Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (641)

nunka 

všechny recenze uživatele

21 je náročná kognitívna aktivita vyžadujúca maximálnu sebakontrolu a koncentráciu. Vďačné vysokoškolské časy, osobnostná nezdolnosť a kopa Blackjackového adrenalínu..keď si to tak v mysli rekapitulujem, viac som tam naozaj nenašla, samozrejme okrem skvelého Kevina Spaceyho. Atraktivné Las Vegas účelovo láka všemožnými svetielkami, žetónmi, farbami, čo divácky celkom dobre funguje akurát tak na povrchnej rovine, rovnako má zapôsobiť kritická introspekcia hlavného hrdinu a jednoduchá matematika podaná komplikovaným spôsobom. Neškodný priemer. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Sardy: 1. You Can't Always Get What You Want - The Rolling Stones [6:09] ,2. Time To Pretend - MGMT [4:20] ,3. Big Ideas - LCD Soundsystem [5:40] ,4. Giant - D. Sardy/Liela Moss [3:42] ,5. Always - Amon Tobin [3:38] ,6. Young Folks - Peter Bjorn And John [4:37] ,7. Mad Pursuit - Junkie XL/Electrocute [4:16] ,8. Sister Self Doubt - Get Shakes [4:22] ,9. I Am The Unknown - Aliens [5:27] ,10. Shut Up And Drive - Rihanna [3:34] ,11. Alright - Knivez Out [3:31] ,12. Tropical Moonlight - Domino [3:27] ,13. Hold My Hand - Unkle [4:58] ,14. L.S.F. - Mark Ronson/Kasabian [3:32] ,15. Tender Buttons - Broadcast [2:51], ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Blackjacku zrovna neholduji, osobně si mnohem víc užívám „pokerové“ filmy, ale Oko bere jsem si vychutnával všemi jednadvaceti! Schéma je sice okoukané, kolikrát jsme už viděli příběh chytrého losera s loserskýma kamarádama, kterej se nečekaně dostane do divokého světa na vysoké noze, užívá si a kašle na skutečné hodnoty, jako jsou jeho loserští kamoši a jejich robotické autíčko, aby následně morálně prozřel. Ale o to tu nejde, jde o tu skvělou atmosféru blikající Las Vegas, kasín, hazardních hráčů a v neposlední řadě rychlých počtů. Scény od hracího stolu jsou vynikající, stejně jako sympatický Sturges a našlapaný písničkový soundtrack. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +svižné, zajímavé, moderní, zábavné, dobrý závěr -ta hra tady na mě bylo moc rychlá, bylo to dělaný spíš pro efekt, a ani nemám chuť (potřebu) si ji zahrát, bylo to trošku delší/// Jeden čas jsem uvažoval i o návštěvě kina, nakonec jsem se ale spokojil s blurejkem. I když ani by to nebyla potřeba, obraz je sice ostrý, detailní, ale tady pozornost věnujete něčemu jinému. Stačilo by tedy i klasické DVD. K filmu samotnému. Některé postavy zajímavé, hlavně potěšil Kevin Spacey a Laurence Fishbourne. Z těch mladých byl někdo výraznější (Aaron Yoo, Liza Lapira), někdo zase méně (Jacob Pitts a kupodivu Jim Sturgess). Je fain že tu hrála Kate Bosworth, konečně jsem ji měl možnost po čtyřech letech od Supermana zase vidět. Jinak je to víceméně hlavně oddychoví film, který má trochu pobavit s jistou dávkou napětí./// Celkem 72%/// ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Oko bere je skvělý film s výborným scénářem, slušnou režií, charismatickým Kevinem Spaceym a spoustou nových neokoukaných tváří, ale proti tomuhle všemu stojí zásadní problém a to stopáž. Zkrátit snímek o dvacet až třicet minut, tak neváhám a dám jasných pět hvězdiček. Opravdu styl jakým je snímek natočen se mi moc líbil, ale místy jsem se neubránil nudě. I tak se, ale docela divím, že Oko bere je v "modrém", protože čtyřhvězdičková podívaná to určitě je (samozřejmě jedná se o můj názor a absolutně nikomu ho nevnucuji). Lepší čtyři hvězdičky....... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • V roce 1997 závratná jízda Blackjack Teamu skončila. Jeden z členů prodal seznam parťáků kasinu za pouhých 25 tisíc dolarů. (Lenarek)
  • Keď Jill (Kate Bosworth) pozve Bena (Jim Sturgess) do svojho apartmánu v Hard Rock Casino, môžeme si v okne všimnúť výhľad na Caesars Palace a Bellagio, lenže v skutočnosti medzi nimi ešte stojí kasíno Planet Hollywood, preto by takýto výhľad nebol možný. Natáčanie prebiehalo zrejme priamo v Planet Hollywood. (Real Tom Hardy)
  • Film je založen na skutečném příběhu party několika studentů, kteří vynikali v matematických počtech a obrali kasina v Las Vegas o obrovské sumy. Ačkoliv reálnou partu tvořili Asiaté, ve filmu je hrají běloši. Ve skutečnosti jejich barva pleti hrála velkou roli. Asiaté připadali obsluze kasin "jeden jako druhý", navíc měli pověst notorických a nepříliš úspěšných gamblerů. (duklak2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno