Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller Afterwards je natočen podle novely "Et apres..." francouzského spisovatele Guillauma Mussa. Nathan Del Amicoc (Romain Duris) je vynikající a úspěšný newyorský právník. Jeho osobní život je však chmurný od té doby, co se rozvedl s Claire (Evangeline Lilly), jeho jedinou láskou. Až do chvíle, kdy potká záhadného doktora Garretta Goodriche (John Malkovich), jenž se mu představuje jako "posel". Goodrich tvrdí, že dokáže pomocí svých smyslů určit, kdy jistí lidé zemřou a že je poslán, aby jim pomohl, dokud není pozdě. Nathan mu nevěří ani slovo, ovšem brzy poté je svědkem několika znepokoujících událostí, jež Goodrichova slova potvrdí. (Banger888)

(více)

Recenze (70)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Upřímně šlo tohle naprosto mimo mě, hodina a půl o pochopení něčeho, co bylo řečeno na začátku. Nevím, sám jsem překvapený, že se mi Po smrti opravdu nelíbí, ale vadila mi tak nějak přílišná snaha o poetičnost, která nakonec vyústila jenom ve zmatenost a zjištění toho, že prostě umřeme všichni a vyhnout se tomu ani náhodou nedá. Příběh šel prostě kompletně mimo mě, takže hodnotím krásně snovou atmosféru podkreslenou hudbou Desplata a to je tak všechno. Bohužel... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uh.. tak tohle mně zase dostalo. Já tyhle filmy na toto téma rád. Příběh klade důraz na jednoduchou skutečnost. Važte si aždé minuty se svými blízkými, protože čas, který tu máte je dar. A my navíc máme možnost pamatovat si všechny krásné věci co jsme zažili a ty zlé časem vytěsňovat. Snímek neřeší co se děje pak, když překročíte onu hranici mezi životem a smrtí. Nečekejte žádné Jak přicházejí sny. Tohle je spíše ve stylu Města andělů. Malkovich tu byl skvělý i ten jeho klidný hlas. Prostě role jak pro něj. Krásnou Evangeline zbožňuji už od odb co s letem Oceanic nedobrovolně spadla s ostatními Ztracenými na ostrov Duris se skvěle hodil do role arogantního advokáta. Kamera nádherná a nakonec samozřejmě veliká poklona panu Desplatovi. Neskutečná věc ta jeho hudba! Ať už něco je, nebo není.. Ať už nám někdo slibuje, že ten skutečný život je teprve tam... Myslím, že nikdo nic nezkazí i kdyby pak už nic nebylo, kdybychom si své životy tady, žili je naplno pro sebe i pro ostatní. Možná, že ty krásné vzpomínky, případně věci co jsme vybudovali pak budou budou to jediné, co po nás zůstane. Já dávám za 5 rozkvetlých pouštních květů ! * * * * * ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kdybyste měli možnost dozvědět se, že Váš život se chýlí ke konci, chtěli byste to vědět? A co teprve kdybyste měli možnost vidět, že se někomu chýlí život ke konci, jak byste s tím naložili? Dar nebo prokletí? To je otázka hodna odpovědi. Afterwards se o odpověď pokusil a velice solidně ji zdolal. Smutná, těžká, citlivá a jemná životní situace hlavního hrdiny mě tížila jako jeho, ale pomocí nádherné hudby zároveň unášela do oblak. Kontrast, který mě pořádně zasáhl. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Duris zabil tenhle film.Nelíbil se mi.Nelíbilo se mi to jeho věčné šeptání,nevěřil sem mu ani slovo a prostě mě absolutně nebavilo se na něj dívat.I tak to ale byla dost nuda.Možná sem jen nebyl v tom správném rozpoložení na tenhle film,ale vzhledem k tomu o čem film je,by to rozpoložení nebylo vůbec dobré.Takže pro mě dobře. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Dráma ako bič to síce mohla byť,ale napriek tomu emocie so mnou nezamávali ako mali.Možno by snímke pomohlo viac romantickosti do toho doslovného umierania tam a druhú polovicu mojej romantickej duše by to možno pomohlo roztopiť.Pomalo vlečúce sa mdlé scénky častokrát bez dialogov ma skôr unavovali k smrti akoby mali byť k niečomu užitočné.Zrýchlená verzia na diaľkovom ovládači tento problém razom vyriešila a život ide dalej.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Inšpiráciu pre natočenie snímky dostal režisér Gilles Bourdos ihneď po tom, čo dočítal novelu "Et apres..." od francouzského spisovatele Guillauma Mussa. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Quebec, v amerických štátoch Nové Mexiko a Texas a taktiež v meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno