Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Pokud v seriálech vyhledáváte drama ve vývoji vztahů, Gossip girl je určena vám; ale i když už se můžete cítit přesyceni podobným stylem vyprávění a nemíníte sledovat další ,,vztahovku" (navíc kde se čistá a opravdová láska hledá velmi těžko), nenechte se odradit povrchním mainstreemovým vzhledem a zkuste přinejmenším velmi povedenou první sérii, která je věru nataženou seriálovou verzí Cruel intentions. V další sérii už překombinované vztahové výměny připomínají vydestilovaný děj telenovel, ale i tak zábava neupadá do kalných vod průměru a stále se drží (byť jen o fous) nad její hladinou. Bohužel třetí série už nemá téměř nic co nového nabídnout a jde o nezábavnou recyklaci toho, co už tu bylo několikrát. Super drbna postupem času ztratí i ten poslední zbytek lesku, který si uchovávala. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

"You can tell Jesus that the bitch is back" :-) - citována postava Georginy, druhá řada. Hodnocení po čtyřech řadách - i když se s přibývajícím počtem dílů vrší na sebe jedna nepravděpodobná intrika za druhou, stejně na tom ulítávám a život této manhattenské smetánky si nenechám ujít. Jako správný filmový nadšenec (kterým jsou i Lonely Boy a Blair) taky pozitivně hodnotím názvy jednotlivých dílů - namátkou The witches of Bushwick, Damian Darko, The empire strikes Jack nebo The unblairable lightness of being. Pozdější update - viděno komplet (6 řad) a musím dodat, že zvláště poslední dvě už nestály za nic, tvůrci už jen vařily z vody a kujení piklů se stalo tak nepravděpodobným, až to bylo směšné. Přesto nechávám čtyři hvězdičky, po Beverly Hills 90210 to byl jediný další seriál z puberťáckého prostředí, který mě opravdu bavil. ()

Reklama

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Kdo ví , pochopí. To co mezi sebou mají Blair a Chuck mi dalo úplně nový smysl, odpovědí a pohled na lásku. U dílu ani nedýchám, pláču a prožívám to s nimi. Nemám slov...Nehledě na to že od 3.série pro mě tento seriál v tomto žánru nemá konkurenci. Každá postava se každým dílem vyvíjí jinak a nikdo nestojí na mrtvém bodě. Takový podrazy a skandály a intriky co jsou zde, to hodně dlouho nikde neuvidíme. X.O.X.O ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Jeden pohľad: Zo začiatku som mala obrovský problém s týmto seriálom. Otrasné a slizké charaktery, neskutočne veľa paradoxov v každom dieli, kvázi smotánka, ktorá nemá v hlave nič (okrem najnovších drbov, intríg a nekonečných odplát). Je mi odporné, čo "všetko sa tu deje" a čoho "všetkého sú ľudia schopní"... Nerozumela som tej logike - vznikne obrovský problém, ktorý sa (skôr či neskôr) týka každého a z ktorého sú všetci posratí, avšak nakoniec ho nikto nerieši a problémik odíde skôr ako sa objavil. Zámerná manipulácia s divákom na prilákanie (neskôr udržanie) jeho pozornosti. Druhý pohľad: Napriek tomu všetkému, čo ma odrádzalo a nútilo pozerať sa na to s opovrhovaním, bolo tu niečo, čo ma lákalo pozerať ďalšiu časť. Ťažko to teraz vysvetlím. Zhrnutie: Dobré na pobavenie a relax (aj keď sa často nechápavo usmievate a rozmýšľate wtf?). A najväčším pozitívom je pre mňa herecké stvárnenie a úloha Matthew Settla. Odpad si to nezaslúži, no asi aj tie tri hviezdy sú trošičku nadnesené, no u mňa určite lepšie ako O.C. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Abych si seriál mohl lépe užít, musel bych se přizpůsobit jeho myšlenkové hodnotě, a ta mimochodem neexistuje. Na co se dívat na pěkné holky, co mají v hlavě smetí?! Abych tedy jenom nehanil, nějaký ten dil se dá vidět, ale dosledovat to celé, není v mých silách. Naštěstí do rolí holčin byly vybrány hollywoodské nadějné hvězdičky, jako je Blake Lively nebo Leighton Meester. Kvůli nim jsem to nevypnul, dohromady nevím, o čem to bylo, ale jen vím, že to bylo barevné, hýbalo se to, a dokonce to i mluvilo. Tak asi dobré to bylo. Já nevím. Tomu hadovi je to jedno. Podobných seriálů chrlí americké televize nepočítaně. 50% ()

Galerie (1 246)

Zajímavosti (35)

  • V této epizodě, která se odehrává z velké části v roce 1983, se objevila Gwen Stefani a její spoluhráči ze skupiny No Doubt jako fiktivní kapela Snowed Out. Při této příležitosti vytvořili cover verzi písně "Stand and Deliver" od Adam and the Ants. (NinadeL)
  • Za každou epizodu si Blake Lively (Serena) přišla na 60 000 amerických dolarů. (Baronne)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama