Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

misterz 

všechny recenze uživatele

Popravde, film ma moc neoslovil. Uznávam, technická stránka je zvládnutá perfektne, to je tiež na filme to najlepšie. Ale príbeh ma nebavil, trocha napätia tu síce je, ale nič svetoborné. Inak film sprevádza neskutočná nuda, priznám sa, zaspal som pri ňom a to u mňa nie je dobrá vizitka. Musel som to pretáčať a dopozerať dodatočne. Snímok som si chcel pozrieť hlavne kvôli nálepke "mysteriózny", ale nič také som tu nepostrehol, pre mňa teda ide o priemernú lacnú kriminálku s troškou napätia a dobrým technickým spracovaním. Ale nič viac. 55/100 ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl "Hadí oči" a už chápu ta rozporná hodnocení - scénář je sice jen nadprůměr a v druhé polovině dokonce trochu ztrácí dech – ale je tu i druhá strana mince. Právě Brian De Palma a herci (samozřejmě hlavně ústřední dvojka) celkový dojem vytahují nahoru. Pár scén z "Hadích očí" se dá označit za vyloženě geniální - a nejen často zmiňovaný úvod bez střihu. Dostal mě především závěr, v němž se Nicolas Cage potácí chodbami stadionu a hlavní záporák ho s ledovým klidem sleduje. To jsem ani nedýchal...a ta hudba !! Já osobně tenhle film zatracovat nebudu ani náhodou, naopak jsem přesvědčen o tom, že "Hadí oči" jsou těžce nedoceněné. Ale čas prověří jejich kvalitu... ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nepříliš chytrý thriller, v němž polda, co znovuobjevil své lepší já, zlikvidíruje konspiraci na místech nejvyšších. De Palma však z této látky ušil něco lepšího než podprůměrnou slátaninu. Už první, "nekonečný" záběr předjímá, že nebude nouze o dlouhé, efektní kamerové jízdy. Oko v nich plynule přechází ze stísněných chodeb do rozlehlých prostor, hledí do "propastí" schodišť, objektiv nahlíží za rohy, zvědavě sleduje nově oteřvené pohledy a když divák chce, může v objevování nových míst vidět obraz objevování nových faktů a důkazů či tvorbu hypotéz. Když je známo více, může se pohled přenést střihem do minulosti a projedeme se s kamerou po jiné trajektorii než dříve, s někým jiným. |Kdyby snad i teď chtěl někdo film obvinit z konvenčnosti, ten by mohl tasit další argument. Zparchantělého pozéra s tisíci nectnostmi na místě protagonisty. Tohohle hyperaktivního žvanila pak vsadí do role zachránce morálky celých Spojených států amerických a (SPOILER) nechá jej za to po zásluze potrestat (KONEC SPOILERU). No není to alespoň malinko podvratné? Cagovi tahle role vcelku sedí, až jsem si řekl: "Tak možná tenhle výkon napomohl k tomu, aby šel dělat Herzogovi toho Špatnýho poldu." Slabé ****. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller s parádním hereckým obsazením. Gary Sinise je jako vždy výborný a charismatický a Nicolas Cage tu zvládne vystřídat snad všechny své herecké polohy (od šíleného přehrávání až po kvalitní dramatický výkon). Mám rád filmy, v nichž sledujeme jednu událost z různých úhlů pohledu a postupně rozkrýváme, co se vlastně stalo. Takže tím mi "Hadí oči" káply do noty. De Palmova režie je jako obvykle bezchybná. Velmi se mi líbí ty dlouhé záběry bez střihu, kamera z pohledu nějaké postavy a průlety místnostmi. Ty hrátky s kamerou jsou zajímavé a dávají tomuto filmu osobitý ráz. On je to jinak vlastně obyčejný konspirační