Reklama

Reklama

Prý že jen hory udělají z chlapců opravdové muže. Inu, o Krkonoše se asi v tomto tvrzení jednat nebude, ale jinak proč ne. Ostatně i půvabný nízkorozpočtový horor, natočený režisérem Stevenem Goldmannem jako adaptace v zámoří relativně známého hororového komiksu, to říká. Pobyt na horách skutečně zocelí. Jen je otázka, jak moc může být takový cesta k dospělosti pro její účastníky příjemná.
V případě snímku Útočiště hrůzy se do hor vydává skupinka šesti nepříliš přizpůsobivých adolescentů, vedená dobrosrdečným pastorem Lewisem a touhou zocelit skrze víru své poměrně svérázné charaktery. Při návratu do civilizace ale jejich autobus během prudké bouře havaruje a oni musí urychleně začít hledat jakoukoli skrýš, kde by mohli přečkat noc a venkovní slotu a posléze se vydat pro záchranu. V nouzi nejvyšší pak nacházejí liduprázdný přívěsový kemp, který vede zvláštní, svůdná a tajemná žena jménem Norma. Už za pár hodin ale začne být jasné, že tenhle příběh nemůže skončit happyendem. Maringotky totiž ožívají. A jejich obyvatelé rozhodně nejsou k návštěvám přátelští. Masakr nejhrubějšího zrna začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Shit 

všechny recenze uživatele

No i na béčkovej sračkohoror to má fakt otřesnej scénář, kterej je za prvé dost stupidní a za druhý, což je horší, i dost nudí, to se sice v poslední třetině filmu vylepší díky křupanskejm zombákům, který se fakt vyvedli, jelikož už zaživa to byli fakt kousci, u kterých bych se nepozastavil, kdybych je viděl vylézt z kontejneru a když jsou ještě tuhý, tak jsou o to větší fešáci. Jenom díky nim je se nakonec i docela na co koukat, jelikož tlustá Larlenea si libově pochutnala na vnitřnostech a Stanův speciální recept na masíčko byl taky celkem vypečenej, ale jinak je to z velký části fakt nuda. 2,5* ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Existují mnohem lepší pocty horrorům z osmdesátých let. Teda jestli měl být tento film takto zamýšlen. Mně to připadalo jako pokus přiblížit se takovému House of 1000 Corpses, ale bez závěrečného ultrabrutálního tahu na branku a celkové zábavnosti. Goldmann chtěl evidentně do svého filmu nacpat všechno, co má rád, vidlácký exploitation, zombie a porno. Vidláci a zombie (ghůlové) jsou typově vynikající, ale jejich krásnou vizáž shazuje splácaný scénář, který nedovoluje žádné postavě nebo scénce vyniknout a je to vlastně jen sled scének, které v mnoha případech těžce nelogicky a neumětelsky na sebe navazují. Docela nechápu, proč se Goldmann bojí ukázat prsa hereček, když už obsadil docela žhavé krásky a proč při scénách z natáčení porna a "milostných" scénách mají herci na sobě spodní prádlo a souloží přes trenýrky. To je fakt ta nejkrutější podívaná. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Goryous fest. Snímok má blízko k prvým filmom od Roba Zombieho s tou výnimkou, že sa neberie až tak vážne. Podobne špinavé ( doslova, aj charakterom ) postavy, ich nekompromisné jednanie, čierny humor a country atmosféra. Lenže aj v tomto prípade by pomohli strihačove nožničky, pretože zo začiatku film naberie neskutočné tempo a následne to už len padá dole a vyše hodina aj pol je v takomto prípade vražedná. Dobrá zábava, ale mohla byť lepšia ( kratšia ). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi do půlky to vypadalo na zatraceně dobrý a stylový horůrek. Pak to šlo ale všechno do háje. Já na béčkové horory moc nejsem. Co však stojí za zmínku je hudba. Prostě poctivej americkej rock´n roll říznutej country. Pokud bych šel do tohoto hororu s vědomím, že jde o béčkovou kravinu, tak hodnotím asi lépe. Takhle ale musí stačit 3 hvězdy, i když bavil jsem se velmi dobře a uplynulo to nečekaně rychle. :-).......Na poslech doporučuju: http://www.youtube.com/watch?v=TRxEXryTQxo ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Krasotinka už má po krk všech těch buranů a špíny v okolních přívěsech, co je to sakra za život... Ale naštěstí pro ní, zničeho nic se objeví spasitel v podobě vousatýho vševědoucího frajera, co jí s úsměvem dodá odvahu a bouchačku. Takže naše holka všechny ty hnusáky vykosí a nakonec skoncuje i se sebou. Tedy, jak uvidíme, když se děj posune o x let dopředu, to skoncování tak úplně nevyšlo..../ Je to ptákovina s malinko amatérských nádechem a ujetou zápletkou. Úvod dopadl hodně stylově, ale s tím zbytkem už to malinko ztrácí. Moc mě nevzaly ty masky zombíků a sem tam ani gore, takový moc gumový, a zarazila mě jedna věc, a to sice (viz. Paldini) absence koziček a trochu zbytečně zbržděná erotika. To je v podobném filmu prostě věc nepochopitelná a nevídaná... No nic. Jinak od prvního momentu odkazy na všechno možný, z těch přímých například na TWO THOUSAND MANIACS! nebo PINK FLAMINGOS (u přívěsu plameňáci, v něm tlustá hnusná nenažraná kráva). No takže,, čekal jsem o trochu víc, ale pořád jsem se dobře bavil (start, demolition derby, zombí rocker, řezníkův finální akt,...). (screeny) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama