadnuc od týchto negatív, hrali všetci herci slušne a bol to taký príjemný balzam na dušu. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Melancholický příběh o sirotcích, kteří se narodili v prosinci a společně tráví zimní prázdniny u moře. Dětský hrdinové skutečně hrají perfektně, přičemž nejvíce pozornosti na sebe strhává samozřejmě Daniel Radcliffe. Romantická linka příběhu není moc silná, zato převládá linka spíše působící melodramaticky. To nemyslím jako kritiku. Příběh je vyprávěn pohledem již dospělého chlapce, který na tuto dobu prožívá, tak ona melodramatičnost přidává na příběhu onen subjektivní dojem něčeho pro onu postavu jedinečného, co se již nikdy neopakovalo. Závěr pak trochu sklouzává do slaďáku, ale díky bohu je film ukončen dříve, než to přejde do neúnosné meze. Prosincoví kluci jsou příběhem, kde pocity tvoří děj. Pár dramatických okamžiků se zde stane, ale i tak zde prioritní roli sehrává vztah čtyř dětí, které spojuje nejen to, že jsou sirotci, ale že jsou i přátelé a... prosincoví kluci. 75% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém December Boys, je pocit který při něm budete prožívat. A to ten, že jste to už zřejmě někde viděli. Náboženské výjevy navíc přímo bijí do očí. To však vyvažuje poměrně civilní vyznění snímku a herecké obsazení, zvlášť Daniel Radcliffe ukázal, že umí být i někým jiným než Harry Potterem. Je tak škoda, že jeho postavě není věnováno ještě více času a tak se např. nedozvíme jak moc ho ty "osudové prázdniny" změnily. Po skončení jsem dlouho váhal mezi 2-3* (páč jsem hl. hrdinovi příliš nevěřil jeho závěrečné rozhodnutí), kladné dojmy naštěstí převážily. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Nenáročný príbeh o štvorici chlapcov túžiacich len po jednom- nebyť sám. Nie je to film patriaci na strieborné plátno, ved tak aj dopadol, napriek tomu, že doň vsadili hlavného ťahúňa Dana R. Každopádne na to, aby ste ten film dokázali dopozerať do konca, musíte byť citlivý, empatický človek, aby ste dokázali pochopiť o čo v skutočnosti v tomto filme ide. Príjemná jednorázová oddychovka. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2007 v Melbourne. (BMW12)
  • Aby Daniel Radcliffe vyslovoval s věrohodným australským přízvukem, trénoval již šest měsíců před začátkem natáčení. (D3VIL)
  • Všichni chlapci dorazili do sirotčince v prosinci a slaví v tomto měsíci narozeniny, od toho se odvozuje název filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama