Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které chtějí být o všem a rády by na zpracovávanou problematiku nahlíželi z mnoha úhlů, ale ve výsledku jsou o ničem a místo názorové pestrosti nabízejí akorát názorovou nečitelnost a snad až strach zaujmout nějaký postoj. Mrtvolné je to tedy od začátku do konce, ale chápu, že milovníci žánru vezmou za vděk každým bumtaratatáním, které si alespoň trochu vzalo příklad z kombinace syrovosti a nažehlenosti Ryana. I když je v každém záběru vidět, že tolik peněz jako hoši od Spielberga tvůrci Hrdinů války po kapsách neměli. _____ P.S: Proč se útok na zákopy vedl nejprve očividně slabě vyzbrojenými pěšáky a až poté, co byli tito "nečekaně" pobiti, vyjely do boje i tanky? WTF?!) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Strhující první hodina filmu se odehrává v zimě roku 1948, kdy vrcholila několik desítek let dlouhá občanská válka mezi Čankajškovým Kuomintangem a Maovými komunisty. Druhá polovina pak vede diváka k přesvědčení, že ve válce nakonec vojákům jen málo sejde na ideologii, rudých praporech či portrétu „velkého“ Maa (pod kterým bývalý kapitán Gu Zidi pošle soudruhy do prdele), ale že bojují především kvůli mužům nalevo a napravo od sebe. Ovšem já jako bývalý „civilkář“ se v tomto pochopitelně mohu mýlit… ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

První půlka se myslím bude líbit všem, kdo mají rádi válečné filmy - je to drsná, realisticky natočená řežba, navíc z konfliktu, o kterém většina lidí v Evropě žádný film neviděla. Druhá půlka se už všem líbit nebude, protože se v ní neválčí, ale kecá a hází lopatou- Kapitán Gu Zi Ji ("Ku C´ Ťi") v ní hledá skoro hodinu a čtvrt svoje kámoše pod uhlím. Hodně záleží, jestli vás budou bavit reálie 50. let v Číně, lépe řečeno jejich ztvárnění.... Některým scénám se věří fakt jen težko - třeba když kapitána vyšetřují kontráši a on je pošle do prdele, aniž by se mu cokoli stalo, nebo když vojáci mají nejradši ze všech svého politruka.... Nejvíc mně ale ve filmu dostala scéna, kdy na štábu řeší, jak kapitána KuCtiho potrestat za povraždění cca 50 vzdávajících se zajatců. A dojdou k tomu, že jsou sakra ČLA a ne nějaká banda kapitalistických mordýřů, takže kapitán dostane za trest tři dny v base. :-)) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Obal dvd proklamuje, že se jedná o "nejpůsobivější válečné drama od uvedení filmu Zachraňte vojína Ryana", což je poněkud smělé tvrzení. Vojín Ryan je totiž tak prvoplánově napsaná pohádka s cílem ždímat z diváků slzy, že podle mého nemá v tomto ohledu obdoby. Tomuto filmu však nelze upřít skvělé zpracování válečných scén. Děj, který se zakládá na skutečných událostech právě odlišuje Fengův počin od toho Spielbergova, ovšem chybí tu něco, čím by byl divák donucen k intenzivnějšímu soucitu s hlavními hrdiny. Nebudu se zbytečně rozepisovat, Hrdinové války je solidní válečné drama, které si rozhodně zaslouží 4*. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Příjemné válečné peklo bohužel po 30 minutých vystřídalo politicko-sociální tlachání a uspávající hledání mrtvých kamarádů. Tvůrci zřejmě počítali s tím, že je každý divák zasvěcen do čínské historie, takže se jaksi neobtěžovali s bližším obeznámením terénu. Pro šikmoočka je tento typ válečných filmů hrozně typický. Parta brutálních hrdinů jde obětovat svůj život do nesmyslné války, aby mohla vláda jejich mrtvá těla ověnčit kusem kovu. Opět jsem měl strašný problém se v postavách orientovat. Naštěstí postupně pomřeli tak rychle, že se s nimi obeznamovat nebylo třeba. Věčná škoda, že je snímek tak strašně rozvleklý. V závěru už má potenciál posloužit ryze jako uspávací zařízení. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Pajkenzi. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Herec Zhang Hanyu v roce 2008 získal cenu Golden Horse v kategorii nejlepší herec. V roce 2009 zvítězil film na čínském filmovém festivalu Sto květin. V roce 2008 získal prestižní čínskou cenu Zlatý kohout v kategorii nejlepší film. Mezinárodní filmový festival v Pchjongjangu udělil snímku dvě hlavní ceny, a to v kategorii nejlepší kamera (Lü Yue) a nejlepší režie (Feng Xiaogang). (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Guan Si", který napsal scénárista filmu Liu Heng v roce 1992. (Terva)

Reklama

Reklama