Reklama

Reklama

VOD (1)

Během jednoho úplně obyčejného dne se nepříčetný muž vřítil do Los Angeleské restaurace a začal jen tak střílet po přítomných zákaznících. Ti kteří unikli smrti, byli samozřejmě hluboce zasaženi. Ovšem každý z nich se s tím vyrovnává trochu jinak: mladičká Anne Hagen (Dakota Fanningová) se díky vyprávění její verze události stane ve škole populární; její kamarád Jimmy Jaspersen (Josh Hutcherson) se uzavře před světem a přestane mluvit; servírka Carla Davenport (Kate Beckinsaleová) začne zanedbávat své dítě a prožije několik vulgárních vztahů; Dr. Bruce Laraby (Guy Pearce) ztratí své sebevědomí a zkouší experimentální léčbu; a chorobný gambler Charlie Archenault (Forest Whitaker) věří, že bude mít štěstí ve hře a vsadí všechny své peníze, bohužel má smůlu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (90)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pravda je někdy dost krutá a je na každém, jak se s ní smíří...Závěrečná scéna "pod stolem" mě ohromila a ukázala, že přijmout realitu je někdy dost těžké. Výkony všech herců jsou přesvědčivé, prostředí reálné a příběh - ze života, na němž lze dobře ukázat, co se může stát vlivem jednoho člověka a jeho rozhodnutí. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to slibně, ale zbylo veliké bohužel. Jedno se tvůrcům musí nechat - sehnat takovéhle obsazení a natočit takhle banální, nezajímavý a táhnoucí se film je v jistém směru neskutečné umění. Jediný nával emocí, který jsem v souvislosti s tímhle snímkem pocítil, byla deprese způsobená ne jeho vyzněním, ale hodinou a půl neskutečné bídy a pocitem naprosto ztraceného času. Špatně natočené a odvyprávěné, nulově gradované, nehorázně nudné a prázdné. Podobné Seven Pounds stavělo na stejném modelu - ale tam se povedlo udržet alespoň určitý stupeň zajímavosti a podařila se úderná koncovka, o čemž se tady nedá mluvit ani náhodou. Nepovedlo se nic - ani obsah, ani forma. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Namísto filmu dostalo se mi zase jednou výčtu. Zde jde o neúplný výčet symptomů toho, co se v angličtině nazývá post-traumatic stress disorder. Někdo se vrací ke své závislosti - gamblingu, jiný propadá náboženskému poblouznění, další apatii, tamten zoufale hledá partnerskou oporu i za cenu pohození sebe sama i s tělem komukoliv. Ale nakonec se vyrovnají, protože život musí jít v americkém filmu dál a proud slz se musí zastavit. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Takove skvele herecke obsazeni ve me vzbudilo dojem, ze by se mohlo jednat o opravdu zajimavy snimek. Ale bouhzel se konal jen tezky prumer. ...Winged Creatures me vubec nedokazaly nejak vtahnout do deje ci nejak zasahnout a tudis to ve me nic nezanechalo. Snad jedine co si vybavim je to ze zde hraje Watchmenovsky Rorchach aka Jackie Earle Haley. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Standartní "Crash" drama, které občas dokázalo překvapit. Počáteční scéna v bistru byla natočena velmi realisticky. Některé příběhy byly hodně působivé, jiné tam byly nějak do počtu. Zaujala Dakota Fanning a Guy Pearce. Kate Beckinsale zůstala celkem nevyužitá a Forest Whitaker si už po desaté zopakoval jednu a tu samou roli. Scénář si na můj vkus až moc často pomáhal různými berličkami. Chválím skvělou hudbu. 3,5* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Kolovala tvrzení, že bylo těžké s Dakotou Fanning spolupracovat a že se dost jejích scén muselo sestříhat. Režisér Rowan Woods tyto pověsti ovšem popírá. (zajda404)
  • V scéne oživovania pacienta je jasne vidieť na monitore nápis "leads off" (zvody odpojené). Lekár by teda na pulzovú frekvenciu čakal márne. (BlackTom)

Reklama

Reklama