Reklama

Reklama

Naruto: Šippúden

(seriál)
  • Japonsko ナルト 疾風伝 (více)
Trailer
Japonsko, (2007–2017), 200 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Akeno Watanabe, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Džúróta Kosugi, Ikue Ótani, Jú Asakawa, Júsuke Kamidži (více)
(další profese)

Epizody(500)

Obsahy(1)

Seriál se odehrává dva a půl roku po odchodu Naruta z Konohy. Náš hlavní hrdina zmoudřel a pomalu si začíná získávat přátele. Tým 7 získá náhradního člena za Sasukeho a pokusí se ho dostat ze spárů Orochimara a následně organizace Akatsuki. Podaří se jim Sasukeho zachránit nebo bude dokonce válka ninjů? Bude Sasukemu stačit pomsta nebo bude schopen zajít dále? (Negticek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Voorhees 

všechny recenze uživatele

Na Naruto jsem koukal už v deseti kdy jsem o existenci Shippudenů neměl ponětí. A teď po létech jsem je poctivě většinu shlédl. Prohlubuje se tu zápletka původních 220 dílů. Objevuje se víc postav a víc se seznamujeme s celým kontinentem a historií nindžů. Souboje jsou krutější a brutálnější, postavy jsou starší a záporáci jsou neskutečně BADASS. Dialogy už se tu tak zbytečně nenatahujou jako v původním Narutovi a souboje jsou sice delší, ale epičtější a bohatší na techniky. Soundtrack který přesahuje 3 hodiny poslouchám docela pravidelně a celý a musim říct, že je naprosto úžasnej. Často 5 hvězdiček nedávám, ale anime kde je takhle moc naprosto (většinou :D ) originálních postav s originálními propracovanými příběhy, technikami, vesnicemi a všechno si podle mě nic jiného nezaslouží. Lidé rádi peskujou na lidi co koukaj na Naruta a celkově Anime, že je to "kravina" pro děti(chlapík co trhá lidem orgány aby žil dýl neni pro děti) a pak dávaj Shrekovi a Hledá se nemo 5 hvězdiček, ale to je trochu off topic. Každopádně je to moje nejoblíbenější Anime a rozohdně si nezaslouží veliké opovržení. I když ty filery mimo ty s Kakashim mě neskutečně serou! ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

S větším rozpočtem a tedy i o něco lepší animací Naruto pokračuje po několika letech dál. Tentokrát není třeba čekat 30 dílů na rozběhnutí příběhu a pokračuje se v duchu konce 135. dílu Naruta. Bohužel již není takové tempo jaké bylo v původním seriálu. Některé scény jsou zbytečné protahovány a některé přidány. To naštěstí moc neubírá na zábavnosti a díly jako "10 loutek proti 100" jsou dokonalé. Časem však tempo zemřelo. Napočítal jsem, že jeden díl trva 2,5 minuty jejich času a během celé té doby se jen povídalo. Kolem dílu 45 jsem nevydržel a musel přerušit. Každopadné manga stále svěží i po 430 kapitolách. ()

Reklama

Koocik 

všechny recenze uživatele

Naruto a jeho následovník Shippuden jsou pro mě srdcovkou, jakožto jedno z prvních anime (když zapomenu na ty klasiky jako je pokémon, digimon, atp.), které jsem viděl. Z celkového hodnocení musím vytknout fillerové epizody (ikdyž některé se mi přeci jen líbily, ačkoliv jich je pramálo), protože to k tomu vlastně ani nepatří a nakonec by to i snížilo mé hodnocení. První Naruto je pecička a Shippuden se vezl na stejné vlně... Ani nevím, kde nastal ten zlom, jestli to započalo tím útokem Peina na Konohu nebo až něčím pozdějším. Každopádně od praktického vyhlášení a vypuknutí války se to celé veze na vlně, která celou sérii akorát víc a víc potápí. Nejen, že to je animačně o mnoho horší, než kdy dříve, ale hlavně z toho jde cítit už ten komerční šit a snaha vytřískat z toho co nejvíc peněz za co nejmíň práce. Neustálé natahování už tak dost propadlého příběhu mělo za následek, že anime jsem už přestal sledovat úplně a radši si občas zkouknu nějaké starší epizody. Nejlepší epizody a celkově výňatky z celé série pro mě jednoznačně jsou: Smrt Haku a Zabuzy; boj Rock Lee vs Gaara (nejlepší fight ever), Boj a smrt Jiraiyi s Peinem (snad nejvíce motivační, dechberoucí a dojemné až dokonce v mnoha případech k urození slzy); Smrt Kisameho (pro mě je Kisame [a Rock Lee] nejleší postava). Tento seriál u mě fungoval, funguje a bude fungovat i jako motivace a takový způsob odhodlání. V mém případě se tedy nejedná čistě jen o seriál jako takový, ale o něco, co si člověk snaží vzít a převzít k sobě ve skutečném životě, snaží se ztotožnit s různými postavami zde vystupujícími, sblížit se s nimi a brát si je jako své vzory. Ve skrytu celku to tak Kishi i chtěl. Možná totiž, že zde vůbec nejde o seriál samotný, ale čistě jen o projev myšlenek a věcí, které jsou hodné k zamyšlení. Naruto pro mě bude topovkou už navždy, co se týče anime a ačkoliv u mě po posledních epizodách a sériích převládají pocity znechucení, tak přeci jen doufám, že někdy v budoucnu se dočkáme i další a nové série tentokrát už z pozice dospělosti či zobrazení světa nové generace. ()

