Reklama

Reklama

Marnie (Famke Janssen) si v domácí vazbě má odpykat trest za vraždu svého manžela Mikea (Michael Paré). Ten ji v manželství týral a nehodlá s tím, jak se zdá, přestat ani po smrti. Jeho návštěvy jsou čím dál častější. Pomoc a pochopení hledá Marnie u svého přítele Joeye (Ed Westwick) a u bývalého Mikeova parťáka Shankse (Bobby Cannavale). Otázkou je, zda se jí dá pomoci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Šedivě průměrná US duchařina, ve které divák vstupuje do tajemného bytu s krvavým cákancem na stěně, na nohu dostává elektronický náramek a kázání od prudérního detektiva a jeho technického poskoka. Poté se dozví, že má domácí vězení, protože sundal svého životního partnera a navíc parťáka výše zmíněného prudérního poliše. No nic moc pocit. Takto se přesně cítí atraktivní Famke Janssen v roli vražedkynině Marnie. Na druhou stranu válet se doma, když vám nákup donese sympaťák, který se snaží od samého počátku dostat Marnie do kalhotek, není zrovna nejhorší. To by ovšem v domě nesměl běsnit násilně zesnulý Mike, který po pár vybafnutích, které sakra fungují, vytasí teprve trumfy na stůl a veřte, že to bude bolet. Marnie zoufale bojuje v bytě o svůj život, zatímco ji nikdo nevěří, že Mike byl už pěknej zmrd za svého života. Ke konci atmosféra pěkně houstne a krev stříká proudem. Co se týče herectví, tak Famke hraje stejně dobře, jako vypadá, stejně jako ostatní herci, kterých se divák v tomto komorním snímku moc nedočká. Ztvárnění ducha už tak slavné není, mé počáteční nadšení po opětovném zhmotnění Mika slábne a krom jedné sakra drsné scény je prakticky fuč. Prostředí je vybráno bravurně, příběh obstojně vystavěn a závěr není žádný provar. Stopáž je optimální, ovšem kromě jedné již zmíněné drsné scény mi ze snímku po jeho zhlédnutí v hlavě nic nezůstává. Za mě tři hvězdy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ač se to teda moc nezdá, tak to je rozhodně dobrej horor/thriller, kterej mě zejména v první polovině dokázal celkem slušně napínat a jestli se dobře pamatuju, tak jednou i vylekat a navíc Famke Jansen je stále sexy ženská, to se musí nechat. Jenže je tu bohužel i druhá půlka, která, pod správným dojmem, aby takovejhle horor nejel dvě hodiny, to vezme celkem rychle ke konci, všechno urychlí, něco vynechá a hop sme na konci a ani nevíme jak, ale i tam se daj najít solidní pasáže a rozhodně bych to hodnotil výš, než to teď je (53%). ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nápad možno hej..ale prevedenie..no dosť biedne...100 Feet vyzerá ako x-tá prerábka nejakého ázijského hororu...aj tak stále tie prerábky sú lepšie ako 100 Feet...Famke Janssen nie je extra herečka, a film neutiahne svojim úsmevom (ktorým asi dosť šetrili)...jedine čo stálo za to bolo finále...nič iné...5 minút stálo za to ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Jak jsem předpokládala už po první půl hodině, většinu času jsem se dost nudila. Ne každý dokáže dobře natočit film odehrávající se v několika pár místnostech a v tomto případě bohužel musím říct, že se to opravdu moc nepovedlo. Rozjezd byl na můj vkus poněkud dlouhý a jakmile se začalo konečně něco dít, nestálo to za moc. A na to, že se jedná o film z roku 2008, tak mi přijde, že lepší triky jsem viděla i v mnohem starších filmech. Ale abych jen nehaněla... herecký výkon Famke Janssen není nejhorší a v asi třech momentech je to docela napínavé. Jako celek to ale vidím pouze na slabší 2*. ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Horor, který se snaží působit mysteriózně a strašidelně, ale opět je svým nepovedeným provedením z mého pohledu pojat jako vcelku humorní záležitost se špetkou zbytečné brutality a temnosti. Celý příběh je velmi prostý, má rychlý vzestup i spád a konec, jenž má působit velmi emotivně a mírumilovně, se ze všech ohledů projevil jako nadmíru zkažený a směšný. Po dobrých hororech většinou nemohu spát, u tohohle jsem měl co dělat, abych se udržel vzhůru. 40%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Shanks by nemal byť priradený k prípadu. Keďže obeťou bol jeho zosnulý kolega, došlo by ku konfliktu záujmov. (Pat.Ko)
  • Natáčelo se v New Yorku v USA a v Budapešti v Maďarsku. (Terva)

Reklama

Reklama