Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život. Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Dost naivně zpracované, ale potenciální téma na dobrý film to je jako hrom. Bohužel jsem měla jen verzi s českým dabingem, tak nevím jak si v originále poradili s jazykovou bariérou v Srbsku. Pokud se ovšem domlouvali např. v zapadlé horské vesnici anglicky... Richard Gere jako novinář - alkoholik naprosto přesvědčivý. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Když poprvé pijete slivovici, v rohu místnosti sedí ďábel a směje se“. Simon (R.Gere) a Duck (T.Howard), jeden z nejlepších válečných zpravodajů a jeho kameraman, který s ním prošel vše. Když se po pracovní stránce rozejdou, změní se i jejich dosavadní životy. Zatím co cenami ověnčený Duck dostává dobou práci v teplíčku studia, Simon klesá na dno a střídá televizní stanice jako ponožky. Jejich cesty se opět protnou při pátrání po jednom z nejhledanějších válečných zločinců s přezdívkou liška na, kterého je vypsána odměna 5 miliónů dolarů. Žánrová neujasněnost, při které se neustále potácíte mezi válečným filmem, novinářským dramatem, politickým thrillerem a dobrodružnou komedií. Přidejme k tomu autentičnost poválečné Bosny, černý humor, neškodnou naivitu, dynamičnost děje nebo třetího vzadu v podání Jesseho Eisenberga a dostaneme nejlepšího Gera za posledních deset let. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Geniálně skloubené drama s komedií. I přesto, že je to příběh ve své podstatě depresivní a velmi vážný, dokázali ho tvůrci skvěle odlehčit jak dialogy, tak i některými postavami. Takový charakter pracovníka OSN, Borise, museli obšlehnout z MASHe, to jinak prostě není možné! Plukovník Flagg jak vyšitý, hahaha. Paranoidní, tajuplný Boris maskující se černými brýlemi, který si nenechá nic vysvětlit a je zcela přesvědčen o svém bludu. Boris, jenž měl fakt z pekla štěstí, že ho v Africe nesežrala jedna veverka! Já se picnu ... Nakonec se postupně dopracováváte k pochopení základní myšlenky celého filmu, která vás musí zákonitě vyděsit. Vše je totiž pravdivé. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

V jednom z klíčových momentů filmu si uleví hlavní hrdina: "Ty vole, to se mi snad zdá!" Řekl bych, že tato věta celkem trefně chrakterizuje dobrou polovinu filmu. Velice vážné téma (po)válečného filmu o honu na zločince masakrů v bývalé Jugoslávii je zpracováno velice nevyrovnaně. Na jednu stranu je zde poctivá filmařina, sympatické obsazení na obou stranách barikády, reálný základ příběhu a autentické reálie, na druhou stranu až příliš velké množství málo uvěřitelných momentů a chvil, kdy jsem si říkal tu samou větu hlavního hrdiny, již cituji v úvodu komentáře. Vyplatí se čekat na samý závěr filmu, kdy se objevuje zajímavá pointa příběhu a následné okamžiky, které nutí k zamyšlení tak silně, že bych zvedl hodnocení možná i výše.Přestože je film zajímavý a docela umně natočený, přece jen ve mně zůstávají smíšené pocity. Každopádně domnívám se, že dostane při repríze opět šanci. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film absolutně netuší (resp. jeho tvůrci) čím chce být. Příliš komický není (zastřelená těhotná žena) i když několik scén je značně k pousmání. Akční rovněž není a válečná tématika je tam popsána tak aby se to tvůrcům co možná nejvíce hodilo do krámu. Diane Kruger jako velitelka skupiny odpadlíku je opravdu vrchol cele tragédie (řekl bych že úmyslný tah). Gere v nezvyklé roli (emoce mu nevěřím) loosera a vnitřně poněkud roztěkaného novináře nebyl úplně nejhorší, nicméně jako idola žen, či akčního klaďase si ho dokážu představit mnohem lépe. Celkově fungují tak dvě tři scény, tak deset dvacet vyloženě nefunguje a skoro všechny mne nudily. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)
  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)

Reklama

Reklama