Reklama

Reklama

Prosincoví kluci

  • Austrálie December Boys
Trailer 2

Obsahy(1)

Príbeh štyroch chlapcov zo sirotinca, narodených v decembri. Pri príležitosti ich narodenín podniknú výlet k moru. Mladý pár, nachádzajúci sa na pobreží, prejaví záujem o jedného z nich. Priateľstvo nerozlučných kamarátov je zrazu podrobené ťažkej skúške. Ktorý z nich bude vybraný a nájde si svoju novú rodinu? (jojoping)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Tři s odřenýma ušima. Totálně průměrná a nudná záležitost, kde prim hraje jedině skvěle vybraná hudba, pěkné záběry kamery a že se přibližně v půlce začne konečně (alespoň) něco dít. Daniel Radcliffe potvrzuje to, co dávno možná víme. Z ústředních postav v HP umí hrát o třídu až dvě lépe než ostatní. Náběh na zasloužené tři kazí ale křesťanské výjevy a snad i podtext (???) a přetáhlý, kýčovitý konec. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Nenáročný príbeh o štvorici chlapcov túžiacich len po jednom- nebyť sám. Nie je to film patriaci na strieborné plátno, ved tak aj dopadol, napriek tomu, že doň vsadili hlavného ťahúňa Dana R. Každopádne na to, aby ste ten film dokázali dopozerať do konca, musíte byť citlivý, empatický človek, aby ste dokázali pochopiť o čo v skutočnosti v tomto filme ide. Príjemná jednorázová oddychovka. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že jsem nebyl fanouškem Daniela Radcliffa. Měl jsem dojem, že role Harryho Pottera ho musela za dlouhá léta naprosto zdeformovat. O to více rád jsem, jak moc jsem se spletl. Nejen, že Daniel nezdeformoval, ale dokáže zahrát postavu, která se v průběhu filmu mění a vy máte pocit, že se měníte s ní. Je to něco fascinujícího - taková tiráda beze slov. Krásné prostředí, krajina, příroda... To je jeden z faktorů, díky kterému vás film utáhne, ale rozhodně není hlavní. A totéž platí o krásné melancholické hudbě a závěrečné písni Petera Cincottiho, která sedla naprosto dokonale. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně velký trapas. Prosincoví kluci se toho snaží říct tolik, až nakonec neřeknou nic. První hodinu příběh ještě jakž takž funguje, ale posledních 30 minut je hotové peklo. Poetika, o kterou se film pokouší, vyznívá úplně doprázdna. Divoký kůň a velká ryba mě holt o nějakém vnitřním významu nepřesvědčí. Okořeňte to Radcliffovým zaraženým neherectvím a vysledný produkt můžete rovnou hodit do koše. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát 3*, ale tak nějak nemůžu. Mám totiž problém s tím, že tady byl promrhán takřka milionový námět, zadruhé mě iritovaly ty fantasmagorické náboženské iluze (jakkoliv to bylo myšleno v nadsázce) a zatřetí tvůrci nepochopitelně zazdili romantickou linku mezi Lucy a Mapsem. Navíc závěr je jen těžko uvěřitelný. Nejde vyloženě o nepovedený film, ale výše vyjmenované skutečnosti mě prostě vadily. 50% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2007 v Melbourne. (BMW12)
  • Všichni chlapci dorazili do sirotčince v prosinci a slaví v tomto měsíci narozeniny, od toho se odvozuje název filmu. (D3VIL)
  • Aby Daniel Radcliffe vyslovoval s věrohodným australským přízvukem, trénoval již šest měsíců před začátkem natáčení. (D3VIL)

Reklama

Reklama