Reklama

Reklama

Píše se rok 1975. Ve 25. patře luxusního věžáku se mezitím usidluje mladý doktor Robert Laing (Tom Hiddleston), zlákaný životním stylem londýnské smetánky. Izolovaná od okolí ve svém vlastním bezstarostném světě vytvořeném architektem Anthonym Royalem (Jeremy Irons) je tato společnost držena pohromadě pouze loajalitou. Ta se však začne postupně vytrácet a na povrch začnou vyplouvat třídní nespravedlnosti, ukryté v nejnižších patrech budovy a hluboko v každém jejím obyvateli. Svojí troškou k vyhrocení nebezpečné sociální situace přispějí jak samotný Robert Laing, tak také jeho nový přítel, dokumentarista bydlící ve 2. patře Richard Wilder (Luke Evans). (Pria)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (109)

malylada 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek, který se odehrává v budoucnosti a celý působí kulisou ze 70.let. Děj je zasazen do masivního paneláku, kde nechybí pro život prakticky nic, obchody, hřiště a veškeré vymoženosti města. Obyvatelé jsou nějak rozkastováni, uzavřený prostor je deformuje a všichni se chovají divně. celé to má gradovat absurdní situací, která zapříčiní chaos ve společnosti a budově. Kámen úrazu je, že gradace děje chybí, nikam nevede, závěr nemá žádnou pointu a je to jen přehlídka podivností a zvláštního chování lidí. Film postupně začíná nudit a člověk si celou dobu říká, kdy se něco stane, aby to dávalo hlavu patu. Určitě potěší předělávky hitů ze 70.let a stylový vizuál, ale to je málo......5/10 ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Nic podobneho jste pravdepodobne nevideli a tri hvezdicky, ktere jsem tomu dal je cire pokrytectvim. Protoze bud z toho budete odvareni a nebo se vam to zkratka vubec libit nebude. Jenze ja se nemohl rozhodnout az do sameho konce. Musim rict, ze me to predevsim zaujalo vizualne... pripadal jsem si jak kdyby kazde zabradli, kazda koule od dveri mela neco navic, jako kdyby prave toto zabradli a tyhle dvere byly necim specialni a pro tento jedinecny pocit, ktery jsem pochytil behem prvni poloviny filmu, jsem ho dokoukal do konce. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Od istej chvíle sa film stáva nepochopiteľným sledom snových scén, nenadväzujúcich na seba. V jednej Hiddleston tancuje na večierku, v druhej preťahuje polonahú babu, v ďalšej klusá halucinogénny biely kôň (na streche mrakodrapu), potom strih a je tam akýsi chlapec v okuliaroch. Následne vypuknú nepokoje, ale nikto poriadne nevysvetlí, prečo. Lebo vypadla elektrika? To z ľudí robí krvilačné zvieratá? To som fakt nevedel. Tak to aby som si začal v činžiaku dávať bacha, keď nám najbližšie búrka strhne elektrické vedenie. Nápad „sveta v jednom mrakodrape“ (obchody, vyššia a nižšia vrstva, architekt s imidžom Boha, namakaná strešná gigantická záhrada) je bohovský, ale film ako taký sa vôbec nevydaril. Rozhodne nečakajte žiadny krvák, napínavý triler, ale ani poburujúcu komornú drámu (či nedajbože sci-fi). Je to taký, ehm, dekadentný WTF úpadok. A Hiddleston by sa mal fakt už okamžite prestať pred kamerou vyzliekať, zle sa na to pozerá. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia nepodarena planoba, v ktorej aj Hyddlestone hra hovno - teda pardon, ja som sa preriekol, chcel som samozrejme napisat, ze sa nedostatocne vlozil do roly a nepresvedcil ma svojim hereckym vykonom. No nic, hnoja sa vyprodukuje dost aj v Britanii, tu je jeden v plnej nadhere. Hodne ludi nema problem sa pred kamerou vyzliect -taky Dax Shepard to tiez urobil, tusim ze aj Sam DobraSkala. Tom Hiddleston to tu tiez urobil, no ale ja nejsem fanda nahych chlapcov. Len no.... nahy Hyddleston mna teda nijak nepritahuje - ne diky, ja mam rad kozicky a zadky uplne, ale uplne opacneho pohlavia. Dufam, ze zvysok uz dodavat nemusim. Siena Guillory ma slabe obdobie, a ani ona, ani Hyddlestone to nijako nezachranili, skor potopili : 7 % ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Film má podle mne stejnou chybu jako předloha samotná od J.G. Ballarda. Pokud by High-Rise zůstal krátkou povídkou, poté by to byl vynikající schéma nad absolutním kolapsem společnosti. Nicméně z toho byl román natažený o sto stran, tak jako film o dobou hodinu. Obsazení bylo sice skvělé, ale například Luke Evans mi do role Wildera vůbec neseděl. Celý děj postavený na této předloze zkrátka neměl zcela na čem stavět a scény tak byly prázdné a stejně jako kniha v druhé půli - dosti nudné. Pro mne velké zklamání. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (12)

  • Producent Jeremy Thomas se pokoušel o zfilmování již v 70. letech. Projekt obnovil v roce 2000, ale ani tehdy nebyl jeho pokus úspěšný. V roce 2013 se o novelu začal zajímat režisér Ben Wheatley a právě až spolupráce Thomase a Wheatleyho vedla ke vzniku filmu. (Pria)
  • Tom Hiddleston trávil přípravy na natáčení role lékaře Roberta Lainga v přítomnosti forenzního patologa. (Pria)

Související novinky

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

04.09.2019

Dobrých zpráv není nikdy dost, a tuhle navíc čekal málokdo. Filmový reboot herní série Tomb Raider s Aliciou Vikander (Krycí jméno U.N.C.L.E.), který v kinech vydělal jen 274 milionů celosvětově –… (více)

Comicsovka Hard Boiled si našla režiséra

Comicsovka Hard Boiled si našla režiséra

22.11.2016

Pod názvem Hard Boiled si možná představujete akční klasiku Johna Woo, zároveň se ale jedná o třídílnou comicsovou sci-fi (u nás vyšla jako Drsná škola), jíž v devadesátých letech sepsal Frank Miller… (více)

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

17.11.2016

Letos se čtyřdenní přehlídka (24. – 27. listopadu 2016) v Uherském Hradišti zaměří na postkoloniální britský film a britské filmové novinky. Kromě dvou hlavních témat připravuje kino Hvězda poutavý… (více)

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Reklama

Reklama