Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bratři a jeden himálajský vrchol, který byl jejich snem, posedlostí i osudem... Bratři Reinhold a Günther Messnerové jsou dnes horolezeckými legendami. Vrcholem jejich horolezecké kariéry i splněním největšího životního snu se měl stát výstup na jednu z nejvyšších hor světa, Nanga Parbat. Zkušení horolezci, rodáci s Rakouska se připojili k himalájské horolezecké expedici vedené Karlem Herligkofferem v roce 1970. Celou cestu i samotný výstup ale tragicky poznamenalo několik nešťastných událostí, které se temným písmem zapsaly do dějin horolezeckého sportu... Snímek z roku 2010 natočil renomovaný německý režisér Joseph Vilsmaier a i přes smíšené reakce filmové kritiky se setkal s výrazným diváckým ohlasem a byl uveden na několika významných filmových festivalech a lze ho označit za jeden z nejzajímavějších evropských snímků o horolezectví. Pokořitele zrádného horských vrcholů Reinholda Messnera ztvárnil populární německý herec Florian Stetter, jeho mladšího bratra Günthera Andreas Tobias. (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (134)

drackula 

všechny recenze uživatele

Chýbalo tomu trošku tempo, najmä v úvode ma to dostatočne nezaujalo, ale v momente keď sa dianie presunulo do Himalájí, začalo to byť zaujímavé. Na to, že ide o nemeckú produkciu ide o veľmi kvalitný snímok. Vizuálne pekný a na záver dostatočne emočne nabitý. Najviac tento film zaujme asi fanúšikov hôr a vysokohorských výstupov, avšak film má potenciál zaujať aj nezainteresovaného diváka. 65% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Úchvatné a nádherné scenérie Kašmíru...To, že je Messner blázen je asi všem jasné, poněvadž by nikdy nemohl sám vylézt na všech 14 osmitisícovek a bez kyslíku. Tento film je o jeho prvním výstupu na výše uvedenou horu, kde dojde k tragédii. Děj je sice takový nijaký, ale to vše převálcuje kamera a geologické útvary...Pro mě osobně hory vždycky představovaly takovou majestátní vznešenost, naprostou svobodu a neskutečné nebezpečí, ale to asi pro všechny co vyrůstali za socíku. Já ovšem raději moře bo rak. 4 * za přírodu, za děj 3*. Takže za mě 80% ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Rakúsky Everest. Aj keď možno nie tak pekne vizuálne natočený, ale rovnako strhujúci, mrazivý a náročný. Očarí úvod, potom je to také kostrbatejšie, ale ako náhle sa dostanú do Himalájí, už sa to nezastaví. Páčilo sa mi sledovať, ako prežívajú, ako riešia krízové situácie a celkovo, aký je život v horách a táboroch. Celé dokreslené tým, že je to podľa skutočnej udalosti. Veľmi fajn. 4 z 5 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Stalingradu jsem čekal mnohem silnější film. Zvlášť když měl k dispozici příběh bratří Messnerových a přírodu Kašmíru. Bohužel jsem viděl jen zředěné dobrodružství s patetickým začátkem, slušným prostředkem a nedůrazným finále. Silných scén je jen minimum. Nepomohlo jim že scénář hned z kraje vyžvanil pointu a dorazilo je nedostatečně znázorněné vysílení horolezců. Nordwand a Everest jsem s hlavními postavami protrpěl, ale tady jsem na pocit autenticity čekal marně. Hlavním kladem jsou kupodivu herci. Florian Stetter je opravdu dobrý a chameleónský Karl Markovics přímo výborný. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Takto to dopada ked sa vezme dobry namet a da sa to do ruk diletantovi, ktory to cele kurvi. To spracovanie je zalostne... prestrihy kurvia atmosferu a cele je to nejake nudne. K magorom co dobrovolne lezu na vysoke kopce som mal vzdy obdiv, aj ked som ich nikdy nechapal. Ved kto pojde dobrovolne do prdele sveta, aby vyliezol za cenu prstov na nejaku posratu ladovu horu ? Kazdopadne pozera sa na to dobre. Ale toto je jeden z tych slabsich filmov o martyroch v mackach... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Nanga Parbat (v preklade "nahá hora") je 9. najvyššia hora sveta s výškou 8125 m n. m.. Údolie rieky Indus (najvýznamnejšia rieka v Pakistane) prevyšuje o 7000 m na 27 km vzdialenosti a Rupalská južná stena je s prevýšením 4600 m najvyššia na svete. (Bruce0659)
  • Natáčanie v horskom prostredí bolo robené s dvoma 35 mm a jednou 70 mm kamerou. (misterz)

Reklama

Reklama