Free_player 

všechny recenze uživatele

Makasakr ! pro mě nejlepší anime .... i co se mangy týče. První Naruto mě bavil do 120 dílu , které měli dějovou linii. Zbytek serie už byli jen nepodstatný fillery, Shippuden je uplně o ničem jiným, bitky, děj, bitky, úmrtí známých postav a neustále překvapivě rozvíjejcíse děj. A kdo čte mangu tak ví, že manga v poslení době strčila anime uplně do kapsy. Jediné mínus, které mě napadá je čekání na každý čvrtek až výjde nový díl . _ U-Z-U-M-A-K-I_ N-A-R-U-T-O_ ()

PainM8 

všechny recenze uživatele

Konečně trocha napětí pramenící ve skrýši Akatsuki. Čekal jsem celých 220 dílů Naruta, než začal Shippuden a vyplatilo se to. Hned v první sérii je naservírováno několik epických bitev. Anime také prošel změnou od dětského k teenagerskému až dospělému, jak příběhem, tak drsnými scénkami s trochou krve. Jelikož je to věc stále se vyvíjející, tak nelze dělat předčasné závěry, ale rozhodně si to řadím na první místo v oblíbených seriálech a myslím, že to tam i zůstane na pěkně dlouho. Myslím, že není nic lepšího, než si každý čtvrtek poslechnout krásný japonský jazyk v kombinaci se skvělým soundtrackem, který je vždy trefně tématický. Boje dosáhly neuvěřitelné úrovně a příběh se stal natolik fascinujícím, že kdyby mi někdo řekl, ať přestanu sledovat Naruta, nedokázal bych to za žádných okolností. Jedinou nevýhodou jsou fillery, které někdy příjemně potěší, ale někdy se táhnou moc dlouho a je to jen komerční využívání anime, aby nedohnal tak rychle mangu, ale nic nekomerčního asi dnes neexistuje, tak jsem s tím smířen a koukám i na fillery. Slavnostně oznamuju, že toto je nejlepší anime a zaslouží si 100% hodnocení. Sugoi ! ()

Galerie (1 539)

Zajímavosti (22)

  • Jednoocasý démon (Ichibi no Shukaku) má vzhled mývala. Dvouocasý démon (Nibi no Nekomata) má vzhled kočky. Trojocasý démon (Sanbi no Isonade) má vzhled ryby. Čtyřocasý démon (Yonbi no Sokou) má vzhled plaza. Pětiocasý démon (Gobi no Houkou) nabývá tvaru psa. Šestiocasý démon (Rokubi no Raijuu) nabývá tvaru lasičky. Sedmiocasý démon (Shichibi no Kaku) nabývá tvaru jezevce. Osmiocasý démon (Yamata no Orochi) nabývá tvaru býka. Devítiocasý démon (Kyuubi no Youkou) nabývá tvaru lišky (tento démon je zapečetěný uvnitř Naruta). (Illuminare)
  • Meč Sasukeho Uchihy je Shirasaya Katana. (Velorahex)
  • Některé techniky klanu Uchiha jsou pojmenovány po předních šintoistických bozích, např. Izanagi (bůh, který spolu se svou mladší sestrou a zároveň manželkou Izanami založil Japonsko), nebo po jejich dětech - Amaterasu (bohyně slunce), Tsukuyomi (bůh měsíce) nebo Susano'o (bůh bouří a moří). (Hromino)

Reklama

Reklama