Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rudy Holt, Henryho velice dobrý přítel a zároveň i ilustrátor jeho knihy pro děti o bobrovi Martym, zemře. Henry je zdrcen jeho smrtí a nemůže se postavit na vlastní nohy, jeho zesnulý kamarád mu velice chybí a on ví, že nikdo jiný nebude tak dobrý jako on. Sympatická Lucy se stane jeho novou ilustrátorkou, jenže Henrymu se tato dívka vůbec nezamlouvá, a tak ji jen uráží a ponižuje. Lucy se snaží jeho podivínské chování přehlížet a spolupracovat s ním, i když to jde velice těžce, ale pod vidinou tučné odměny tohle vše hodlá přetrpět. Henry s ní odmítá pracovat, ale postupem času přeci jen svolí. No a jak to tak bývá, Henry je přeci jen muž a Lucy je žena, takže je jasné, že to mezi nimi brzy zajiskří... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

italka63 

všechny recenze uživatele

Moc milý film o tom, jak těžce to v životě a spisovatelské práci chodí když vám zemře přítel,který je zároveň váš parťák a vy trpíte úzkostí a různými fobiemi, pokud se tyto stavy dají tak nazvat. Když je vám bledě, naskládáte si na sebe obrovskou vrstvu knih, nebo čehokoliv, jen aby k vám nic ošklivého nemohlo, v autě sedíte vždy vzadu a máte u toho helmu....a tak různě si obrovským pesimismem komplikujete život.Jenže potřebujete ilustrátorku, která postavičku bobříka do knihy dokresli - a bum, pěkná mladá Mandy Moore....a tak se dívejte a nezapomeňte sbírat zajímavé kamínky, třeba vám obrátí život. Takže milé čtyři hvězdy, které můžete najít v dalekohledu na terase v domku u moře, kousek od pláže.......a třeba přitom uslyšíte tu hezkou hudbu, která tam skvěle sedla:-) ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Dedication...aj o tom, ako prosty pribeh moze byt prosty, ale pri tom subezne tak FASCINUJUCI...Dedication...aj o tom, ze laska nemusi boliet a netreba sa jej bat...Dedication...aj o tom, ze netreba hlupo stat na jednom mieste, ale konecne sa pohnut dalej...Dedication aj o premakanej a spravne nacasovanej HUDBE...Dedication...aj o tom, ze urcite ho netreba prehliadnut, a urcite ho treba vidiet !!! SUNDAY-MOVIE ako vysity...odporucam, perfektna plnohodnotna 4+...nazdar ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál. Dedication je takovým tím filmem, kdy musíte protrpět hodinu průměrného dramatu trpce čpícího nudou, přičemž ke konci se konečně hlásí o slovo bravurní půlhodina. Hodnocení tak stoupá od "sračky" k "to je hustý". Tvůrci asi nemají moc nakoukáno, když škatulkují tenhle psychologický blábol jako romantický film. Navíc chemie mezi ústředním párem veškerá žádná... Nevím, nevím - když přimhouřím oko a vzpomenu na ten konec, je to těsný průměr. Písničkový sondtrack není k zahození. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Amerika jak ji mam rad. Lide s dobrym srdcem pod maskou svych bolesti a nejistot. Skvele obsazeni. Billy Crudop v hlavni roli proste exhibuje. Mandy Moore prijemne prekvapi a Tom Wilkinson s Bobem Balabanem predvadeji proste vykon s takovou kvalitou jakou jsme u nich zvykli. Pribeh je to ten nejprostsi, ale Theroux se s nim vyporadava ( za pomoci silneho idie-folk a rockoveho soudtracku ) ne bez chyb, ale o to s vetsim nasazenim. Emocionalne nevybiravy snimek, ktery si me jednoduse ziskal. Az si rikam jestli novopeceneho rezisera neceka podobny osud jako Petera Bogdanoviche jez si ve filmu strihne ne nesymbolicke cameo. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak na ďalší film Justina Therouxa si posvietim aj keby to mala byť animovaná rozprávka, pretože to akým spôsobom podal tento romantický kúsok je exkluzívne a ten posledný záber ako vystrelila kamera do nebeských výšin skoro vystrelil aj moje hodnotenie k absolútnemu, pretože jeho vízia tohto filmu, jeho jasné a pevné uchopenie, vyplnená rovnako kúzelnými pesničkami dáva tušiť že z v podstate priemerného námetu dokáže vytvoriť výnimočný film na hony vzdialený akýmkoľvek podobne ladeným počinom. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (3)

  • Debutující režisér Justin Theroux si zahrál ve filmu malé cameo právníka na telefonu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém městě New York. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2007. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno