Reklama

Reklama

Kurz negativního myšlení

  • Norsko Kunsten å tenke negativt (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Geirr má tridsaťtri rokov. Pred dvoma rokmi mal autonehodu a od tej doby nemôže chodiť a je impotentný. Jeho žena Ingvild v snahe zachrániť manželstvo pozve na návštevu svojpomocnú skupinu telesne postihnutých, ktorých vedie agilná psychologička Tori. Doposiaľ samodeštruktívny milovník Johnnyho Casha a vojnových filmov sa vzbúri proti nevítanej invázii "pozitívnej" energie a za pomoci miestami až brutálnej úprimnosti sa pokúsi ovládnuť situáciu. V priebehu jednej noci tak prichádza k zúčtovaniu s falošnou úprimnosťou, dusivým súcitom, i zdanlivo osvedčenými metódami liečby duše...Debutujúci režisér spojil známu formulu škandinávskej psychologickej drámy so sarkastickou čiernou komédiou. Originálnemu výsledku pridáva na atraktívnosti hudobný sprievod pre rockových fajnšmekrov (Steppenwolf, Johnny Cash, Nina Simone...). (RTVS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to docela docela krátký film, který bych spíš zařadil do středometrážní kategorie, se tam odehrává docela dost věcí. Které ale řídí hlavní postava Geirr. Sice na konci se postavy změní od základů, ale jen díky němu. Oni sami nedospějou k ničemu a to je důvod proč dávám tři hvězdičky. Sice je tam docela černý humor, ale tenhle mě zrovna nějak neoslovil, až na dvě tři situace. Možná to bude tím, že jsem před tímto filmem viděl film Děkujeme, že kouříte. Kde jsem se bavil víc a v porovnání s ním jsem to musel dát míň hvězdiček. Budu muset shlédout více norských filmů, abych jim přišel na kloub. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Debutující režisér Bard Breiner smísil skandinávské psychologické drama o mezilidských vztazích se sarkasticky černou komedií. Originálnímu tvaru přidává na atraktivitě hudební doprovod pro rockové fajnšmekry (Steppenwolf, Nina Simone nebo Johnny Cash). Vítejte v klubu! Scénář : Bård Breien. Kamera : Gaute Gunnari ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Příběh z invalidovny v severském pojetí.  V záměrně šokujících okamžicích (ne)příjemně upřímné a úsměv vyvolávající ve zcela nepřístojných situacích. V této rovině je Kurz negativního myšlení moc fajn a přesně tam, kde bych ho čekal. Na druhou stranu by bylo rovněž fajn, když už jsme k sobě tak upřímní a umíme strhávat masky falešného pozitivismu, si přiznat, že když už jsme v té prdeli, tak si tam chvíli pobudem, a to i když se ožerem, zfetujem se a zašukáme si.  Ale dobrý konce mám vlastně rád  a co si budeme povídat, s Geirrovou manželkou bych si je i užil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kurz negativního myšlení příliš pozitivnosti nepřinese, ale zase mi zodpoví několik otázek, nad kterými přemýšlím a uniká mi jejich podstata. Tento film je zvláštní, zvláštně se na něj kouká, určitě ne hezky (není příjemné sledovat partičku lidí na vozejku, jak se s tím snaží poprat), ale rozhodně zajímavě a těžko předvídatelně. Já jsem si jen v duchu přál, aby autoři nezašli až tak daleko, ale oni zašli a ejhle ono to nakonec vlastně bylo dobré. Mám rád severskou kinematografii, protože se nebojí život ukázat syrový, krutý, pravdivý a hlavně to zabalit do odlehčenější formy přimíchané spolu s černým humorem. Pak už zbejvá jen to, jak mi který příběh sedne a tenhle mi sedl. Hodně zajímavým způsobem sedl. Sice vede od nikud nikam, ale dokázal ve mně odpovědět na několik otázek, o kterých jsem si myslel, že do smrti pro mě budou nezodpovězenými a to popravdě příliš filmů nedokáže. Prakticky skoro žádný. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

82% Humor drsnější a černější než nejostřejší špeky z České sody. chvíli mi trvalo než jsem si uvědomil, že je to fakt sranda a můžu si dovolit se smát (obzvlášť když bylo v kině několik vozíčkářů). Ta chvilka je ale dost zásadní moment, protože film má bez titulků jen lehce přes 70 minut a než se mi povedlo se dokonale naladit na strunu filmu a vychutnávat si každý vtípek byl už skoro v půlce. To je asi hlavní důvod, proč nedám pátou hvězdičku. Jinak je to skvělý film, dokonale cynický, který se v dneší době politické korektnosti nebojí poslat nikoho do prdele a to je jen a jen dobře;) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Film byl převeden i do podoby divadelního představení. Světovou premiéru hra měla ve Švandově divadle 27. dubna 2010. (Bigrambo)
  • Název filmu je parafrází na byznys s kurzy pozitivního myšlení. (sator)

Reklama

Reklama