thriller, který není dvakrát originální (děj je docela předvídatelný). Ale i sám De Palma v nějakém rozhovoru myslím prohlásil, že tento film není detektivní záhada o tom, kdo stojí za atentátem na ministra, ale o zúčastněných postavách a jejich vzájemných vztazích, které tato událost ovlivní. S tím já souhlasím, příběh není zase tak silný, táhnou to především postavy. Velký problém ovšem mám s koncem filmu. Tedy ne s úplným koncem, ale s vyústěním událostí kolem Sinise a Cage. Mohlo to skončit jinak než stylem "hurikán ex machina". Jak už jsem říkal, je to dobrý thriller, ale od Briana De Palmy jsem přeci jen zvyklý na větší bomby (Zjizvená tvář, Carlitova cesta, Neúplatní), tohle je takové...obyčejné. Kdyby film neměl tak kvalitní herce a schopného režiséra, asi by zapadl v propadlišti dějin. 4 hvězdičky to ale dá. Jednou za čas se na to rád podívám. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To jsem byl zase jednou degustovat víno a vrátil jsem se domů nad ránem, kvalitním vínem omámen a nenapadlo mě nic moudřejšího, než se pustit se svojí spolusledovatelkou do tohoto snímečku. Na Nicolase se koukalo moc hezky, dokonce sem tam utrousil i nějaký ten vtípek. V očích měl takovou jiskru, ze které byste hravě odečetli, že zřejmě nebude vyznavačem monogamie. Příběh jsem dokázal vstřebat i v lehce podnapilém stavu, přičemž mi do něho moje spolusledovatelka neustále kecala. Příběh obsahuje nikoli marnou, ale bohužel poměrně ohranou zápletku ve stylu, že největší sympaťák a držitel všech možných i nemožných ctností Gary Sinise je ve skutečnosti největší hajzl. A naopak bohémský lajdák Cage má srdíčko na správném místě. Překvapila kamera, kterou později Lubezki zdárně okopíroval. Akce bylo bohužel jako šafránu. Herci byli až na dvě výjimky neuvěřitelně nezajímaví a především mě brutálním způsobem nebavil děj. Celé mi to přišlo hrozně ukecané a bez pořádné šťávy. Podle mě si to žádalo více akce a trošku protunit zápletku. Nevidím to na více než na pěknou jednu hvězdu. Na první pohled se mi zdálo, že by se mohlo jednat o šálek mého čaje, ale opak byl pravdou. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Gary Sinise hrající námořního velitele jménem Kevin Dunne se pokouší pro námořnictvo prosadit nové zbraňové systémy. Herec Kevin Dunn hrající reportéra byl ve Žhavých výstřelech námořní velitel, který se pokoušel do námořnictva vybrat nového bojovníka. (Satan)
  • Úvodní sekvence obsahuje 8 střihů:
    První záběr - 2'19" 0'18" televizní obrazovka 2'37" Rick Santoro u monitorů
    Druhý záběr - 2'41" 2'37" Rick jde - 4'18" - Rick sleduje Cyruse
    Třetí záběr - 1'43" 4'18" Rick na schodech - 6'01" - Rick křičí "Jeď Tylere! Jeď Tylere!"
    Čtvrtý záběr - 1'02" 6'01" Rick vstupuje de arény - 7'03" - Rick potkává Kevina
    Pátý záběr - 2'47" 7'03" Rick začne mluvit s Kevinem - 9'49" Kevin se otočí po rusovlasé ženě
    Šestý záběr - 2'22" 9'49" zrzka v aréně - 12'11" blondýna se začne bavit s Kirklandem
    Sedmý záběr - 0'18" 12'11" Rick sleduje souboj - 12'29" "Teď tě to bude bolet!!"
    Osmý záběr - 0'21" 12'29" Rick sleduje souboj - 12'50" Rick odpoví na hovor dívce s číslem "7". (3DD!3)
  • Opilec v první řadě křičí "Here come comes the pain", což je věta, která již zazněla v Carlitově cestě. (Satan)

Reklama

Reklama