Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (640)

k212 

všechny recenze uživatele

Z daného tématu by se dalo jistě vytěžit daleko víc. Možná i daleko větší drama, než v jaké se nakonec Oko bere obrátí. Jednohubka, která je velice svižně natočená, skočně ohudebněná a svěže odehraná. Děj je nalinkován jistě a příliš neodbočuje, po druhé-třetí návštěvě kasína, je divák přestane rozeznávat, v podstatě je vržen do rychlého a hazardního životního stylu (záměr, hádám). Filmu však chybí elegantní akce a nadhled. Trochu mám pocit, že je spíš určen jako spotřební zbožíčko pro náctileté, třeba se mýlím, každopádně je to zboží dobře vyrobené. 60%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejakú somarinu, ale po čase si ma ten film získal.Veľmi zaujímavé a koniec bo tiež dobrý.Ale keď sa tak zamyslím, ani neviem čo je na tom tak super.Proste som len pozeral a bavilo ma to. Ma to tempo, fajn hercov, strih, hudbu ... mimochodom Kevinovi Spayceymu a Laurenceovi Fishburnovi role padli ako riť na šerbeľ. 85% - 4* ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Napětí, zápletka. ( Na vysoké úrovni ) Vynikající. Zas jeden povedený karetní film. Pět studentů, jeden skvělý plán a Las Vegas na lopatkách. „Kdo by se nechtěl vydat do Vegas a přijít si na spoustu peněz, ne proto, že měl štěstí, ale proto, že vymyslel neprůstřelný plán?“ ptá se Kevin Spacey, když popisuje kouzlo příběhu filmu 21. Spacey prohlašuje, že i když příběh působí jako pohádka, inspiroval se skutečným příběhem skupiny studentů M.I.T., který se odehrál v devadesátých letech. „Moc se mi líbil ten kontrast mezi tím, jak žijí v Bostonu - kde jsou za šprty - a ve Vegas, kde jsou kýmkoliv, kým chtějí být.“ ( Hodnocení: 8/10 ) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Horšie, ako prehrať, je nepriznať si, že si hral zle.“ Nebavilo ma to. Sladkobôľni tínedžeri, vizuálna stránka ako z nudnej turistickej reklamy na Las Vegas, ťažko pochopiteľné „počítanie kariet“ a scény, odohrávajúce sa mimo kasína, zaváňajúce tupým seriálom, v ktorom sa sexi bozkávajú dobre oblečení švihácki mládenci a bezstarostné dievčatá. Ach! Zostala štipka napätia, (očakávaný a logický) záverečný mini-zvrat a uchádzajúce výkony producenta Kevina Spaceyho a charizmatického Laurencea Fishburnea (ktorý hrá šéfa bezpečnosti zo starej školy). ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

neuveriteľne predvídateľné, nudné a ničím zaujímavé klišé, ktoré ide až priveľmi okato podľa overenej a naplánovanej schémy, takže tomu chýba život, šťava, ani ten spacey nie je kúzelník, aby to celé utiahol a tak sa nechá stiahnuť, a toho najlepšieho - pribratého tlčhubu fishburnea je tam tak strašne málo . . . no skrátka prázdna bublina; ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • O napínavý příběh projevil zájem jako první Kevin Spacey (Micky Rosa), jenž toužil po tom zahrát si profesora, který stál po dlouhá léta v čele Blackjack Teamu. (duklak2)
  • Scenáristé byli překvapeni, když jim producenti řekli, že film bude financovat společnost MGM Studios, ačkoli všechna kasina "MGM" (včetně kasina, které používá skutečný MIT Blackjack Team) patří společnosti MGM Resorts International, která se společností MGM Studios již nemá nic společného. Kasina (včetně MGM Resorts) považovala film za lákadlo, které přitáhne pozornost lidí, kteří ho uvidí a budou motivování k tomu, aby si jeli zahrát do Vegas. (Lenarek)
  • Keď Jill (Kate Bosworth) pozve Bena (Jim Sturgess) do svojho apartmánu v Hard Rock Casino, môžeme si v okne všimnúť výhľad na Caesars Palace a Bellagio, lenže v skutočnosti medzi nimi ešte stojí kasíno Planet Hollywood, preto by takýto výhľad nebol možný. Natáčanie prebiehalo zrejme priamo v Planet Hollywood. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama