Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých seriálov, ktoré som kedy začal sledovať a to len vďaka jednému DVD, ktoré som našiel u bratrancov. Praveký tiger ktorý sa po spustení DVD objavil ma natoľko zaujal, že sme stiahli prvé 3 série. To som bol v tom veku kedy som absolútne miloval pravek a dinosaurov takže som si zamiloval aj seriál. Po niekoľkých rokoch opakovaného pozerania prvých 3. sérii som zistil, že existuje aj 4. a 5. séria. Ale tie už mi až také dobré neprišli. Začínalo to byť postupne väčšie a epickejšie. Keď to bolo komornejšie a prízemnejšie, tak to bolo lepšie. Seriál mal niekoľko dobrých nápadov ako postapokalyptická budúcnosť v ktorej sa objavujú vyvinuté tvory z terajších súčasných zvierat, prehistorické choroby, inštitúcia na kontrolu časových anomálii alebo vysvetlenie mýtických zvierat z legiend. Do toho zaujímavé tvory z rôznych časov a mysteriózne vedľajšie zápletky. Keby som si ten seriál pozrel teraz prvýkrát tak by som sa na to díval úplne inak. Efekty by mi prišli omnoho horšie a herci taktiež. No hodnotenie 3* by sa asi nezmenilo. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Tento opomíjený (mnohými zavrhnutý po prvních třech dílech) seriál by mohl shrnout jedním jediným výrokem "Jediný svého druhu." 1.Série: 80% = Seznámení. 2.Série: 85% = Mytologie; Zrada. 3.Série: 100% = Štvanice; Thriller. 4.Série: 90% = Nová éra; Budoucnost. 5.Série: 85% = Válka; Apokalypsa; Loučení. ____ Uvidíme, jak se "spin-offem" poradili američtí kolegové v čele s talentovanou Amandou "Sam" Tapping. ()

Reklama

david666 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že před posledním dílem 1. série už jsem byl celkem unaven s těch "skvělých" herců a hlavně některých přiblblých dialogů. Jediné, co mě drželo u sledování byly příšerky z minulosti. Ale poslední díl zmíněné série mě nadchl - to, co přišlo z budoucna má hodně do sebe a proto se budu dívat i na 2. řadu. Snad se to zlepší. 2. a 3. řada sice nic moc nového nepřinesla, ale jinak se na to dá dívat. Pouze však kvůli zvířeně z minulost/budoucnosti. ()

ShirleyS. 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý seriál o pravekých (a iných) potvorách. Zo začiatku môžu vadiť slabšie efekty a trochu zvláštni herci (Hlavný hrdina Douglas Henshall má najmä v prvej sérii zvláštny prízvuk, ktorý vo mne vzbudzuje spomienky na Nemecko, pritom je to škót), ale po čase preváži zaujímavý dej, krásne prehistorické svety a typický britský humor. Postavy nie sú otravné - veľmi sympatický je napr. "nerd" Connor, ktorý neustále prichádza s popkultúrnymi narážkami. Postupom času sa seriál stále viac presúva do sci-fi roviny, a dej je "drsnejší", takže divák, ktorému sa Primeval zapáči, bude v napätí čakať na daľší diel. Pre fanúškov dinosaurov je to povinnosť, ale na svoje si prídu aj ostatní. ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda Jurského parku a filmů o cestování v čase , takže ten to seriál je vážně pro mne to pravé . Kvalita jednotlivých dílů je trochu kolísavá , je i vidět že tvůrci neměli nijak závratný rozpočet . Ale i přesto mne každý díl pobaví skvělým humorem a napínavou akcí . Nikdy před tím bych neřekl že ve mne budou hrůzu vzbuzovat evidentně počítačové potvůrky . Skrátka mi to sedlo a patříto k malé skupině seriálu na které se vždy velmi těším ! ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • K seriálu bylo vydáno i několik knih. V češtině jsou k dispozici knihy "Ztracený ostrov" a "Velké vymírání". (jh666)
  • Scény z období pozdního permu, do něhož se otevře anomálie v epizodách Leapin' Lizards (2007) a Future Foe (2007), se natáčely na Kanárských ostrovech. Zdejší porosty borovice kanárské rostoucí na vulkanickém substrátu se podle mnohých studií skutečně podobají ekosystémům z tohoto období mladších prvohor, jelikož tehdy probíhala na severní polokouli rozsáhlá sopečná činnost a navíc se i poprvé celosvětově rozšířily jehličnany. (Marasuchus17)
  • Produkce seriálu bylo po třetí sezoně zrušena, aby pak byla na dvě další dvě série opět obnovena a poté opět zrušena. Jeho dějová linie však pokračuje v kanadském spin-off seriálu Primeval: New World (od r. 2012). (Pod)

Reklama

Reklama