Reklama

Reklama

Breakout

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hip hop je pro spoustu mladých lidí jedinou možností, jak se vyjádřit. Přestože je hip hop kulturou jen určité skupiny lidí, je naprosto úžasné, že je hiphopový styl života pro všechny z nás srozumitelný. Film Breakout nyní přináší velmi reálný a atraktivní pohled na život hiphopových gangů na předměstí Curychu. Příběh však kromě drsného prostředí ze světa hiphopových osudů, hrdosti a odplaty nabízí i emocionální pozadí. Ve filmu je totiž kladen důraz i na pocity hlavního hrdiny a divák má tak možnost vcítit se do jeho poutavého osudu.

V centru všeho dění stojí mladý hrdina Nia, jehož životní náplní jsou přátelé, hudba a breakdance. Jeho život se však naprosto změní, když je jeho nejlepší přítel Pulpo těžce zraněn při rvačce s konkurenčním gangem. Nia čelí obvinění policie, že zbil Pulpa on. Co bude dál? Udá Nia pravého viníka policii, pomstí se mu za přítele sám, dojde k úplně jiné odplatě? Niova hrdost, vytrvalost, odvaha. A Nicole, krásná ale tvrdá právnička, která chce Niovi za každou cenu pomoci.

Breakout je přesvědčivý snímek o životě předměstských gangů, o cti, o přátelství a o lásce, ale především je to příběh mladíka a jeho útěku z mizerného života pomocí hudby a tance. Režisér Mike Eschmann, který na kontě již několik úspěšných snímků se tentokrát opravdu překonal, tento film určitě stojí za shlédnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Carmichaell 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé tak jsem si ho celkem oblíbil ale dneska jsem ho viděl znova a mám z něho smíšené pocity. Jak už někteří zmínili, děj nebyl nejlepší ale ani úplně nejhorší a tím pádem koukatelný. A ačkoliv nejsem tanečník a tanec mě nebaví, tak break dance ve filmu mě velice upoutal. ()

memoman 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mně zaujal hlavně z toho důvodu,v jaké zemi vznikl. A že zpochybní představu o Švýcarsku jako o zemi spořádanosti a blahobytu,když zde živořící mladiství na nijak luxusních sídlíštích fetují a řežou se basebalkami. A pro které je hip-hop téměř náboženstvím a break-dance nejoblíbenější sport a jediná světlá chvilka. Ano,o to tu jde především,o vztyčené palce,vytažené kapuce a chvílemi neuvěřitelné taneční kreace. Žádné sociální drama nečekejte,k tomu pouze odkazuje atmosféra snímku,nikoliv scénář. Jde jen o to,jak se týpek dostane do pasťáku,kde sï získává přízeň spoluchovanců a bojuje s arogantním systémem. Do toho trochu romantiky a trochu dramatu (kamarádovo ochrnutí a sebevražda). Zkrátka generační výpověď o "hoperské" subkultuře,takže jestli je vám kolem patnácti a 8 Mile je váš nejoblíbenější film,bude se vám líbit i Breakout. Ostatním s velkou rezervou. ()

Reklama

The Viper odpad!

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, ještě tak před 8-mi lety by se mi tento film líbil, ovšem viděl jsem ho až teď a tak nemůžu hodnotit jinak než za odpad, protože dialogy pro celý film jsou laciné, trapné a naprosto idiotské. Herci ? Jací herci ? Banda fracků s Uncle Tomem z policie a nejhorší právničkou na světě. Hlavní hrdina je natolik cool že nosí kapuci i v místnosti pokojové teploty, tepláky u kolen a zdraví se s každým asi patnáct minut dlouhou přehmatávačkou a navíc dá do držky komukoliv kdo se na něho jen špatně podívá, protože přesně takto drsní hopeři jsou. A aby toho nebylo málo, samozřejmě si to rozdá se svou ''právničkou'' ve výslechové místnosti i přesto že jí nedokázal říct jiná slova než ''k*rvo a kr*vo''. Film hodný odpadů od shora až dolů bohužel i na csfd našel spoustu fanoušků, jelikož se to tu dutohlavcema jen hemží. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Bylo to nějak takhle. Na scéně se objevilo několik nesympatických trapáků ve vytahaných kalhotech. Po 15 minutách dostali přes hubu od dalších trapáků. Jeden to schytal tak, že skončil v nemocnici a dalšího ho za to obvinili, i přesto že byl nevinej. Šoupli ho do nějakýho ústavu kde je to samá zkrachovalá existence. Tam opět dostal přes hubu, spřátelil se s místníma šimpanzama, zařádil si s kurátorkou (mezitím se ten v nemocnici sám sprovodil ze světa), skoro ho zabili a nakonec utekl. Pak šel do klubu kde ztrapnil největšího trapáka v celým filmu, pak ho zabásli fízlové a nakonec nějaký 8 letý smrad zastřelil pár trapáků. Jediným světlým bodem byla hudba. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Pane jo :) Tenhle film rozhodně překvapil. Je jasné, že starší generace ho nejspíš odsoudí anebo v druhém případě nepochopí. Svým způsobem bych ho přirovnal ke Gymplu a to nejenom proto, že hudba je tam společným jmenovatelem. Herecké výkony překvapily, ztvárnění rovněž. Dá se říci asi toto - buď se Vám film bude líbit, nebo nebude vůbec. Když jsem si ho pouštěl, tak jsem o něm v podstatě nic nevěděl a moc toho od něj nečekal. O to spíš, jak říkám, překvapil :) Nejsem fanda hip-hopový muziky, ale tady mi vůbec nevadila ba naopak, příjemný pokoukání jako oddechovka od všední filmařiny. Závěrečná scéna "Všechno musim udělat sám" je možná trochu přitažená za vlasy, to nepopírám, ale nemá chybu. Hodně slušný. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Heinrich (Aaron Arens) se při rozhovoru s Niou (Nils Althaus) ptá, jestli Nia zná hry „Boj s mocí“ či „Veřejný nepřítel“. „Veřejný nepřítel“ je divadelní hra napsaná českým dramatikem Frankem Tetaurem a zabývá se světem bulvárních médií, o které se zajímá i Heinrich. (Nick321)
  • Během práce na soundtracku dostal hudebník Stress nabídku ztvárnit roli Spirita, kterou přijal. Poté, co byl film uveden v kinech, byl však rozzuřen, protože k propagaci filmu byla použita i jeho tvář, přestože si zahrál pouze malou roli. (morgos)
  • Když je Nia (Nils Althaus) tázán, odkud je, tak vícekrát ve filmu vtipně poznamená, že je z Jurského parku. Odkazuje tím na svůj jugoslávský původ. (Nick321)

Reklama

Reklama