Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější herec v typově laděným filmu, který miluju! K úplnému pochopení to chce trochu důvtipu a zkouknout ten film třeba i dvakrát. Výborné herecké výkony, zejména úchvatný R.Reynolds! Hudební doprovod vybraný s maximalním citem. Originální příběh. Celá kostra filmu se může zdát zdánlivě nepochopitelná, ale vše ma svou základní logiku. Logiku mají i drobné detaily, výborné metafory, kterých si na první zkouknutí asi divák nevšimne - např. význam zpívání H.Davis - měla jsem kluka, tohle to je všechno?........Najdou se jen malé nuance, o kterých diváci mohou polemizovat, proč to tam bylo - např. zvuky z telefonu - 9 gepardů běželo po poli, 2 vlaky jedou lesem,...... Další, co bych mohl na filmu ocenit, je, že režisér nepřímo oslovuje diváky - např. když se Reynolds baví o tom, že jejich seriál nemusí pochopit každý, jen ti, co budou přemýšlet...těchto situací je tam více, kdy se mluví obecně o nějaké věci ve filmu, ale přitom se to dá stáhnout na skutečného diváka. Celkově film rozhodně za pět a jen škoda, že ne každý ocení takovéto filmy....... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný a režírovaný mysteriózní thriller/drama, který mě zaujal svou originalitou a promyšleným příběhem. Divák je nucen uvažovat o dění na plátně jak v průběhu filmu, tak i po jeho skončení, protože ač je pointa snadno pochopitelná (pokud jste byli pozorní), detaily a drobné souvislosti vám budou docházet i nějakou dobu po dokoukání. Je to film určený pro ty, kterým nevadí přemýšlení o filmu a vytvoření si vlastního rozřešení finálního rozuzlení, skalní diváci např. Rodinných pout nechť se o sledování tohoto radši ani nepokoušejí, protože by pak tomuto skvělému snímku spadlo hodnocení. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Wau. Idealni film na divani se v parte lidi a pak muzete nekonecne dlouho rozebirat, jak to vlastne bylo a kdo vlastne byl Gary/Gavin/Gabriel neboli Devitka (Ryan Reynolds). Prolog s uvodnimi titulky, tri kapitoly, epilog. Je to chytry, proste to neda si nezapremyslet. Me osobne hodne zajima ta snurka, co mela Devitka na ruce :) A Reynolds me jen utvrdil v tom, ze hrat umi! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pointa je vlastně pěkná a logická, na druhou stranu člověk během rafinovaného vyprávění čekal nějakou výbušnější tečku. The Nines je rozhodně chytrá nezávislárna, která prokazuje fantazii a hravost Johna Augusta a pro mě překvapivě i herecký talent Ryana Reynoldse. Těším se, až to budu s někým moct rozebírat. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

začína to jako normální život herce který udělá v životě chybu a musí být doma jako vězen pak ztoho vileze uplně nevystvětlitelná věc všechno zmízí a začne to zase od začátku tentokrát jinak hlavní postava je uplně někdo jinej (Scénarista) který točí svuj seriál v jeho životě jsou uplně stejné postavy pak točí reality show a pak zjistí uplnou kravinu nechci ve svém komentáři spoilerovat...jede se dál pak je zase nekdo jinej a vznikne ztoho všeho jedna velká KRAVINA příběh je to dobrej herci taky ale závěr? Prostě je to jen další psycho-film který pochopí málokdo nejspíš jsem jeden stěch co to nepochopí ani kdyby to viděly pětkrát proto tři hvězdy :) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)
  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)
  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)

Reklama

Reklama