Reklama

Reklama

Krev: Poslední upír

  • Hongkong Blood: The Last Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upírka Saya je členkou tajné vládní organizace, která se zabývá lovem démonů. Ke svému lovu používá pekelně nabroušenou katanu. Děj se odehrává v půlce války ve Vietnamu na americké základně v Tokiu. Saya musí v místní vojenské škole vypátrat démony a zničit je. Produkce se ujal Bill Kong, který je podepsán pod hity jako Tygr a drak nebo Hrdina. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

demented 

všechny recenze uživatele

Animovaná predloha ma príliš nenadchla a žiadny zázrak sa nekoná ani pri jej hranej verzií. Snaha zavďačiť sa americkému publiku, resp. jeho mladšej časti vyústila do zverstiev typu hektolitrov digitálnej krvi, ktorá by určite tiekla aj vtedy, keby sa hlavná hrdinka porezala o papier. O horore samozrejme nemôže byť ani reč. Štylizácia je síce pekná, ale temna atmosféra príznačná pre animák to vzdala hneď na začiatku. Je síce pekné, že action director je Corey Yuen, ale čo z toho, keď všetky súboje sú (miestami) neprehľadne a epilepticky zostrihané a cca každých päť sekúnd prerušené spomaľovačkou (toto za primeranú dávku rozhodne nepovažujem). Jediným súbojom, ktorý ako tak stojí za to, je scénka Sayin otec vs. ninjovia v pomyselnom flashbackovskom Sayinom "origine" ;) Samotný dej...no, škoda reči :) Pokiaľ nebudete nechápavo krútiť hlavou, že či si z vás tvorcovia náhodou nerobia srandu, tak vám minimálne na tvári vylúdi pobavený úsmev. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Krev: Poslední upír“ není film, který by byl až tak strašně špatný, že by se o něm mělo mluvit jako o odpadu, to by byla škoda ho takhle zatratit, ale prostě mi v něm hodně chybí. Vlastně všechno kromě čínské estetiky soubojů. Hlavně závěrečný souboj s Onigen je skutečně krásný a ten jsem si opravdu užíval. Jako kdyby to před tím byla jen vycpávka před tímhle finále. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Film sice je stupidní, ale to pouze pokud ho budeme posuzovat dle měřítek západní kinematografie. Z opačného, tedy dálnovýchodního pohledu lze říci, že Francouz Chris Nahon konečně natočil ekvivalent hongkongského filmu. Také je třeba si uvědomit, že toto nemá být realistický film s bojovým uměním, ale fantaskní komiksový příběh s hyperestetizovaně nadsazenou choreografií (Corey Yuen opět přichází s "žensky" extravagantním konceptem ala "DOA" a "Smrtící andílci"). Navíc, když se odhlédne od několika ohyzdně laciných CGI záběrů působících dojmem starých videoher, pak nelze upřít bravurní práci kamaramana. Nejen, že některé scény přímo kopírují původní anime (úvod v metru), ale i vizuál je naprosto totožný - rapidmontáže záběrů z extrémních úhlů, měkké světlo, pohyby kamery a vytváření dojmu dynamiky elypsami v akčních scénách (souboje nejsou přehledné, klíčový je estetický dojem ze scény a ne bojová choreografie coby přehlídka dovedností). Z hlediska stylu, rytmu a elyptičnosti je "Blood" výtečný "komiksový" film. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Tak stupidní béčko jsem už opravdu dlouho neviděla. Naprosto hloupé dialogy, u kterých se člověk zasměje, zakroutí hlavou, nebo si dokonce řekne, že si z něj tvůrci snad dělají srandu. Velmi laciné triky čítající rádoby cool zpomalovačky, trochu Matrixu, samé máchání s katanou a digitální krev. Všechna klišé, na která jen pomyslete, a to nemluvím o nezajímavých charakterech, nezajímavém ději apod. A že by nějaké napětí, naznačující že se jedná o horor? Ani náhodou. Sama nuda a šeď. Nebýt podivné souvislosti s výtečným anime Blood +, tenhle film bych si nikdy nepustla a byla ušetřená zbytečného zklamání ztráty času. Japonsko-zahraniční kooperace s Korejkou v hlavní roli (mimochodem Ji-hyeon Jeon znám z vynikajících korejských filmů a naprosto nechápu její účast v tomto) prostě není dobrá. 1* za jednu a půl hodiny času, ale i tak to na mě bylo příliš dlouhé. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak to je škoda. Ji-hyeon Jeon to s tím samurajským mečem opravdu seklo, námět byl solidní, mohl to být nejlepší upíří film za poslední roky. Bohužel se toho ujal naprostý neumětel, v jehož podání se veškerá potenciální řezničina proměnila v nepřehlednou a statickou změť střihů. Scénář vůbec nemá smysl komentovat, protože to byla místy skutečná demence. Jedinou pochvalu si zaslouží obsazení hlavních rolí, které je přinejmenším solidní. Promarněná šance, výsledek zůstává daleko za trailery. 1,5*. PS: Těm co nevadí takovéhle braky by se to i tak mohlo líbit, i mě některé pasáže bavili, o to víc mi je líto, že musím dát jen tu 1*. ()

Galerie (17)

Související novinky

Josh Hartnett... tasí kolty?

Josh Hartnett... tasí kolty?

13.09.2009

Nepletete se, včerejší novinka se jmenovala skoro stejně. Tentokrát se ale místo veterána Jeffa Bridgese stane pistolníkem představitel mladší herecké generace Josh Hartnett. Stane se tak v… (více)

Reklama

Reklama