Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život. Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

dzira 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za to, že čistě z filmařského hlediska (jedná se přeci o zcela fiktivní thriller velmi volně inspirovaný skutečnými událostmi) to celkem slušně šlape. Protože se to ale snaží tvářit jako pravda vnášející konečně světlo do válečného konfliktu v Bosně a Hercegovině, zasloužilo by si to hodnocení, které v běžné CSFD stupnici ani není..... Nebezpečný film..... ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Scénář je děravější než zdi bosenských baráků, ale přesto na mě tenhle film působil zvláštně sympatickým dojmem. Je to tak na tři a půl hvězdy, ale díky pěkné kameře a množství vtipu zaokrouhluji na čtyři. btw: proč je Diane Kruger napsaná v hercích na prvním místě, když ve filmu hraje všehovšudy dvě minuty? :) ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

„Když poprvé pijete slivovici, v rohu místnosti sedí ďábel a směje se“. Simon (R.Gere) a Duck (T.Howard), jeden z nejlepších válečných zpravodajů a jeho kameraman, který s ním prošel vše. Když se po pracovní stránce rozejdou, změní se i jejich dosavadní životy. Zatím co cenami ověnčený Duck dostává dobou práci v teplíčku studia, Simon klesá na dno a střídá televizní stanice jako ponožky. Jejich cesty se opět protnou při pátrání po jednom z nejhledanějších válečných zločinců s přezdívkou liška na, kterého je vypsána odměna 5 miliónů dolarů. Žánrová neujasněnost, při které se neustále potácíte mezi válečným filmem, novinářským dramatem, politickým thrillerem a dobrodružnou komedií. Přidejme k tomu autentičnost poválečné Bosny, černý humor, neškodnou naivitu, dynamičnost děje nebo třetího vzadu v podání Jesseho Eisenberga a dostaneme nejlepšího Gera za posledních deset let. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si ode mě zaslouží jen vysoké hodnocení, filmy o válečné Bosně sem si v poslední době zamiloval, je zde i trochu sarkistického humoru, který já rád zbožňuji. Nejvíce se mi líbil konec jak s Liškou vyjebali. No tenhle film má naznačit, proč jsou někteří váleční zločinci nepostižitelní, to je podle mého názoru taky zajímavá myšlenka, akorát s tím Karadžičem v závěrečných titulcích už to dávno pravda není. Ten Liška mi spíš připomínal Mladiče s dlouhými vlasy :) ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ach tá politika...aspoň niekto si vie z nej urobiť srandu, a vie to aj natočiť. Tento snímok, ktorý efektne balancuje na hrane komédie a politickej drámy, hovorí o zkrachovalom redaktorovi - Richard Gere, ktorý to jedného dňa "posral", zachraňuje dobrý kamarát - Terence Howard, pretože dostal šialený nápad nájsť nevystopovateľného muža. Mám rád ironistov, Richardovi Gereovi to ide ako aj Terenceovi Howardovi, ale tento film má pár slabých chvíľok. P. S. Najlepší je koniec...nič nie je tak ako to bolo vo filme... ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)
  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)

Reklama

Reklama