Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miloš KopeckýJiří Sovák v televizním zpracování slavného humoristického románu Kingsley Amise a Roberta Conquesta... Komedie o mužích, kteří si založili Metropolitní egyptologickou společnost, aby si uchránili alespoň částečnou volnost od manželek. Dokonale vybudovaný aparát nejprve vzbuzuje v ženách naprostou důvěru. Pravidelně ve čtvrtek se pánové scházejí v budově společnosti, o víkendech jezdí na semináře. O tuto společnost se však začne zajímat i policie. A teprve shoda okolností přinutí ctihodné anglické gentlemany Metropolitní egyptologickou společnost rozpustit… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Je to celkem sranda, ale jen díky Jiřímu Sovákovi, který předvádí svůj neobyčejný talent (nejvíce coby buranský vrátný a senilní profesor), jinak by z toho zůstala jen taková lehce úsměvná televizní inscenace s nevýrazným Větrovcem, Adamírou a kupodivu i Kopeckým. Dosti (negativně) mě zaujal Vinklář, protože mi přijde, že se někde u ochotníků naučil tři ksichty a s těma si vystačil celou svou kariéru; čili je to opět starý známý Siola a Dr. Cvach v jednom. ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozjezd, ale od chvíle, kdy spolek začne vyšetřovat policie to nemá chybu. Hláška za hláškou. Především "TV přenos" je scéna u které jsem smál, jako už dlouho u ničeho. Samořejmě velkým plus jsou i herečtí giganti jako Sovák a Kopecký, kteří dnes českému filmu velmi znatelně chybí, a kteří dávají filmu další rozměr - požitek z hraní. Určitě si v dohledné době přečtu knihu! ()

Reklama

lena60 

všechny recenze uživatele

:) Téměř dokonale to měli vymyšleno ženatí pánové "egyptologové" s krytím svých milostných avantýr. Jen nejspíš nepočítali s tím, že jejich drahé polovičky také dokážou používat mozek...Komedie opravdu vtipná, navíc okořeněná skvělými hereckými výkony Jiřího Sováka, Miloše Kopeckého a Josefa Vinkláře. ()

Mishelen 

všechny recenze uživatele

Zatímco československá nová vlna v kinech skončila na přelomu let 1969/1970, v TV se nadále točily skvělé věci, řekl bych že v první půli sedmdesátých let úplně nejlepší (viz. Taková normální rodinka, Byli jednou dva písaři, Jana Eyrová, Alexander Dumas ml., Kamenný řád, Tři muži se žralokem, Zdravá vdova, Rome o Julie na konci listopadu, Za rok přijdu zas, Kráska a zvíře, Zvony pana Mlácena, atd. atd.). Televizní film Egyptologové patří k absolutnímu vrcholu televizní tvorby. Geniální myšlenka založit si společnost zabývající se starověkým Egyptem, aby pánové v dobrém společenském postavení mohli zakrýt svůj koníček - hýřit a chodit za ženskými. K tomu ta plejáda skvělých herců v nejlepší formě (úplně nej byl Sovák)! Opravdu povedené. Dopručuji i knižní předlohu, ta je taky výborná. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Tentokrát jsem si nenechal ujít starou televizní komedii, protože mě zajímalo, jestli jsem nepřišel podle zdejšího hodnocení o nějaký skvost. A podle počtu mých hvězdiček lehce pochopíte, že nepřišel ;-). Taková sestava slavných herců a hereček nakonec vyplodila docela nudnou frašku, u které jsem chvilkami zíval a skoro se nezasmál., protože humor byl opravdu suchý. Je pravda, že téma je už zastaralé a omšelé, ale myslím, že by se z tohoto dokázalo vytěžit mnohem víc. Za to zklamání dávám nakonec slabší známku a já jí určitě nepomůžu dostat se do většího povědomí a určitě nemám ani důvod se k ní někdy vrátit. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno